Autorondreis Italiaanse meren tussen de Alpen

  1. Italië
  2. Lombardije
  3. Milaan
  • eiland san giulio in lago d'orta
  • limone - gardameer - italie
  • autorondreis langs 5 noord-italiaanse meren
  • twee glazen franciacorta - iseo
  • ronco calino wijngaard in franciacorta
  • 21 foto's
  • Lago Maggiore met de Borromeïsche eilanden
  • Onbekende Lago d’Orta
  • Iseomeer en Franciacorta wijn
  • Veelzijdig Gardameer

Deze prachtige autorondreis leidt je langs 4 Noord-Italiaanse meren met elk een unieke uitstraling. Van het statige Lago Maggiore met de Borromeische eilanden naar het minder bekende maar zo prachtige Lago d’Orta, van het kleine en sfeervolle Iseomeer naar het bekende Gardameer. Tijdens deze ‘meer-hop’ autorondreis zijn je overnachtingen met ontbijt geregeld op basis van 3- of 4-sterrenhotels afha

Dagprogramma
  1. Dag 1: Aankomst bij het Lago Maggiore
  2. Dag 2: Met de boot naar de Isole Borromee
  3. Dagprogramma

Over Autorondreis Italiaanse meren tussen de Alpen

Algemeen

Deze prachtige autorondreis leidt je langs 4 Noord-Italiaanse meren met elk een unieke uitstraling. Van het statige Lago Maggiore met de Borromeische eilanden naar het minder bekende maar zo prachtige Lago d’Orta, van het kleine en sfeervolle Iseomeer naar het bekende Gardameer. Tijdens deze ‘meer-hop’ autorondreis zijn je overnachtingen met ontbijt geregeld op basis van 3- of 4-sterrenhotels afhankelijk van je voorkeur. We geven je in het dagprogramma ideeën mee maar het staat je vrij om je eigen dagindeling te maken. Ontdek in je eigen tempo de prachtige meren van Noord-Italië!

Hoogtepunten

• Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore
• Villa Taranto aan het Lago Maggiore
• Lago d’Orta
• Iseomeer
• Franciacorta regio
• Veelzijdig Gardameer

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 3- of 4-sterren hotels afhankelijk van je keuze. Onderstaand of gelijkwaardig (de definitieve hotels hoor je ca. 14 dagen voor vertrek):

3*:
Lago Maggiore omgeving: Hotel Europa Palace
Gardameer omgeving: Hotel Cristina

4*:
Lago Maggiore omgeving: Hotel Concorde
Gardameer omgeving: Hotel Caravel (Torbole sul Garda)

Overnachting kan aan de zuidkant van het Gardameer zijn, bijvoorbeeld in de buurt van Peschiera

Goed om te weten

• De geselecteerde hotels worden 2 weken voor vertrek gecommuniceerd.
• Je verblijft tijdens de reis in standaard hotels, zie de genoemde voorbeeldhotels of gelijkwaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de genoemde plaatsen, maar kunnen ook in de omgeving liggen. Het kan daardoor voorkomen dat restaurants mogelijk niet op loopafstand te vinden zijn en je er met de auto op uit moet voor het diner. Houd hier rekening mee.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in noord Italië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.

Inbegrepen

Inclusief:
• 7 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie; de definitieve hotels krijg je 14 dagen voor vertrek door
• Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse

Exclusief:
• Overige maaltijden
• Toeristenbelasting
• Toegangskaartjes
• Boottickets
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reserveringskosten
De 'Ciclovia del Garda', het mooiste fietspad van Europa van maar liefst 140 km rondom het Gardameer

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

  1. Dag 1: Aankomst bij het Lago Maggiore
    Je checkt in bij je hotel in de omgeving van het Lago Maggiore. Diner op eigen gelegenheid.
  2. Dag 2: Met de boot naar de Isole Borromee
    Vandaag maak je een mooie tocht langs de drie eilandjes in het Lago Maggiore: Isola Bella, Isola dei Pescatori en Isola Madre. Deze eilandjes zijn sinds het begin van de 17e eeuw eigendom van de familie Borromeo, een beroemde familie van adel, die de eilandjes gebruikten als buitenverblijf. Vanaf de 20e eeuw werden de eilanden opengesteld voor publiek hoewel Isola Bella en Isola Madre nog steeds grotendeels privé-eigendom zijn en bewoond door de familie. Op Isola Bella staat een kasteel in Barokstijl met een prachtige tuin; Isola Madre, het ‘moedereiland’ heeft een prachtige botanische tuin met zeldzame bloemen en planten uit verre landen. Tevens staat hier paleis Borromeo. Isola dei Pescatori (visserseiland) is het meest authentieke van de drie. Een karakteristiek vissersdorp met vele visrestaurantjes dat door veel omwonenden bezocht wordt voor een diner. Terug naar je hotel voor de overnachting.
  3. Dag 3: Lago d’Orta & Villa Taranto
    Vandaag ga je richting een van de mooiste meren van Europa: Lago d’Orta. Bewonder de schilderachtige geplaveide straatjes van Orta S. Giulio en wat is er heerlijker dan een koffie op een terras van het pittoreske plein aan het meer. Aan de voorzijde zie je het kleine eiland San Giulio. 's Middags kun je een bezoek brengen aan Villa Taranto en haar prachtige tuinen. Je overnacht weer in de buurt van het Lago Maggiore.
  4. Dag 4: Iseomeer, Franciacorta en mousserende wijn
    In de ochtend ga je op weg richting je volgende overnachtingsadres: aan het Gardameer. Een stop aan de zuidkant van het Iseomeer is een must! Vooral de kleine stad Iseo is erg leuk. Maak een wandeling over de promenade van het meer. Je kunt langs een ‘cantina’ gaan in Franciacorta, het meest populaire gebied in Italië voor de productie van mousserende wijn. Vervolg de weg richting het Gardameer voor je volgende overnachting.
  5. Dag 5: Bloemrijk Gardameer
    Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Met zijn milde klimaat en perfecte watertemperatuur, lijkt het een stukje zee tussen de Alpen en de Noord-Italiaanse Pianura Padana (Po Riviervlakte). Omringd door palmen, oleanders, olijfbomen en wijnstokken, naast de pittoreske dorpjes, stranden en kleine haventjes, parken en natuurgebieden waar het om bekend staat. Bezoek Sirmione, een klein juweel en de plaatsjes Lazise, Bardoline en het wijngebied. Je overnacht weer in de omgeving van het Gardameer.
  6. Dag 6: het noorden van het Gardameer
    Vandaag heb je de tijd om het gebied ten noorden van het Gardameer te ontdekken. Langs de westkant van het meer kun je bijvoorbeeld ook naar Riva del Garda in het noorden (regio Trentino) of wat minder bekende plaatsjes als Malcesine en Limone. Overal zijn er prachtige uitzichten. Je brengt de nacht weer door in de omgeving van het Gardameer.
  7. Dag 7: Verona of Mantua of Parco Sigurtà
    Vandaag kun je een culturele tour maken door Verona, de stad van Romeo en Julia. Of je kunt een bezoek brengen aan Mantua, een van de belangrijkste kunststeden van Italië, met een perfect bewaard gebleven historisch centrum. Omringd door meren een klein maar zeer kostbaar juweel. Een andere mogelijkheid is de natuur net ten zuiden van het meer: Parco Sigurtà. De liefde van De Sigurtà-familie voor het park heeft ertoe geleid dat zij belangrijke erkenning hebben gekregen voor hun werk, zoals "Het mooiste park van Italië 2013", "Het tweede mooiste park van Europa 2015", "Wereld Tulip Award 2019" en de "Beste attractie ter wereld 2020". Het park te voet verkennen is de beste manier om alle schoonheid van de landschappen te ontdekken. Wanneer je het park binnengaat, krijg je een kaart met voorgestelde routes. Overnachting weer in de omgeving van het Gardameer.
  8. Dag 8: einde rondreis 5 Italiaanse meren
    Na je ontbijt begin je aan je terugreis. Arrivederci in Italia!

Locatie