Privé fietsreis Het groene noorden

 1. Portugal
 2. Noord-Portugal
 3. Gerês
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • Portugal fietsen
 • Portugal - Porto stad
 • 25 foto's
 • Privé per fiets door de Minho
 • Verblijf in bijzondere accommodaties
 • Diverse zwaarte niveaus
 • Bagage wordt vervoerd
 • Inclusief Porto

Een prachtige tocht door het grootste natuurpark van Portugal, door de betoverende Minho regio, langs de Atlantische kust en ‘lest best’ het romantische Porto. Je rijdt op een comfortabele touringfiets met alle benodigde toebehoren. Tegen een toeslag reserveren we graag een E-bike voor je. Om te zorgen dat je niet verdwaalt, krijg je ook een GPS-apparaat, een kaart en route-informatie mee. Ook h

Dagprogramma
 1. Dag 1 vliegreis naar Porto, Castro Laboreiro
 2. Dag 2 Castro Laboreiro-Monçao (ca. 45 km licht, ca. 57 km gemiddeld)
 3. Dagprogramma

Over Privé fietsreis Het groene noorden

Algemeen

Een prachtige tocht door het grootste natuurpark van Portugal, door de betoverende Minho regio, langs de Atlantische kust en ‘lest best’ het romantische Porto. Je rijdt op een comfortabele touringfiets met alle benodigde toebehoren. Tegen een toeslag reserveren we graag een E-bike voor je. Om te zorgen dat je niet verdwaalt, krijg je ook een GPS-apparaat, een kaart en route-informatie mee. Ook handig: je bagage wordt elke dag voor je naar het volgende hotel vervoerd. Je kunt dagelijks kiezen uit een licht of een wat zwaarder traject, met afstanden variërend van 33 tot 57 kilometer per dag. Zo hou je ook genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Het is tenslotte vakantie. Onderweg logeer je zoveel mogelijk in kleine, charmante hotels.

Hoogtepunten

Porto
natuurpark Pineda Geres
traditionele bergdorpjes
historische stadjes
uitgestrekte wijngaarden
pittoreske vissersdorpjes
Barcelos
Ponte de Lima
kleinschalige en charmante hotels

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Porto en v.v.

Hotels

Je overnacht in de volgende hotels. Indien een van de genoemde hotels niet beschikbaar is, ontvang je een passend alternatief.

Castro Laboreiro - Castrum Villae Hotel ***
Monçao - Manor House Solar de Serrade ***
Villa Praia de Ancora - Hotel Meira ****
Ponte de Lima - Quinta da Agra Rural Guesthouse ***
Barcelos - Bagoeira Hotel ***
Vila do Conde - Hotel Brazão
Porto - Neya Porto Hotel ****

Goed om te weten

Minimum deelname 2 personen. De prijs bij 1 persoon is op aanvraag.
Een fiets met lage instap dient van te voren te worden aangevraagd.
Je overnacht zoveel mogelijk in kleinschalige hotels en/of statige landhuizen. In Porto in een centraal gelegen hotel.
Je bagage wordt voor je vervoerd van hotel naar hotel.
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Portugal op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
Op dag 1 is er om 14.00 uur een gezamenlijke transfer vanaf de luchthaven van Porto naar het startpunt in Castro Laboreiro. Zorg dat je heenvlucht uiterlijk om 12.30 aankomt in Porto. Indien je na deze tijd aankomt, kan er een privé transfer worden geregeld (prijs op aanvraag).

Optioneel bij te boeken (bij boeking doorgeven):
- pakket van 3 wijnproeverijen na afloop van de etappes op dag 2, 4 en 7 voor € 75 per persoon totaal
- pakket van 2 gourmet diners inclusief wijn op dag 5 en 7 voor € 170 per persoon totaal
- picknick pakket: 6 lichte lunchpakketten voor € 155 per persoon
- toeslag voor een E-bike (6 dagen) € 250 per persoon (op aanvraag)

Inclusief

•Retourvlucht Porto
•Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
•7 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
•Transfers van en naar de luchthaven bij aankomst en vertrek
•Bagagetransfer tussen de verschillende hotels
•Per persoon: hybride fiets, bagagerek, fietstas, stuurtasje, reserve binnenband
•Per reservering: gps met de diverse routes, prepaid telefoon, reparatieset, 1e hulp set, fietspomp, slot (per 2 fietsen)
•Fietsenstalling in de hotels
•Diensten van onze lokale agent in Portugal

Exclusief

•Lokale toeristenbelasting (variërend van gratis tot € 2 per persoon per nacht) in Lissabon, Porto, Cascais, Obidos, Ericeira, Braga, Sintra, Portimao en Faro
•Fietshelm (eventueel ter plaatse 2e hands te leen of te koop; dit dient bij de reservering te worden doorgegeven)
•Eventuele toeslagen voor privétransfer(s)
•Overige maaltijden
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Bijdrage Calamiteitenfonds
•Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
•Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 vliegreis naar Porto, Castro Laboreiro
  Na aankomst op de luchthaven van Porto transfer naar Castro Laboreiro, een klein bergdorpje in het natuurpark Pineda Geres. De rit voert over heuvels en bergen en tussen uitgestrekte wijngaarden door, afgewisseld door kleine bergdorpjes. Hier laat je alle dagelijkse drukte achter je en begint een week vol ontspanning. Door een woud van pijnbomen arriveer je tenslotte in het dorpje Castro Laboreiro voor je 1e overnachting.
 2. Dag 2 Castro Laboreiro-Monçao (ca. 45 km licht, ca. 57 km gemiddeld)
  De eerste etappe is een fascinerende "afdaling" langs de Spaanse grens en langs de begroeide rotshellingen van het natuurpark Peneda-Geres naar de Serra da Peneda. Verder door kleine verstilde dorpjes en maisvelden naar het oude vestingstadje Monçao aan de grensrivier Minho. Overnachting in Monçao.
 3. Dag 3 Monçao-Vila Praia de Ancora (ca. 48 km licht,)
  Vandaag, fietsend langs de Minho rivier, omzomen de wijngaarden van de "Vinho Verde" je gedurende je tocht naar de Atlantische kust. Maak een stop bij de vesting van Valença do Minho en het fort van Vila Nova de Cerveira, stille getuigen van de vroegere strijd tussen de Spanjaarden en de Portugezen. Bezoek ook het gerenommeerde wijnlandgoed Brejoeira-Palastes, een van de befaamdste producenten van de Vinho Verde. Misschien een flesje mee voor vanavond? Overnachting in Vila Praia de Ancora, een traditioneel vissersdorp aan de rivier en de zee.
 4. Dag 4 Vila Praia de Ancora-Ponte de Lima (licht ca. 53 km,)
  Op het eerste deel van deze etappe fiets je langs de Atlantische kust en passeer je een aantal vissersdorpjes, waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Een schril contrast met het levendige Viana do Castelo aan de Lima rivier met haar rijke geschiedenis en een mooie binnenstad. Bezoek zeker de Santa Luzia kerk, gelegen op een heuvel met geweldig uitzicht over de stad en de riviermonding. Landinwaarts langs de Lima bereik je Ponte de Lima, een van Portugal's oudste stadjes en gelegen aan de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. De oude Romeinse brug met 24 bogen is fameus. Je overnachtingsadres voor deze nacht ligt in Ponte de Lima..
 5. Dag 5 Ponte de Lima- Barcelos (licht ca. 33 km)
  Gelovig of niet, de grensoverschrijdende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela is ook voor landschap- en cultuurliefhebbers een hoogtepunt. Korenvelden en wijngaarden vieren vandaag de boventoon. De overnachting vanavond is in het romantische stadje Barcelos aan de Cavado rivier. Barcelos is de bakermat van het bekende Portugese haantje. Mocht je dan toch een souvenir willen kopen.......
 6. Dag 6 Barcelos-Vila do Conde (licht ca. 36 km, gemiddeld ca. 43 km)
  Vandaag keer je terug bij zee en kun je in eindpunt Vila do Conde mooie herenhuizen bewonderen. Maar wat dacht je van een strandwandeling en een diner vol verse zeevangst? Overnachting in Vila do Conde.
 7. Dag 7 Vila do Conde-Porto (licht ca. 35 km, gemiddeld ca. 48 km)
  Een "eindsprint" langs de kust pver rustige fietspaden, door een zeevogelreservaat, door de duinen en langs vissersdorpjes, brengt je in Porto. Nog een heerlijke middag in deze romantische stad aan de Douro. Slenter door de oude volkswijk Ribeira en geniet op een terrasje van het levendige uitzicht over de rivier. Overnachting in Porto.
 8. Dag 8 Terugvlucht vanaf Porto
  Transfer naar de luchthaven van Porto en weer terug naar huis.

Locatie