Autorondreis Italiaanse meren tussen de Alpen

 1. Italië
 2. Italiaanse Meren
 3. Ghiffa
 • eiland san giulio in lago d'orta
 • varenna - comomeer - italie
 • autorondreis langs 5 noord-italiaanse meren
 • twee glazen franciacorta - iseo
 • bellagio - comomeer - italie
 • 33 foto's

Deze prachtige autorondreis leidt je langs 5 Noord-Italiaanse meren met elk een unieke uitstraling. Van het statige Lago Maggiore met de Borromeische eilanden naar het minder bekende maar zo prachtige Lago d’Orta, van het kleine en sfeervolle Iseomeer langs het beroemde Comomeer naar veelzijdig Gardameer. Tijdens deze ‘meer-hop’ autorondreis zijn je overnachtingen met ontbijt geregeld op basis van

 1. Dag 1: Aankomst bij het Lago Maggiore.
 2. Dag 2: Met de boot naar de Isole Borromee

Over Autorondreis Italiaanse meren tussen de Alpen

Algemeen
Deze prachtige autorondreis leidt je langs 5 Noord-Italiaanse meren met elk een unieke uitstraling. Van het statige Lago Maggiore met de Borromeische eilanden naar het minder bekende maar zo prachtige Lago d’Orta, van het kleine en sfeervolle Iseomeer langs het beroemde Comomeer naar veelzijdig Gardameer. Tijdens deze ‘meer-hop’ autorondreis zijn je overnachtingen met ontbijt geregeld op basis van 3- of 4-sterrenhotels afhankelijk van je voorkeur. We geven je in het dagprogramma ideeën mee maar het staat je vrij om je eigen dagindeling te maken. Ontdek in je eigen tempo de prachtige meren van Noord-Italië!
Hoogtepunten
• Borromeïsche eilanden in het Lago Maggiore
• Villa Taranto aan het Lago Maggiore
• Lago d’Orta
• Como en Bellagio
• Iseomeer
• Franciacorta regio
• Veelzijdig Gardameer
Hotels
Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 3- of 4-sterren hotels afhankelijk van je keuze. Onderstaand of gelijkwaardig (de definitieve hotels hoor je ca. 14 dagen voor vertrek):

3*:
Lago Maggiore omgeving: Hotel Europa Palace
Comomeer omgeving: B&B Hotel Como
Gardameer omgeving: Hotel Drago

4*:
Lago Maggiore omgeving: Hotel Concorde
Comomeer omgeving: Hotel Como
Gardameer omgeving: Hotel Villa Maria (Desenzano)
Goed om te weten
In het programma voor 2023 slaap je op dag 3 al in de buurt van het Como meer. Hierdoor heb je geen tijd om 's ochtends een bezoek te brengen aan Villa Taranto in Verbania. Je gaat dan 's ochtends naar Lago d'Orta en reist 's middags door naar Como. Hierdoor schuiven ook de overige dagen in het dagprogramma een dag naar voren. Dag 7 is dan een extra dag om het noorden van het Gardameer te bezoeken.

De geselecteerde hotels worden 2 weken voor vertrek gecommuniceerd
Wil je een afwijkend programma? Een ander hotel? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Keuze te over. Wij helpen je graag bij het helemaal op maat samenstellen van je eigen autorondreis.
Inbegrepen
Inclusief:
• 7 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie; de definitieve hotels krijg je 14 dagen voor vertrek door
• Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse

Exclusief:
• Overige maaltijden
• Toeristenbelasting
• Toegangskaartjes
• Boottickets
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reserveringskosten

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Aankomst bij het Lago Maggiore.
  Je checkt in bij je hotel bij het Lago Maggiore. Diner op eigen gelegenheid, overnachting.
 2. Dag 2: Met de boot naar de Isole Borromee
  Vandaag maak je een mooie tocht langs de drie eilandjes in het Lago Maggiore: Isola Bella, Isola dei Pescatori en Isola Madre. Deze eilandjes zijn sinds het begin van de 17e eeuw eigendom van de familie Borromeo, een beroemde familie van adel, die de eilandjes gebruikten als buitenverblijf. Vanaf de 20e eeuw werden de eilanden opengesteld voor publiek hoewel Isola Bella en Isola Madre nog steeds grotendeels privé-eigendom zijn en bewoond door de familie. Op Isola Bella staat een kasteel in Barokstijl met een prachtige tuin; Isola Madre, het ‘moedereiland’ heeft een prachtige botanische tuin met zeldzame bloemen en planten uit verre landen. Tevens staat hier paleis Borromeo. Isola dei Pescatori (visserseiland) is het meest authentieke van de drie. Een karakteristiek vissersdorp met vele visrestaurantjes dat door veel omwonenden bezocht wordt voor een diner. Terug naar je hotel voor de overnachting.
 3. Dag 3: Villa Taranto en Lago d’Orta
  In de ochtend kun je een bezoek brengen aan de prachtige tuinen van Villa Taranto in Verbania. Unieke planten en bloemen van over de hele wereld worden hier geteeld sinds de schotse kapitein McEacharn de villa kocht in 1931. Daarna ga je richting een van de mooiste meren van Europa: Lago d’Orta. Bewonder de schilderachtige geplaveide straatjes van Orta S. Giulio en wat is er heerlijker dan een koffie op een terras van het pittoreske plein aan het meer. Aan de voorzijde zie je het kleine eiland San Giulio. Terug naar het hotel aan het Lago Maggiore voor je overnachting.
  In het programma voor 2023 slaap je op dag 3 al in de buurt van het Como meer. Hierdoor heb je geen tijd om 's ochtends een bezoek te brengen aan Villa Taranto in Verbania. Je gaat dan 's ochtends naar Lago d'Orta en reist 's middags door naar Como. Hierdoor schuiven ook de overige dagen in het dagprogramma een dag naar voren.
 4. Dag 4: Como
  Je overnacht vandaag in de buurt van Como. ’s Ochtends vertrek je naar het Comomeer. Ontdek de stad Como, naamgenoot van het meer zelf. Como toont bezoekers met trots zijn dubbele karakter: dat van een kunststad die rijk is aan geschiedenis, en die van een actief centrum dat bruist van het moderne leven. Dicht bij de kust stijgt de kathedraal van Santa Maria Assunta, met zijn prachtige gotische gevel, zijn renaissance-apsidaal bouwwerk en barokke koepel door Filippo Juvarra. Como biedt ook wandelingen door andere tijdperken, met name middeleeuws Como, terug naar zijn vroegere pracht na significante restauratiewerken. Overnachting bij Como.
 5. Dag 5: Villa Carlotta, Villa del Balbianello & Bellagio
  Na het ontbijt rijd je richting Villa Carlotta, gebouwd in de late 17e eeuw door de markies Giorgio Clerici II. De Italiaanse tuin aan de voorzijde van de villa heeft zijn oorspronkelijke vorm behouden. Daarna rij je door naar Villa del Balbianello, een prachtige locatie met een mooie tuin. Terug naar Como waar je de veerboot naar Bellagio kunt nemen, de ‘parel van het meer’. De ligging is prachtig, net als de uitzichten over het meer en de authentieke sfeer van het stadje. Vele schitterende villa’s, paleizen en tuinen zijn er in de 19e eeuw gebouwd voor de aristocratie van Europa. Overnachting in omgeving Como.
 6. Dag 6: Iseomeer, Franciacorta en mousserende wijn
  In de ochtend ga je op weg richting je volgende overnachting aan het Gardameer. Een stop aan de zuidkant van het Iseomeer is een must! Vooral de kleine stad Iseo is erg leuk. Maak een wandeling over de promenade van het meer. Je kunt langs een ‘cantina’ gaan in Franciacorta, het meest populaire gebied in Italië voor de productie van mousserende wijn. Vervolg de weg naar het Gardameer voor je volgende overnachting.
 7. Dag 7: Bloemrijk Gardameer
  Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Met zijn milde klimaat en perfecte watertemperatuur, lijkt het een stukje zee tussen de Alpen en de Noord-Italiaanse Pianura Padana (Po Riviervlakte). Omringd door palmen, oleanders, olijfbomen en wijnstokken, naast de pittoreske dorpjes, stranden en kleine haventjes, parken en natuurgebieden waar het om bekend staat. Bezoek Sirmione, een klein juweel. Langs de westkant van het meer kun je ook naar Riva del Garda in het noorden (regio Trentino) of wat minder bekende plaatsjes als Malcesine en Limone. Overal zijn er prachtige uitzichten. Terug naar je hotel aan het Gardameer.
  In het programma van 2023 schuift alles een dag op, waardoor dit dag 6 is. Op dag 7 heb je dan een extra dag de tijd om het noorden van het Gardameer met de plaatsjes Riva del Garda, Malcesine en Limone te bezoeken.
 8. Dag 8: einde rondreis 5 Italiaanse meren
  Na je ontbijt begin je aan je terugreis. Arrivederci in Italia!

Locatie