Fly-drive Alentejo & Algarve Anders 15 dagen

 1. Portugal
 2. Alentejo
 3. Evora
 • Hotel Pousada do Infante Sagres
 • Portugal - Alentejo - Monzaras
 • Algarve binnenland - Castro Marim
 • Portugal - Algarve
 • Algarve binnenland - Monchique
 • 25 foto's
 • Verblijf in kleinschalige 'couleur locale' accommodaties
 • Historie, cultuur, natuur en strand
 • Het binnenland van de Alentejo
 • Het achterland van de Algarve
 • 2 dagen Evora
 • Geniet van het landschap
 • Groene heuvels en bergen
 • Kleine dorpjes en leuke stadjes
 • Proef de lokale gerechten

De Alentejo, Portugal’s grootste regio, bijna een derde van het land, betovert haar bezoekers. Hier proef je het authentieke Portugal. Goudkleurige, glooiende vlaktes vol tarwevelden, afgewisseld door wijngaarden en omzoomd door olijfboompjes en kurkeiken en gedecoreerd met verstilde dorpjes met witte huisjes met rode daken. Hier rijd je kilometers lang zonder ook maar iemand tegen te komen. En d

Dagprogramma
 1. Dag 1 en 2 Evora
 2. Dag 3 en 4 Redondo / noordoostelijke Alentejo
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Alentejo & Algarve Anders 15 dagen

Algemeen

De Alentejo, Portugal’s grootste regio, bijna een derde van het land, betovert haar bezoekers. Hier proef je het authentieke Portugal. Goudkleurige, glooiende vlaktes vol tarwevelden, afgewisseld door wijngaarden en omzoomd door olijfboompjes en kurkeiken en gedecoreerd met verstilde dorpjes met witte huisjes met rode daken. Hier rijd je kilometers lang zonder ook maar iemand tegen te komen. En dan zijn er natuurlijk nog de majestueuze middeleeuwse binnensteden van plaatsen als Evora (niet voor niets een UNESCO Werelderfgoed), Beja en Monsaraz. Tijdens de eerste week ontdek je het hele binnenland van deze schitterende streek.
Dat je aan de Algarve de mooiste stranden van Portugal aantreft, is natuurlijk geen nieuws. Maar wist je dat er achter al die fraaie stranden en die drukke badplaatsen een schitterend en vrijwel ongerept achterland ligt? Het binnenland van de Algarve bestaat uit groen begroeide heuvels, akkerland, pittoreske witte dorpjes en leuke stadjes en staat heel ver af van de drukte en de levendigheid van de boulevards aan de kust. Met je huurauto trek je er op uit voor een uitgebreide kennismaking met dit vreemd genoeg nog steeds vrij onbekende stukje Portugal. En wil je toch een dagje naar het strand? Even geduld, je reis eindigt met 3 dagen in de knusse badplaats Praia da Luz.
Tijdens deze fly-drive verblijf je in kleinschalige couleur locale accommodaties, helemaal passend bij het decor van het landschap.

Een perfecte manier om Portugal te ontdekken is met een eigen auto. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar Portugal op geheel eigen wijze. De wegen in Portugal zijn goed en de bewegwijzering is over het algemeen duidelijk. Mocht het toch een keer gebeuren dat je de weg kwijt raakt, dan zal de vriendelijke en gastvrije bevolking je ongetwijfeld weer de goede kant op sturen. Wellicht met handen en voeten, maar dat is nu eenmaal een van de charmes van een ontdekkingsreis.
De afstanden die je dagelijks aflegt variëren, maar liggen meestal tussen de 100 en 150 km kilometer per dag, vaak zelfs nog wat minder. Hierdoor heb je alle tijd voor spontane uitstapjes, fraaie wandelingen en onverwachte ontmoetingen. Kortom, de ideale manier om in alle rust en op je eigen ontspannen manier Portugal van dichtbij te beleven.
Je overnacht in passende hotels tijdens onze fly-drives. In sommige plaatsen en regio’s slaap je soms in een pousada of een solar of quinta.

Hoogtepunten

verblijf in kleinschalige accommodaties
het landschap van de Alentejo
Evora
kasteel van Monsaraz
Vila Viçosa
Estremoz
Elvas
Marvao
Parque Natural de Sao Mamede
Barragem do Alqueva
Alvito
Beja
Parque Natural do Vale do Guadiana
natuurgebied Ria Formosa
Castro Marim
Serra do Caldeirao
Loulé
Silves
Serra de Monchique
Parque Natural do Sudoeste Alentajano e Costa Vicentina
Cabo Sao Vicente
3 stranddagen in Praia da Luz

Vluchtinformatie

Je vliegt heen naar Lissabon en terug vanaf Faro

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Evora - Albergaria do Calvario
Redondo - Convento de Sao Paulo
Alvito - Pousada Castelo Alvito
Castro Verde - Herdade dos Castelejos
Pechao - Quinta dos Poetas
Monchique - hotel Central
Praia da Luz - Luzmar villas (geen couleur locale, maar een kleinschalige, rustig gelegen accommodatie)

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over de inbegrepen huurauto.
• Ook kun je kiezen voor een grotere auto.

Goed om te weten

• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Portugal op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.

Inclusief

•Heenvlucht naar Lissabon, terugvlucht vanaf Faro
•Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
•14 overnachtingen in genoemde accommodaties o.b.v. logies/ontbijt
•Huurauto cat. BB (Opel Corsa of vergelijkbaar) van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven
•Diensten van onze lokale agent in Portugal

Exclusief

•Lokale toeristenbelasting (variërend van € 1 tot € 2 per persoon per nacht) in Lissabon, Porto, Cascais, Obidos, Ericeira, Braga, Sintra, Portimao en Faro
•Overige maaltijden
•Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
•Uitgaven van persoonlijke aard
•Fooien
•Reis- en/of annuleringsverzekering
•Bijdrage Calamiteitenfonds
•Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
•Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 en 2 Evora
  Na aankomst op de luchthaven van Lissabon neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar Evora, de hoofdstad van de Alentejo. Evora is één van Portugal’s best bewaarde Middeleeuwse steden en staat terecht op de lijst van UNESCO’s Werelderfgoed. Binnen de 14e-eeuwse stadsmuren is zoveel te zien dat je hier moeiteloos minimaal een hele dag kunt doorbrengen. We noemen slechts de kathedraal met het klooster, de Romeinse Diana tempel, de Capela dos Ossos en het Praca Giraldo. Verder is Evora een gezellige stad met restaurants waar je kunt genieten van de specialiteiten uit de Alentejo. Je slaapt hier 2 nachten.
 2. Dag 3 en 4 Redondo / noordoostelijke Alentejo
  Na vertrek uit Evora begin je met een bezoek aan het prachtige natuurpark Serra de Sao Mamede. Stop in de stadjes Castelo de Vide en Marvao, een van Alentejo’s mooiste dorpen en geniet van het weidse uitzicht. Min of meer langs de Portugees/Spaanse grens zak je verder af naar het zuiden richting Elvas. Deze vestingstad is 's werelds grootste ommuurde vesting, waar je ook een enorm aquaduct aantreft. Een indrukwekkend geheel. Je kunt hier uren rondlopen. De komende 2 nachten slaap je in het stadje Redondo.
  De volgende dag kun je de marmerregio bezoeken. Rondom de stadjes Estremoz en Vila Viçosa wordt marmer gewonnen in meerdere marmergroeven. De historische ommuurde binnenstad van Estremoz is een prachtige plek.
 3. Dag 5 Alvito / centraal Alentejo
  Het Castelo de Monsaraz en het Alqueva stuwmeer zijn vandaag prima haltes onderweg. Het Castelo de Monsaraz mag je in deze reis niet overslaan, evenals een uitkijk over het Alqueva stuwmeer, het grootste kunstmatig aangelegde van Europa. Een boottochtje maakt het nog leuker. Verder geniet je vandaag op weg naar je logeeradres van het weidse landschap van de centrale Alentejo. Je overnacht in het schattige stadje Alvito.
 4. Dag 6 en 7 Castro Verde / zuidelijke Alentejo
  Vandaag trek je verder zuidelijk de Alentejo in door een landschap vol glooiende vlaktes, wijngaarden en verstilde dorpjes. Bezoek onderweg Beja, een heerlijke ontspannen plaats met mooie pleinen, heerlijke restaurantjes en natuurlijk een aantal interessante bezienswaardigheden, allemaal op korte loopafstand van elkaar, zoals diverse musea, een klooster en een prachtige kerk. Ook de omgeving van Beja is prachtig; de stad wordt omgeven door goudkleurige korenvelden. Een uitstapje naar het natuurpark Vale do Guadiana behoort ook tot de mogelijkheden. Het ligt niet ver van je logeeradres voor de komende 2 nachten in Castro Verde.
 5. Dag 8 en 9 Pechao
  Na een week laat je de Alentejo achter je en rijdt je met je huurauto de Algarve binnen, op weg naar je 1e overnachtingsadres in deze regio, in het achterland van Faro gelegen. Je verblijft hier 2 nachten. Natuurlijk bezoek je met een bootje het natuurgebied Ria Formosa voor de kust. Handdoek en zwemkleding mee, er is vast wel tijd voor een zwempauze op een van de vele eilandjes. Ga ook naar het stadje Loulé, met de Arabisch getinte markthal. Zeker in het weekend is het hier op de markt een drukte van belang. Loulé is een stadje met sterke Moorse invloeden. Maar rij ook naar Salir, een schattig dorpje in de groene heuvels, met een kasteelruïne. Maar geniet toch vooral van de rust en de natuur in deze streek.
 6. Dag 10 en 11 Monchique
  Het meest bekende stadje van het achterland van de Algarve ligt slechts 25 km ten noorden van Portimao en Lagos, maar de smalle kronkelweggetjes maken de afstand voor het gevoel vele malen groter. De prachtige groene terraslandschappen van Monchique tussen de beboste hellingen maken deze plaats tot een ware oase ten opzichte van de levendige badplaatsen. Om helemaal te ontspannen kun je een bad nemen in een van de bronnen in het kuuroord Caldas de Monchique. Onderweg naar Monchique mag je Silves niet overslaan. Tegenwoordig een bruisend cultuurstadje, maar het Moorse kasteel, de Romeinse brug en het 'Cruz de Portugal' herinneren aan oude en andere tijden. In de heuvels rondom Silves kun je heerlijk wandelen.
  Je verblijft 2 nachten in de ontspannen omgeving van Monchique.
 7. Dag 12 t/m 14 Praia da Luz
  Op weg naar je strandverblijf maak je natuurlijk tijd voor een tripje richting de westkust en het prachtige natuurpark Costa Vicentina. En naar het 'einde' van het Europese continent, Cabo Sao Vicente, daar waar vroeger de Portugese ontdekkingsreizigers hun ongewisse toekomst tegemoet voeren. Je dag eindigt in de knusse badplaats Praia da Luz, waar je de laatste 3 nachten logeert. Tijd voor strand en zee, maar je huurauto blijft bij je, dus wat let je om er toch nog eens een dagje op uit te trekken?
 8. Dag 15 Terugvlucht vanaf Faro
  Je rijdt naar de luchthaven van Faro waar je de huurauto inlevert, Vervolgens vlieg je (helaas) al weer terug naar huis.

Hotel overzicht


Locatie