Wellness & Cultuur in Jordanië

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Hotel Dead Sea Spa - Dode Zee Jordanie
 • Ma'in Hot Springs Resort & Spa zwembad
 • Rotsboog Wadi Rum - Jordanië
 • Ma'in Hot Springs Resort & Spa
 • Poort Jerash - Jordanië
 • 24 foto's
 • Hoogtepunten en ruimte voor ontspanning
 • Vrije dag aan de Dode Zee en bij de Ma'in Hotsprings
 • Inclusief privéchauffeur en gids in Petra

Tijdens deze rondreis zie je niet alleen de hoogtepunten van het mooie koninkrijk Jordanië, maar heb je ook alle tijd om te ontspannen. Zo heb je op dag 3 een vrije dag aan de Dode Zee. Laat je in de watten leggen en kies optioneel voor een heerlijke behandeling in de uitgebreide spa van het hotel. Ga je voor een heerlijke massage, een gezichtsbehandeling of ga je toch voor een modder packing? Keu

 1. Dag 1 Vlucht naar Amman en transfer
 2. Dag 2 Amman – Jerash – Ajloun – Dode Zee

Over Wellness & Cultuur in Jordanië

Algemeen

Tijdens deze rondreis zie je niet alleen de hoogtepunten van het mooie koninkrijk Jordanië, maar heb je ook alle tijd om te ontspannen. Zo heb je op dag 3 een vrije dag aan de Dode Zee. Laat je in de watten leggen en kies optioneel voor een heerlijke behandeling in de uitgebreide spa van het hotel. Ga je voor een heerlijke massage, een gezichtsbehandeling of ga je toch voor een modder packing? Keuze genoeg. Maar natuurlijk is er ook alle tijd om de vele hoogtepunten te zien: de oude Romeinse stad Jerash, de mozaïekstad Madaba, de roze stad Petra en het maanlandschap van de Wadi Rum woestijn. Je sluit je reis af met een dagje in het Ma’in Hot Springs Resort, zodat je heerlijk uitgerust weer naar huis gaat.

Hoogtepunten

Jerash
Dode Zee
Madaba
Mount Nebo
Petra met lokale gids
Jeepsafari Wadi Rum
Ma’in Hot Springs

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.

Auto met chauffeur

De auto met Engelssprekende chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar. De auto heeft naast de chauffeur ruimte voor 3 volwassenen. Eventueel 4, indien 3 personen op de achterbank. Een grotere auto op aanvraag.
De chauffeur is geen gids, maar de chauffeurs zijn locals en spreken Engels. Ze zijn zeer trots op hun land, dus vaak vertellen ze je wel het een en ander, maar ze zijn niet verplicht om dit te doen.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Amman:
3* - hotel Toledo
4* - hotel Sulaf
5* - hotel Grand Hyatt Amman

Dode Zee:
3* - hotel Dead Sea Spa (4* hotel)
4* - hotel Dead Sea Spa
5* - hotel Mövenpick Dead Sea

Petra:
3* - Amra Palace hotel
4* - P Quattro Relax hotel
5* - Old Village Resort Petra

Wadi Rum:
3* - Rahayeb Camp
4* - Suncity Camp
5* - Suncity Camp (Martian tent)

Ma’in:
3* - Ma’in Hot Springs Resort (5* hotel)
4* - Ma’in Hot Springs Resort (5* hotel)
5* - Ma’in Hot Springs Resort


Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië uit ons assortiment.

Goed om te weten

Je kunt vooraf een spabehandeling reserveren bij je verblijf aan de Dode Zee. Informeer bij boeking naar de mogelijkheden.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.

Inbegrepen

Inclusief:
• Retourvlucht Amman
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Verblijf in hotels volgens programma o.b.v. logies/ontbijt; tentenkamp in Wadi Rum o.b.v. halfpension
• Vervoer naar de plaatsen zoals genoemd in de reisopzet met een airconditioned auto met Engelstalige privéchauffeur (tijdens de vrije dagen Aqaba geen chauffeur)
• Lokale gids in Petra voor 2-3 uur

Exclusief:
• Visum
• Entreegelden (ca. US$ 107 p.p. ter plaatse te voldoen of je kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
• Spabehandeling in Dode Zee hotels
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Amman en transfer
  Na aankomst op de luchthaven van Amman heb je een transfer naar je eerste overnachtingshotel.
 2. Dag 2 Amman – Jerash – Ajloun – Dode Zee
  Na het ontbijt vertrek je in noordelijke richting naar de oude Romeinse stad Jerash, één van de Decapolis steden in het noorden van Jordanië. Slenter langs oude tempels, theaters, pleinen, zuilengalerijen en een oud amfitheater. Na deze mooie, oude stad sluit je de dag af bij het kasteel van Saladin in Ajloun. Vanaf dit oude kasteel heb je een geweldig uitzicht over de Jordaanvallei. Vervolgens reis je door naar de Dode Zee voor de overnachting.
 3. Dag 3 Vrije dag aan de Dode Zee
  Geniet van een heerlijke vrije dag op het laagste punt op aarde, bijna 400 meter onder zeeniveau. Blijf zonder moeite drijven, smeer je in met modder of kies voor een wellness behandeling in je hotel.
 4. Dag 4 Dode Zee – Madaba – Mount Nebo – Kerak – Petra
  Vandaag bezoek je de mozaïekstad Madaba, met de oudste mozaïekenkaart van het Heilige Land. Vervolgens door naar Mount Nebo, waar Mozes volgens de overlevering het Beloofde Land heeft gezien en waar je zelf ook kunt genieten van een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei. Dan door naar Kerak met haar kruisvaarderskasteel, alvorens je doorreist naar Petra.
 5. Dag 5 Petra – Wadi Rum
  De dag begint met een bezoek aan de bekende, roze stad Petra. Een hoogtepunt tijdens je reis! De stad werd ruim 2.000 jaar geleden gebouwd door de Nabateeërs en in 1812 herontdekt door Johann Ludwig Burckhardt. Sindsdien hebben duizenden mensen de stad bezocht en vandaag is het ook jouw beurt. Je wandelt door de Siq (een smalle kloof) naar de indrukwekkende schatkamer Al Khazneh. Het begin van een indrukwekkende dag van het ene naar het andere hoogtepunt. Je ziet vandaag de meeste imposante gebouwen en grafmonumenten.
  ’s Middags vertrek je naar Wadi Rum, de rode woestijn, waar de film Lawrence of Arabia is opgenomen. Hier overnacht je in een mooi tentenkamp.
 6. Dag 6 Wadi Rum – Ma’in
  Na het ontbijt ga je per 4x4 op ontdekking in de woestijn. Vervolgens reis je door naar je resort bij de Ma’in hotsprings. Tussen de resorts aan de Dode Zee en het mozaïekstadje Madaba liggen in een schitterende oase de Ma’in hotsprings, een reeks prachtige minerale bronnen en watervallen. Sinds de Romeinse tijd wordt deze schitterende plek al bezocht voor de therapeutische werking van de thermale baden of om simpelweg te ontspannen en te genieten van de schitterende omgeving.
 7. Dag 7 Ma’in
  Vandaag een heerlijk dagje relaxen bij het Ma’in Hotspring Resort.
  Een heerlijke plek om je te laten verwennen in de spa en te genieten van de therapeutische werking van het lekkere warme water. Sommige bronnen zijn zo warm dat er zwevende stoomwolken ontstaan, een magisch sfeertje. Kom tot rust in één van de thermale zwembaden en geniet van een schitterend uitzicht op de watervallen. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke afsluiting van je vakantie!
 8. Dag 8 Ma’in – Amman luchthaven, terugvlucht
  Helaas zit je Jordanië avontuur er weer op en is het tijd om naar huis te gaan. Je hebt dan ook een transfer naar het vliegveld.