Privérondreis Ontdek Jordanië incl. Wadi Rum

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Wadi Rum
 • Aqaba
 • Privérondreis Ontdek Jordanië inclusief Wadi Rum
 • Dode Zee
 • Petra
 • 30 foto's
 • Overnacht in Wadi Rum
 • Zie de indrukwekkende stad Petra
 • Privérondreis met Engelstalige chauffeur
 • Ontdek de oude, Romeinse stad Jerash
 • Verblijf in 3, 4 of 5* hotels
 • Kom tot rust in Aqaba
 • Drijf in de Dode Zee

Ontdek het fascinerende koninkrijk Jordanië in een auto met Engelssprekende privéchauffeur. Je brengt natuurlijk een bezoek aan de vele hoogtepunten van het mooie Jordanië. Je begint je reis in de hoofdstad Amman, waar je de Citadel en de King Abdullah moskee bekijkt. Amman is daarnaast een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de perfect bewaard gebleven Romeinse stad Jerash en het Saladin ka

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
 2. Dag 2: Amman-Jerash-Amman (ca. 120 km)
 3. Dagprogramma

Over Privérondreis Ontdek Jordanië incl. Wadi Rum

Algemeen

Ontdek het fascinerende koninkrijk Jordanië in een auto met Engelssprekende privéchauffeur. Je brengt natuurlijk een bezoek aan de vele hoogtepunten van het mooie Jordanië. Je begint je reis in de hoofdstad Amman, waar je de Citadel en de King Abdullah moskee bekijkt. Amman is daarnaast een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de perfect bewaard gebleven Romeinse stad Jerash en het Saladin kasteel bij Ajloun in het noorden. De volgende dag laat je Amman achter je en zet je koers naar de mozaïekstad Madaba en heb je het mooiste uitzicht wanneer je boven op Mount Nebo staat. Via het kruisvaarderskasteel bij Kerak reis je door naar het welbekende Petra. Deze stad behoeft eigenlijk geen verdere uitleg en mag gewoon niet ontbreken in je reis door Jordanië. Na je bezoek aan deze unieke stad is het tijd voor een volgend hoogtepunt: de uitgestrekte Wadi Rum woestijn! Hier zul je ook een nacht doorbrengen, een unieke ervaring! Slapen in een tentenkamp, midden in de uitgestrekte natuur van rood zand en spectaculaire rotsformaties. ’s Avonds een heerlijk bedoeïenendiner en genieten van de ongelooflijke hoeveelheid sterren die je hier ziet. Een heerlijke plek om te genieten van de stilte in deze ‘Valley of the Moon’.
Na je nacht in de woestijn is het tijd voor de badplaats Aqaba. Een heerlijke plek om een paar dagen te relaxen en te genieten van het mooie weer. Hier kun je al het moois van de afgelopen dagen nog eens rustig de revue laten passeren.
Na een paar dagen aan de Rode Zee vertrek je naar de volgende zee, of eigenlijk meer. Namelijk de Dode Zee. Hier kun je ervaren hoe het is om zonder moeite te blijven drijven. Dan weer terug naar Amman, waar je reis helaas weer tot een einde komt.

Hoogtepunten

• Amman
• De oude Romeinse stad Jerash
• Madaba
• Mount Nebo
• Kerak
• Petra
• Woestijn Wadi Rum
• 3 nachten Aqaba aan de Rode Zee
• Dode Zee

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.

Auto met chauffeur

De auto met Engelstalige chauffeur is alleen bestemd voor vervoer volgens het programma van plaats naar plaats en van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid (enige flexibiliteit is uiteraard wel te verwachten). Op vrije dagen en 's avonds zijn de auto en de chauffeur in principe niet beschikbaar. De auto heeft naast de chauffeur ruimte voor 3 volwassenen. Eventueel 4, indien 3 personen op de achterbank. Een grotere auto op aanvraag.
De chauffeur is geen gids, maar de chauffeurs zijn locals en spreken Engels. Ze zijn zeer trots op hun land, dus vaak vertellen ze je wel het een en ander, maar ze zijn niet verplicht om dit te doen.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels.:

Amman:
3* - hotel Toledo
4* - hotel Sulaf
5* - hotel Grand Hyatt Amman

Petra:
3* - Amra Palace hotel
4* - P Quattro Relax hotel
5* - Old Village Resort Petra

Wadi Rum:
3* - Rahayeb Desert Camp
4* - Sun City Camp
5* - Martian tent in Sun City Camp

Aqaba:
3* - hotel City Tower
4* - hotel Oryx
5* - Mövenpick Resort Aqaba

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië uit ons assortiment.

Goed om te weten

In sommige hotels is een speciaal oudjaarsdiner, dit wisselt per hotel. De eventuele toeslag hiervoor hoor je bij boeking.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.

Inclusief

• Retourvlucht Amman
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Transfers bij aankomst en vertrek
• Hotels volgens programma o.b.v. logies/ontbijt. In Wadi Rum tentenkamp o.b.v. halfpension
• Vervoer naar de plaatsen zoals genoemd in de reisopzet met een airconditioned auto met Engelstalige privéchauffeur (tijdens de vrije dagen in Aqaba geen chauffeur)
• Visumkosten en visumassistentie

Exclusief

• Entreegelden (ca. US$ 125 p.p. ter plaatse te voldoen of je kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
• Toegang/entreegelden Dode Zee
• Optionele jeepsafari Wadi Rum (US$ 60 per jeep ter plaatse te voldoen)
• Eventuele lokale gidsen
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  Na aankomst heb je een transfer naar je hotel in Amman.
 2. Dag 2: Amman-Jerash-Amman (ca. 120 km)
  Na het ontbijt maak je kennis met je Engelstalige privéchauffeur en maak je een "rondje" door Amman met de Citadel, het amfitheater en de King Abdullah moskee. Vervolgens vertrek je naar een klassiek hoogtepunt in Jordanië: de oude Romeinse stad Jerash. Hier zie je een perfect voorbeeld van hoe in de Romeinse tijd steden werden ingericht. Wandel door de met pilaren omzoomde hoofdstraat, zie oude tempels en pleinen en wie weet is er nog wel een optreden in het oude amfitheater? Na je bezoek aan deze perfect bewaard gebleven Romeinse stad rij je door naar Ajloun, dat omringd wordt door groene pijnboombossen en olijfgaarden. In Ajloun zie je het kasteel van Saladin, ook wel Qalaat er-Rabat genoemd. Vanaf het kasteel heb je een mooi uitzicht op de Jordaanvallei. Je eindigt de dag weer in de hoofdstad Amman, waar je zult overnachten. Ga je vanavond lekker uiteten of sluit je aan bij het buffet in je hotel?
 3. Dag 3: Amman-Madaba-Kerak-Petra (ca. 300 km)
  De beroemde King’s Highway voert je naar het zuiden. In de mozaïekstad Madaba zie je de mooiste mozaïeken, waaronder de bekende landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Bij Mount Nebo kun je vervolgens genieten van een fantastisch uitzicht op Jordanië en bij helder weer zelfs Israël. Daarna breng je op weg naar Petra een bezoek aan de burcht van Kerak. Dit indrukwekkende kruisvaarderskasteel is een imposante herinnering aan de Kruisvaarders en is gelegen in een prachtige wadi. Aan het eind van de dag kom je aan in de welbekende stad Petra. Hier overnacht je ook.
 4. Dag 4: Petra
  Voor velen is Petra dé reden voor een reis naar het mooie Jordanië en dat is niet voor niks. Deze indrukwekkende, duizenden jaren oude stad is uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven wereldwonderen en een bezoek meer dan waard. Ruim 2.000 jaar geleden is de stad door de Nabateeërs gebouwd als stop op drukbezochte karavaanroutes. De stad voer wel bij de tol die geheven werd op de vele handelskaravanen die langs de route kwamen. Petra werd daardoor een belangrijke stad in de regio. Uit de zachte stenen rotsen hakten de Nabateeërs paleizen, tempels, graven en stallen. Tot het door de Romeinen werd veroverd en na een paar eeuwen de handelsroutes over zee steeds belangrijker werden, raakte de stad in verval. Vele jaren later, pas in 1812, werd de stad herontdekt. Veel van de architectonische hoogstandjes zijn bewaard gebleven en heeft door de jaren heen vele toeristen aangetrokken. Vandaag is het ook jouw beurt om deze mooie stad te ontdekken. Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag langs grafmonumenten, façades en tempels. Al wandelend ga je van het ene hoogtepunt naar het andere. Na een indrukwekkende dag in de stad slaap je vanavond in Wadi Musa, het hedendaagse stadje dat grenst aan de oude stad Petra.
 5. Dag 5: Petra-Wadi Rum (ca. 125 km)
  Vandaag is het tijd voor een ander uniek hoogtepunt van Jordanië. Namelijk de spectaculaire rode Wadi Rum woestijn. Dit magnifieke woestijnlandschap is een bijzondere plek om te overnachten. Overdag kun je een jeepsafari maken door het rulle zand en langs de spectaculaire rotsformaties. Ontdek onderweg oude rotstekeningen in de wildernis en geniet van de stilte, de uitgestrektheid en het indrukwekkende maanlandschap om je heen. Je overnacht vanavond in een tentenkamp, waar je geniet van een heerlijk diner onder de prachtige sterrenhemel.
 6. Dag 6-8: Wadi Rum-Aqaba (ca. 100 km)
  Na een heerlijk bedoeïenenontbijt reis je door naar Aqaba aan de Rode Zee, waar je de komende dagen geniet van zon, zee, strand en het leven op of onder water. In de avond kun je lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.
 7. Dag 9: Aqaba-Dode Zee-Amman (ca. 350 km)
  Op weg terug naar Amman reis je via de Wadi Araba naar de Dode Zee. Op het laagste punt van de aarde, meer dan 400 meter beneden zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Er komen geen zichtbare levende wezens voor en je zult het extreme drijfvermogen vol ongeloof ervaren. Drijvend op je rug de krant lezen blijft een bijzondere ervaring. Tegen de avond keer je weer terug naar Amman voor je laatste overnachting in Jordanië.
 8. Dag 10: Terugvlucht vanaf Amman
  Transfer naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar huis.

Locatie