Privérondreis Op de fiets door Jordanië

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Fietsen in Jordanië
 • Schatkamer Petra - Jordanië
 • Jerash - Jordanië
 • Fietsen in Jordanië
 • Dode Zee - Jordanië
 • 24 foto's
 • 2 mooie fietsroutes o.l.v. een gids
 • Lokale gids in Petra en Jerash
 • Verblijf aan de Dode Zee
 • Engelssprekende privéchauffeur

Tijdens deze reis ontdek je het mooie koninkrijk Jordanië deels op de fiets. Uiteraard ontbreken ook de 'standaard' hoogtepunten niet. Zo begin je je reis in de hoofdstad Amman. Na een stadstour reis je door naar het noordelijker gelegen Jerash. Hier bezoek je de prachtig bewaard gebleven Romeinse stad alvorens je doorreist naar Ajloun. In Ajloun stap je de volgende dag op de fiets en ontdek je de

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
 2. Dag 2: Amman - Jerash - Ajloun
 3. Dagprogramma

Over Privérondreis Op de fiets door Jordanië

Algemeen

Tijdens deze reis ontdek je het mooie koninkrijk Jordanië deels op de fiets. Uiteraard ontbreken ook de 'standaard' hoogtepunten niet. Zo begin je je reis in de hoofdstad Amman. Na een stadstour reis je door naar het noordelijker gelegen Jerash. Hier bezoek je de prachtig bewaard gebleven Romeinse stad alvorens je doorreist naar Ajloun. In Ajloun stap je de volgende dag op de fiets en ontdek je de prachtige omgeving. De volgende dag stap je weer bij je chauffeur in de auto en staat de mozaïekstad Madaba op het programma. De dag erop fiets je naar het laagste punt op aarde: de Dode Zee. Hier heb je vervolgens alle tijd om bij te komen van je fietstocht. Heerlijk drijven en wie weet ook een bezoekje aan de spa van het hotel? Hierna is het tijd voor hét hoogtepunt van Jordanië: de rozerode stad Petra. Een volle dag de tijd voor deze indrukwekkende, oude stad!

Hoogtepunten

Jerash
Fietsen bij Ajloun
Madaba
Mount Nebo
Fietsen naar de Dode Zee
Dode Zee
Petra

Auto met chauffeur

De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels (of gelijkwaardig):

Amman:
3* - hotel Toledo
4* - hotel Sulaf
5* - hotel Grand Hyatt Amman

Ajloun:
3* - Ajloun Cabins (economy kamer)
4* - Ajloun Cabins (standaard kamer)
5* - Ajloun Cabins (deluxe kamer)

Madaba:
3* - hotel Mosaic City
4* - hotel Mosaic City (3* hotel)
5* - hotel Mosaic City (3* hotel)

Dode Zee:
3* - hotel Dead Sea Spa
4* - hotel Dead Sea Spa
5* - hotel Mövenpick Resort & Spa Dead Sea

Petra:
3* - hotel Amra Palace
4* - hotel P Quattro Relax
5* - hotel Old Village Resort

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

De overnachting in Ajloun is vrij eenvoudig. Het Mosaic City hotel in Madaba is een 3-sterren hotel.

Voor het fietsen raden we je aan sportschoenen, een pet en waterfles mee te nemen. Daarnaast kan in de winter een regen- en/of windjas fijn zijn.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.

Inbegrepen

Inclusief
• Retourvlucht Amman
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Hotels volgens programma o.b.v. logies/ontbijt; Ajloun Cabins o.b.v. halfpension
• Vervoer naar de plaatsen zoals genoemd in de reisopzet met een airconditioned auto met Engelstalige privéchauffeur
• Tijdens de fietstochten: fiets, helm, gids, snacks en water
• Lokale Engelssprekende gids tijdens bezoek aan Jerash en Petra

Exclusief
• Entreegelden (je kunt er ook voor kiezen om vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
• Visumkosten en visumassistentie bij aankomst (gratis indien je een Jordan Pass aanschaft)
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  Na aankomst op de luchthaven heb je een transfer naar je eerste overnachtingshotel in de hoofdstad Amman.
 2. Dag 2: Amman - Jerash - Ajloun
  Na het ontbijt begin je de dag met een stadstour door Amman. Je ziet onder meer de Citadel en het archeologisch museum, het Romeinse amfitheater en de King Abdullah moskee met haar mooie blauwe koepel. Vervolgens reis je in noordelijk richting naar de oude Romeinse stad Jerash. Dit is één van de best bewaard gebleven steden van het oude Romeinse rijk. Slenter over oude pleinen en straten met zuilengalerijen en zie restanten van oude tempels en theaters.
  Je eindigt de dag in Ajloun, waar je ook zult overnachten.
 3. Dag 3: Ajloun fietstocht
  Vandaag stap je voor het eerst op de fiets om de omgeving van Ajloun te verkennen. Vanaf het Ajloun kasteel fiets je door de omliggende dorpen, pijnboombossen en olijfgaarden naar de Azraq rivier. De fietstocht is een afwisselende tocht van circa 46 km zowel op de normale weg als off-road. Een unieke manier om dit stukje Jordanië te leren kennen.
 4. Dag 4: Ajloun - Madaba - Mount Nebo
  Je fiets laat je vandaag weer voor wat het is en je chauffeur brengt je naar de mozaïekstad Madaba en het nabij gelegen Mount Nebo. Vanaf Mt Nebo heb je een mooi uitzicht over de Jordaanvallei. Vervolgens weer terug naar Madaba, waar je de nacht zult doorbrengen.
 5. Dag 5: Madaba - Dode Zee fietstocht
  Het is weer tijd voor een heerlijk ritje op de fiets. Vandaag fiets je van Mount Nebo richting de Dode Zee. Tijdens deze circa 36 km tellende tocht kun je genieten van fantastische vergezichten op de Jordaanvallei en de Dode Zee.
  ’s Middags kun je heerlijk bijkomen en dobberen in het zoute water. Vergeet ook niet je in te smeren met modder. Een heerlijk momentje om te ontspannen.
 6. Dag 6: Dode Zee - Petra
  Een relaxt begin van de dag wanneer je rustig kunt opstarten in je hotel aan de Dode Zee. Nog even drijven en genieten van de hotelfaciliteiten alvorens je in de loop van de dag richting Petra vertrekt.
 7. Dag 7: Petra
  Vandaag de hele dag de tijd om de schitterede rozerode stad Petra te verkennen. Samen met een lokale gids ga je een paar uur op pad en leer je van alles over de stad die zo'n 2.000 jaar geleden gebouwd werd door de Nabateërs. Vervolgens heb je nog alle tijd om deze mooie stad zelf verder te ontdekken.
 8. Dag 8: Petra - Amman - terugvlucht
  Helaas het zit er weer op. Vandaag heb je een transfer terug naar het vliegveld voor je terugvlucht.