Valletta & Gozo Combi 3*

 1. Malta
 2. Malta
 3. Valletta
 • Victoria Gozo - Malta
 • Traditionele boten in Marsaxlokk - Malta
 • Traditionele balkons Malta
 • Kliffen Gozo - Malta
 • Haven Valletta - Malta
 • 17 foto's
 • Combinatie van de 2 hoofdsteden Valletta (Malta) en Victoria (Gozo)
 • Verblijf in 3-sterren hotels
 • Alle tijd om de hoogtepunten van beide eilanden te ontdekken

Je begint je reis op het hoofdeiland Malta. De eerste dagen verblijf je in de hoofdstad Valletta. Deze stad wordt door de vele prachtig gerestaureerde gebouwen ook wel het barokke juweel van Malta genoemd. Een heerlijk punt om je reis te beginnen. Bewonder de mooie gebouwen als de St. Jansco-kathedraal en het Grootmeesterpaleis en ga ’s avonds uiteten in één van de vele leuke restaurantjes. De vol

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Malta
 2. Dag 2 Valletta
 3. Dagprogramma

Over Valletta & Gozo Combi 3*

Algemeen

Je begint je reis op het hoofdeiland Malta. De eerste dagen verblijf je in de hoofdstad Valletta. Deze stad wordt door de vele prachtig gerestaureerde gebouwen ook wel het barokke juweel van Malta genoemd. Een heerlijk punt om je reis te beginnen. Bewonder de mooie gebouwen als de St. Jansco-kathedraal en het Grootmeesterpaleis en ga ’s avonds uiteten in één van de vele leuke restaurantjes. De volgende dag kun je gebruiken om in Valletta te blijven, maar je kunt er ook voor kiezen om een dagje het eiland te verkennen. Ga bijvoorbeeld eens naar het vissersdorp Marsaxlokk met haar kleurrijke bootjes of de oude, stille stad Mdina. Op dag 4 laat je het hoofdeiland Malta achter je en zet je koers naar het zustereiland Gozo, waar je de komende dagen verblijft. Ook hier heb je alle tijd om het eiland te verkennen, de Citadel in Victoria, de basiliek van Ta’ Pinu of het strand van Ramla Bay. Na een paar dagen is het tijd om weer terug te keren naar het hoofdeiland Malta, waar je de laatste nacht doorbrengt alvorens je weer terugvliegt naar huis.

Hoogtepunten

• Valletta
• Victoria
• Ontdek het eiland Malta (bijv. Mdina, Marsaxlokk, Rabat)
• Het eiland Gozo (bijv. Dwerja, Marsalforn, Ta’ Pinu basiliek, Ramla Bay)

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Malta en v.v.

Hotels

Valletta (Malta) – Hotel Osborne
Victoria (Gozo) – The Duke

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Malta op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling. Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij voor je hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.

Goed om te weten

De snelferry tussen Valletta (Malta) en Mgarr (Gozo) is niet inbegrepen. Deze regel je gemakkelijk zelf online via Gozo Fast Ferry (https://gozofastferry.com) of Virtu Ferries Gozo (https://virtugozo.com). Wij raden je wel aan dit op tijd te doen, zodat je zeker weet dat je op de gewenste tijd kunt reizen.
Wij raden je aan het openbaar vervoer te gebruiken om de eilanden te verkennen. De bussen rijden regelmatig en op tijd en los kaartje kost in de winter €1,50 en in de zomer (half juni-half oktober) €2,00 (contact in de bus te betalen). Of koop een Explore Card waarmee je 7 dagen lang onbeperkt met de bus kunt reizen.
Op Malta betaal je ter plaatse in het hotel/appartement een ecotax. De hoogte van deze duurzame toeristenbelasting bedraagt € 0,50 per persoon per nacht (vanaf 18 jaar). De maximale kosten bedragen € 5,00 per persoon per verblijf.

Inbegrepen

Inclusief:
• Retourvlucht Malta
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• 7 nachten in standaard kamer; verblijf in Valletta o.b.v. logies en in Victoria o.b.v. logies/ontbijt
• Transfer van de luchthaven naar accommodatie in Valletta en v.v.
• Diensten van onze lokale agent

Exclusief:
• Overige maaltijden
• Snelferry ticket van/naar Gozo (€6 p.p. per enkele reis)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Malta
  Na aankomst op de luchthaven heb je een transfer naar je hotel in Valletta. Hier zul je de komende 3 nachten verblijven.
 2. Dag 2 Valletta
  Een hele dag de tijd om Valletta te verkennen. De prachtig versierde St. Jans co-kathedraal en het Grootmeesterspaleis mag je eigenlijk niet overslaan. Wandel door de straten met typisch Maltese balkons en geniet vanaf de Upper Barakka Gardens van schitterende panorama’s over de Grand Harbour en de ‘Three Cities’. Na een heerlijk dagje slenteren door de smalle straatjes is het fijn om met een lokaal wijntje of biertje op het terras neer te strijken. 's Avonds heb je de keuze uit vele restaurantjes voor een heerlijke maaltijd.
 3. Dag 3 Ontdek de rest van het eiland Malta
  Vandaag kun je er op uit trekken om de rest van het eiland te ontdekken. Stap bijvoorbeeld in de bus op weg naar het charmante vissersplaatsje Marsaxlokk met haar kleurrijke baai met typische luzzu bootjes. Een heerlijke plek voor een lunch. Vervolgens kun je ’s middags een bezoek brengen aan de ‘stille stad’ Mdina. Deze ommuurde stad was tot 1530 de hoofdstad van Malta en heeft dan ook een rijk verleden. Doordat de stad wat hoger ligt kun je haar van een afstand al zien liggen. Dwaal door smalle straatjes en bewonder de mooie gebouwen. Bij Fontanella Tea Garden kun je vanaf onder het genot van een lekker kopje thee of koffie en een gebakje op het terras genieten van een mooi uitzicht over de rest van het eiland. Aan het eind van de dag zijn de meeste toeristen vertrokken en heb je de stad bijna voor jezelf. Schuif aan bij één van de restaurants voor een heerlijke afsluiter van de dag. Overnachting weer in Valletta.
 4. Dag 4 Valletta - Gozo
  Vandaag maak je de oversteek naar het zustereiland Gozo. Wij raden je aan om hiervoor de snelferry vanuit Valletta naar Mgarr te nemen (niet inbegrepen). De keuze aan jou is hoe laat je de snelferry neemt. Blijf je ’s ochtends nog op Malta of kies je er juist voor om al tijd naar Gozo te gaan? Je brengt hier de komende 3 nachten door in de hoofdstad Victoria, ook wel Rabat genoemd. Gozo is veel minder dichtbevolkt dan Malta en wordt daardoor als veel rustiger ervaren. Ook is het eiland minder toeristisch en authentieker dan Malta.
 5. Dag 5 en 6 Victoria (Gozo)
  Twee volle dagen de tijd om Gozo te verkennen. Net als het eiland Malta werd Gozo door de eeuwen heen beïnvloed door verschillende overheersers, zoals de Feniciërs, de Romeinen, de Ridders van de Johannieterorde en de Britten. Allen hebben ze hun sporen nagelaten. Bezoek in Victoria zeker de Citadel. Vanaf Victoria rijden de bussen naar alle uithoeken van het eiland, een ideale manier om het hele eiland te verkennen. Ga bijvoorbeeld naar het dorp Ghasri, dat tussen de heuvels ligt en aan het begin van een kloof die uitmondt in zee, de Wied il-Ghasri. Deze kloof is vooral onder wandelaars populair. Daarnaast vind je op Gozo veel zoutpannen langs de kust, bijvoorbeeld bij de levendige toeristenplaats Marsalforn. Bezoek ook zeker de mooie basiliek van Ta’ Pinu en ondanks dat de Azur Window bij Dwerja in 2017 is ingestort is deze hoek van het eiland nog altijd een bezoek waard. Of ga lekker een paar uur relaxen op het mooie strand Ramla Bay, ook een prima besteding van je tijd op Gozo. Oftewel keuze genoeg om je een paar dagen te vermaken.
 6. Dag 7 Victoria (Gozo) - Valletta (Malta)
  Het is tijd om weer terug te keren naar het hoofdeiland Malta. Je neemt vanaf Mgarr weer de snelferry terug naar Valletta (niet inbegrepen).
 7. Dag 8 Terugvlucht
  Je verblijf op Malta en Gozo zit er helaas weer op en het is tijd om naar huis te gaan. Vanaf Valletta heb je een transfer terug naar het vliegveld.

Hotel overzicht

Hotel Osborne

Locatie