Azorean classic met transfers en excursies

 1. Portugal
 2. Azoren
 3. Ponta Delgada
 • Sao Miguel-Sete Cidades
 • Pico
 • Pico
 • Sao Miguel
 • Sao Miguel-Furnas
 • 19 foto's
 • 4 eilanden in 1 week
 • uitgebreide excursies op elk eiland
 • alle transfers en vervoer inbegrepen
 • leuke extra's

In een week tijd maak je in internationaal gezelschap kennis met de verschillende en fascinerende gezichten van de belangrijkste Azoren eilanden. Je verblijft op Sao Miguel, Faial en Terceira en steekt een dagje met de veerboot over naar het eiland Pico met de reusachtige vulkaan. Een heel afwisselende reis waarbij je onder leiding van een Engelstalige gids een aantal interessante excursies maakt

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Ponta Delgada
 2. Dag 2: Furnas, Furnas Park, theeplantages
 3. Dagprogramma

Over Azorean classic met transfers en excursies

Algemeen

In een week tijd maak je in internationaal gezelschap kennis met de verschillende en fascinerende gezichten van de belangrijkste Azoren eilanden. Je verblijft op Sao Miguel, Faial en Terceira en steekt een dagje met de veerboot over naar het eiland Pico met de reusachtige vulkaan. Een heel afwisselende reis waarbij je onder leiding van een Engelstalige gids een aantal interessante excursies maakt en zo kennis maakt met de prachtige archipel en haar bewoners.

Hoogtepunten

Sao Miguel
Furnas en Furnas Park
Sete Cidades
ananasplantages
Terceira
Faial
Vulcao dos Capelinhos en Caldeira
Pico
walvismuseum

Vlucht- en ferry info

Je vliegt heen en terug naar Ponta Delgada (rechtstreeks of met een overstap).
Op de Azoren vlieg je van Ponta Delgada naar Horta (Faial), van Horta (Faial) naar Terceira en van Terceira naar Ponta Delgada. Het kan voorkomen dat een rechtstreekse vlucht niet meer mogelijk is op de gewenste dag en tijd. Dan dien je met een overstap via een ander eiland te vliegen. Dat kan mogelijk een toeslag met zich meebrengen.
Je vaart met de ferry van Horta (Faial) naar Pico en retour.

Excursies

De in het dagprogramma genoemde excursies staan onder leiding van een Engelstalige gids.
De excursies zijn in wisselend internationaal gezelschap.
Het vervoer tijdens de excursies vind plaats per minibus, taxibus of taxi, afhankelijk van de grootte van het gezelschap.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Sao Miguel - Hotel Azoris Royal Garden 4* - Ponta Delgada
Faial - Hotel Azoris Faial Garden 4* - Horta
Terceira - Hotel Do Caracol 4* - Angra do Heroismo

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.


Goed om te weten

• Indien één van de in het programma genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.
• Je maakt de excursies samen met gasten die op dezelfde dag voor deze excursie hebben geboekt. Het reisgezelschap kan dus per dag verschillen.
• Het is mogelijk de reis te verlengen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• De kosten voor het wijzigen van eenmaal geboekte ferry bedragen 100%.
• Bij boeking dien je van alle deelnemers het paspoortnummer door te geven
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden. Door wijzigingen in vlucht- en/of vaarschema's of door de weersomstandigheden zijn wij soms genoodzaakt het programma aan te passen, soms zelfs ter plaatse. Uiteraard zijn wij en onze locale agent je hierbij behulpzaam.

Inbegrepen

Inclusief

- Retourvlucht Ponta Delgada
- Binnenlandse vluchten Ponta Delgada-Horta (Faial), Horta (Faial)-Terceira en Terceira-Ponta Delgada
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle in het programma genoemde transfers
- Retour bootovertocht Faial-Pico
- Alle excursies zoals genoemd in het programma in (wisselend) internationaal gezelschap o.l.v. een Engelstalige gids
- Alle extra maaltijden en drankjes zoals genoemd in het programma
- Verblijf in de genoemde accommodaties (of vergelijkbaar) volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

- Niet genoemde maaltijden
- Eventuele toeslag voor een duurder binnenlands vliegtraject
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ter plaatse dient een bedrag van € 1 per persoon per nacht te worden betaald voor toeristenbelasting (max. 4 nachten per accommodatie en geldig voor gasten vanaf 14 jaar)

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Ponta Delgada
  Je vliegt vandaag naar Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren. Na aankomst brengt de transfer je naar 1e overnachtingsadres.
 2. Dag 2: Furnas, Furnas Park, theeplantages
  Vandaag maak je een interessante excursie naar het dal van Furnas. Hier, midden op het eiland Sao Miguel, bezoek je het prachtige botanische park Terra Nostra en uiteraard de beroemde warmwaterbronnen. Tijdens de inbegrepen lunch geniet je van een traditionele 'Cozido', een in de grond gegaard gerecht. Bijzonder en smakelijk. In de middag ga je naar Ribeira Grande en Gorreana met de enige theeplantage van Europa.
 3. Dag 3: vlucht Ponta Delgada-Horta (Faial), Faial
  Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Horta op het eiland Faial. Bij aankomst een transfer naar je hotel in Horta. In de middag maak je een excursie die begint met een rondrit door Horta, met de befaamde jachthaven waar zeilers van over de hele wereld aanmeren tijdens hun transatlantische oversteek. Vanaf uitzichtpunt Espalamaca Belvedere heb je een fantastisch zicht over de stad, de jachthaven en omgeving. Via Largo Jaime Melo naar naar de machtige kraterrand Caldeira. Je rijdt verder naar het ruige vulkaanlandschap Capelinhos, ontstaan bij de vulkaanuitbarsting van 1958. Bij 'thuiskomst' mag een legendarische gin-tonic in de minstens zo legendarische zeilersbar 'Peter Café Sport' niet ontbreken. We bieden hem je dan ook graag aan.
 4. Dag 4: Pico
  Vanochtend vaar je over naar het vlakbij gelegen eiland Pico voor een prachtige dag op dit vulkaaneiland. Je kunt vanuit je hotel naar de haven van Horta lopen (mocht je verder van de haven af moeten overnachten, dan is een transfer heen en terug inbegrepen). Bij aankomst in de haven van Pico staat de minibus klaar voor een prachtige rondrit over het eiland. Rijdend langs de noordkust stop je bij de indrukwekkende rotsformaties van Arcos do Cachorro. Verder door het gebied Misterios, bezaaid met uitgestrekte lagen lava van vroegere vulkaanuitbarstingen. Dan door het prachtig begroeide binnenland naar de zuidkust voor de lunch en daarna een bezoek aan het walvismuseum in Lajes (indien gesloten, 's morgens een bezoek aan het Museu do Baleeiro in Sao Roque). Op de weg terug naar de haven van Madalena breng je nog een bezoek aan o.a. een kaasfabriek en een wijnkelder. Maar het (letterlijke) hoogtepunt van vandaag is toch wel het doorlopende uitzicht op de vulkaan Pico. De lunch is vandaag, inclusief een drankje, inbegrepen. Aan het eind van de dag vaar je terug naar Faial voor de overnachting.
 5. Dag 5: Vlucht Faial-Terceira
  Je vliegt vandaag naar het laatste eiland van je ontdekkingsreis, Terceira. Bij aankomst een transfer naar je hotel en later op de dag een rondrit over dit prachtige eiland, inclusief uiteraard het schilderachtige Angra do Heroismo. Vanaf het uitzichtpunt Monte Brasil heb je een geweldig zicht op de stad en de baai. Onderweg geniet je van prachtige uitzichten over land en over zee. De historie proef je bij het bezoek aan oude dorpjes en een kerkje uit de 15 eeuw. Tenslotte een bezoek aan een lokale wijnkelder en een kleine proeverij (afhankelijk van het seizoen).
 6. Dag 6: Vlucht Terceira-Ponta Delgada
  's Morgens eerst nog wat vrije tijd. Aansluitend transfer naar de luchthaven en de vlucht naar Ponta Delgada.
 7. Dag 7: Sete Cidades, ananasplantages
  Vandaag nog een halve dag excursie naar de met legendes omgeven, geheimzinnige kratermeren van Sete Cidades, absoluut een van de adembenemendste plekken op de Azoren. Op de terugweg bezoek je een ananasplantage, waar je uiteraard een huisgemaakt likeurtje probeert. Laatste overnachting in Ponta Delgada.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Ponta Delgada
  De transfer brengt je vandaag terug naar de luchthaven van Ponta Delgada. Na een week vol variatie en indrukken vlieg je weer terug naar huis.