Privérondreis Veelzijdig Jordanië

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Wadi Rum - Jordanië
 • Woestijnkasteel - Petra
 • Privérondreis Veelzijdig Jordanië
 • Dode Zee - Jordanië
 • Kerak - Jordanië
 • 33 foto's
 • Ontdek alle hoogtepunten
 • Inclusief Umm Qeis, Jerash, Azraq
 • 2 hele dagen Petra
 • Privérondreis met Engelstalige privéchauffeur
 • Verblijf in 3, 4 of 5* hotels

Deze geweldige rondreis brengt je langs alle hoogtepunten van Jordanië. Je reis begint in de hoofdstad Amman, waar je niet alleen de hoogtepunten van de stad zelf ziet, maar ook rondom Amman is genoeg te doen. Je ziet niet alleen de Romeinse stad Jerash, maar reist ook door naar het noordelijk gelegen Umm Qais. Deze opgravingen met mooie zwarte basaltstenen is de moeite waard. En je hebt een dag d

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
 2. Dag 2: Amman
 3. Dagprogramma

Over Privérondreis Veelzijdig Jordanië

Algemeen

Deze geweldige rondreis brengt je langs alle hoogtepunten van Jordanië. Je reis begint in de hoofdstad Amman, waar je niet alleen de hoogtepunten van de stad zelf ziet, maar ook rondom Amman is genoeg te doen. Je ziet niet alleen de Romeinse stad Jerash, maar reist ook door naar het noordelijk gelegen Umm Qais. Deze opgravingen met mooie zwarte basaltstenen is de moeite waard. En je hebt een dag de tijd om de woestijnkastelen ten oosten van Amman te bezoeken. Soms uit het niks doemen gigantische op zandkastelen lijkende forten op. Dan via de mozaïeken bij Madaba en Mount Nebo door naar het hoogtepunt van Jordanië: de roze-rode stad Petra! Voor velen is Petra dé reden voor een reis naar het mooie Jordanië en niet voor niks. Je hebt zelfs 2 dagen de tijd om deze nationale cultuurschat te ontdekken. Vandaag de dag kun je je, naast schitterende uit de rotsen gehakte paleizen, tempels en graven, nog altijd verwonderen om de verfijnde architectuur en een ingenieus complex van dammen en waterkanalen. Na twee indrukwekkende dagen in Petra is het tijd voor een schitterend stukje natuur van buitenaardse schoonheid: de uitgestrekte woestijn Wadi Rum. Hier verblijf je een nacht in een sfeervol tentenkamp. Geniet van de spectaculaire omgeving, de stilte en de schitterende sterrenhemel. Je reist door naar de Rode Zee voor een paar rustige dagen. Hierna sluit je de reis af met een nachtje aan de Dode Zee. Hier blijf je zonder moeite drijven en kun je kiezen voor een heerlijke spabehandeling in je hotel. Een fijne afsluiter van je reis!

Hoogtepunten

• Amman
• Jerash
• Umm Qais
• Woestijnkastelen
• Madaba
• Petra (2 volle dagen!)
• Wadi Rum
• Aqaba
• Dode Zee

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.

Auto met chauffeur

De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar. De auto heeft naast de chauffeur ruimte voor 3 volwassenen. Eventueel 4, indien 3 personen op de achterbank. Een grotere auto op aanvraag.
De chauffeur is geen gids, maar de chauffeurs zijn locals en spreken Engels. Ze zijn zeer trots op hun land, dus vaak vertellen ze je wel het een en ander, maar ze zijn niet verplicht om dit te doen.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Amman:
3* - hotel Toledo
4* - hotel Sulaf
5* - hotel Grand Hyatt Amman

Petra:
3* - hotel Amra Palace
4* - P Quattro Relax hotel
5* - Old Village Resort Petra

Wadi Rum:
3* - Rahayeb Desert Camp
4* - Sun City Camp of Mazayen Camp
5* - Martian tent in Sun City Camp

Aqaba:
3* - hotel City Tower (is 4*)
4* - hotel Oryx
5* - Mövenpick Resort Aqaba

Dode Zee:
3* - hotel Dead Sea Spa (is 4*)
4* - hotel Dead Sea Spa
5* - hotel Mövenpick Dead Sea

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

In sommige hotels is een speciaal oudjaarsdiner, dit wisselt per hotel. De eventuele toeslag hiervoor hoor je bij boeking.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.

Inclusief

• Retourvlucht Amman
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Hotels volgens programma o.b.v. logies/ontbijt; tentenkamp Wadi Rum o.b.v. halfpension
• Vervoer naar de plaatsen zoals genoemd in de reisopzet met een airconditioned auto met Engelstalige privéchauffeur (tijdens de vrije dagen in Aqaba geen chauffeur)
• Visumkosten en visumassistentie bij aankomst

Exclusief

• Entreegelden (ca. US$ 130 p.p., ter plaatse te voldoen of je kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
• Optionele jeepsafari Wadi Rum (ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen)
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  Transfer naar het hotel in Amman.
 2. Dag 2: Amman
  Na het ontbijt maak je kennis met je Engelstalige privéchauffeur die je de rest van je reis rond zal rijden. Vandaag heb je de hele dag de tijd voor een "rondje" Amman. Je bezoekt onder meer de Citadel, gelegen op de hoogste heuvel van de stad. Hier vind je een stukje geschiedenis dat duizenden jaren terug in de tijd gaat. Op het terrein bevindt zich een klein archeologisch museum met vondsten uit de regio. Dit varieert van gebruiksvoorwerpen zoals potten en aardewerk, maar ook oude munten en sieraden. Zie hier ook de overblijfselen van de tempel van Hercules, uit de Romeinse periode, het indrukwekkende Ummayad Paleis en de ruïnes van een eeuwenoude Byzantijnse kerk. Daarnaast heb je vanaf hier een geweldig uitzicht over de stad en het lager gelegen amfitheater.
  Ook zie je vandaag de mooie King Abdullah moskee, de grootste moskee van Amman met haar prachtige, blauwe koepel. Ook als niet-moslim mag je hier binnen een kijkje nemen. De rest van de dag heb je ter vrije besteding. Ga 's avonds bijvoorbeeld lekker uit eten in een van de vele uitstekende restaurants. Een aanrader is een bezoek aan Rainbow Street. In dit sfeervolle straatje vind je vele restaurants en barretjes. Een andere leuke, maar totaal andere, plek is de moderne promenade bij Boulevard Abdali. Hier vind je een modern deel van de stad met luxe hotels, rooftopbars en internationale winkelketens.
 3. Dag 3: Amman-Azraq-Amman (ca. 275 km)
  Vandaag ga je de oostelijke woestijn in voor een bezoek aan een aantal middeleeuwse woestijnkastelen en karavanserais. Ten oosten van Amman vind je een aantal woestijnkastelen die midden in de eindeloos lijkende leegte 'opeens' opdoemen. Bezoek bijvoorbeeld Qasr Amra. Dit kleine kasteel/fort staat op de werelderfgoedlijst en is vooral bekend om de vele kleurrijke fresco's, die een goed beeld geven van hoe men destijds de wereld zag. Dan door naar Qasr Kharaneh eerst een Romeins en toen een Omayyads fort dat voltooid werd in het jaar 710 na Christus. En tot slot zie je Qasr Azraq dat vooral bekend is doordat T.E. Lawrence of Arabia daar ooit zijn hoofdkwartier had.
  Na je bezoek aan deze bijzondere woestijnkastelen keer je weer terug naar Amman, waar je ook nu weer zult overnachten.
 4. Dag 4: Amman-Jerash-Umm Qais-Amman (ca. 200 km)
  Na het ontbijt ga je op ontdekking ten noorden van Amman om de oude steden Jerash en Umm Qais te bezoeken. Jerash is de meest complete en best bewaarde stad van het Romeinse rijk. Gerasa, zoals Jerash werd genoemd, was één van de Decapolis-steden in het noorden van Jordanië en ligt genesteld in een groene en goed bewaterde vallei. Dwaal hier rond tussen de oude tempels, theaters, pleinen, paden en zuilenstraten.
  Rij vervolgens door de dennenbossen en olijfboomgaarden tot je de stad Ajloun en het kasteel van Saladin bereikt. Het kasteel staat ook wel bekend als Qalaat er-Rabat en is de belangrijkste oude site in de Ajloun-bossen met een geweldig uitzicht op de Jordaanvallei. Vervolgens reis je verder in noordelijke richting naar Umm Qais. De stad dat vroeger bekend stond als Gadera was ook ooit een van de belangrijkste steden van Decapolis. De donkere basalt stenen kenmerken de oude stad en geven het een bijzonder karakter. Het zeer goed bewaard gebleven, westelijk gelegen theater had zo'n 3.000 zitplaatsen en is gebouwd van basaltsteen. Vanaf Umm Qais heb je een prachtig uitzicht over de noordelijke Jordaanvallei, het Meer van Galilea en de Golanhoogten.
  Na je bezoek keer je weer terug naar je hotel in Amman voor overnachting.
 5. Dag 5: Amman-Madaba-Kerak-Petra (ca. 275 km)
  Het is tijd om Amman achter je te laten. Je vertrekt naar de mozaïekstad Madaba. Hier zie je de mooiste mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Vervolgens treed je in de voetsporen van Mozes als je op Mount Nebo uitkijkt over Israël. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders. Tegen de avond kom je aan in Petra, een must-see tijdens je reis door Jordanië. Hier overnacht je ook.
 6. Dag 6 en 7: Petra
  Voor velen is Petra dé reden voor een reis naar het mooie Jordanië en een bezoek aan deze indrukwekkende, duizenden jaren oude stad mag dan ook in jouw reis niet ontbreken. Je hebt zelfs 2 dagen de tijd om deze nationale schat en bekende toeristische attractie te ontdekken. Ruim 2.000 jaar geleden is de stad door de Nabateeërs gebouwd als stop op drukbezochte karavaanroutes. Petra werd een welvarende stad door de tol die geheven werd op de vele handelskaravanen met wierook, zijde en specerijen die langs de route kwamen. Uit de zachte stenen rotsen hakten de Nabateeërs paleizen, tempels en graven. Vandaag de dag kun je je nog altijd verwonderen over de verfijnde architectuur en een ingenieus complex van dammen en waterkanalen. Petra werd bewoond door de Nabateeërs, Edomieten en Romeinen en bracht de kennis en kunde van deze beschavingen samen om dit nieuwe wereldwonder te creëren. Uiteindelijk raakte de stad na een aantal zware aardbevingen in verval om pas vele jaren later, in 1812, weer herontdekt te worden door Johann Ludwig Burckhardt.
  Je begint je bezoek vaak met een wandeling door de Siq. Deze smalle kloof is zo'n anderhalve kilometer lang en op sommige plekken maar een paar meter breed. Het zonlicht zorgt ervoor dat het de mooiste kleurschakeringen krijgt in veelal roze tinten. Aan het eind van de kloof ontwaart zich de overweldigende schatkamer Al Khazneh met haar schitterende façade. Vooral 's ochtends schijnt hier het zonlicht erg mooi op. Vanaf de schatkamer loop je verder de stad in langs de mooiste façades en graftombes, welke uit de rotsen zijn gehakt. Je komt langs het theater en wandelt van het ene hoogtepunt naar het andere. Wandel over de zuilenstraat en beklim de vele treden op weg naar het indrukwekkende klooster. Een aardige klim maar zeker de moeite waard! Je kunt ook kiezen voor de 'back-door' route, dan begin je je bezoek niet bij de siq maar aan de andere kant vlakbij het klooster. Het voordeel is dat je dan minder treden hoeft te beklimmen. De schatkamer, het klooster en het theater zijn slechts enkele ontdekkingen in de oude stad. Je kunt je hier prima nog een dag vermaken. Zorg ervoor dat je genoeg te eten en vooral te drinken mee hebt en dat je goede schoenen draagt, want het is soms aardig klimmen. Al met al, twee indrukwekkende dagen in deze schitterende, oude stad!
 7. Dag 8: Petra-Wadi Rum (ca. 120 km)
  Na het ontbijt ga je naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. Hier is onder andere de film 'Lawrence of Arabia' opgenomen. Geniet hier van de uitgestrektheid en de stilte om je heen. Je kunt hier een jeepsafari met een 4x4 maken onder leiding van de bedoeïenen. Scheur door het rulle zand van de rode woestijn en ontdek overblijfselen van de oude beschaving (ter plaatse te betalen). Je overnacht vanavond in een tentenkamp. Een bijzondere plek om te overnachten. Geniet van een heerlijk diner onder de prachtige sterrenhemel.
 8. Dag 9-10: Wadi Rum-Aqaba (ca. 100 km)
  Na een heerlijk bedoeïenenontbijt reis je door naar Aqaba aan de Rode Zee. Hier kun je de rest van de dag en morgen genieten van zon, zee, strand en het leven op of onder water. Even bijkomen van de afgelopen dagen en alle indrukken die je hebt opgedaan.
 9. Dag 11: Aqaba-Dode Zee (ca. 265 km)
  Op weg terug naar het noorden reis je via de Dode Zee. Op het laagste punt op de aarde, op zo'n 400 meter onder zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Doordat het meer zo zout is, kost het je geen enkele moeite om te blijven drijven. Heerlijk relaxen en drijvend op je rug een boek lezen, hier kan het!
 10. Dag 12: Dode Zee-Amman (ca. 60 km) en terugvlucht
  Transfer naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar huis.

Locatie