Fly-drive Jordanië in style

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Schatkamer Petra - Jordanië
 • Zuilenstraat Jerash - Jordanië
 • Wadi Rum Bubble Luxotel terras met jacuzzi - Wadi Rum
 • Hotel Kempinski Ishtar Dead Sea - Dode Zee Jordanie
 • Wadi Rum - Jordanië
 • 29 foto's
 • Overnachtingen in unieke bubbel tenten in Wadi Rum en Petra
 • Overige overnachtingen in luxe 5-sterren hotels
 • Langs alle hoogtepunten van Jordanië
 • Eigen huurauto

Tijdens deze reis doe je uiteraard de vele mooie hoogtepunten van Jordanië aan, zoals de oude stad Petra, de schitterende Wadi Rum woestijn, de perfect bewaard gebleven oude Romeinse stad Jerash en de bijzondere Dode Zee waar je zonder moeite blijft drijven. Maar dat is het niet het enige! Je verblijft namelijk tijdens deze reis in unieke, luxe en stijlvolle accommodaties. Wat dacht je van een nac

Dagprogramma
 1. Dag 1 Aankomst in Amman
 2. Dag 2 Amman-Jerash-Ajloun-Amman (ca. 140 km)
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Jordanië in style

Algemeen

Tijdens deze reis doe je uiteraard de vele mooie hoogtepunten van Jordanië aan, zoals de oude stad Petra, de schitterende Wadi Rum woestijn, de perfect bewaard gebleven oude Romeinse stad Jerash en de bijzondere Dode Zee waar je zonder moeite blijft drijven. Maar dat is het niet het enige! Je verblijft namelijk tijdens deze reis in unieke, luxe en stijlvolle accommodaties. Wat dacht je van een nachtje vlakbij Petra in een koepeltent met je eigen jacuzzi? Op je terras geniet je vanuit je bubbelbad van de schitterende omgeving. In de woestijn Wadi Rum slaap je ook weer in zo’n mooie bubbel tent en ook hier kun je vanaf je terras en bubbelbad de mooie natuur met uitgestrekte, rode woestijn op je in laten werken. De laatste nacht sluit je in stijl af in het Kempinski Ishtar hotel aan de Dode Zee, een heerlijke afsluiter van je reis door het unieke Jordanië!

Hoogtepunten

• Jerash
• Petra
• Dode Zee
• Overnachten in Wadi Rum
• Amman
• Aqaba

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Amman – The House Boutique Suites
Petra – Petra Bubble Luxotel
Wadi Rum – Wadi Rum Bubble Luxotel
Aqaba – Hotel Al Manara
Dode Zee – Hotel Kempinski Ishtar Dead Sea

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.

Inbegrepen

Inclusief
• Retourvlucht Amman
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. BB (Hyundai i20 of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 5* hotels o.b.v. logies/ontbijt; bubble suite in Petra en Wadi Rum o.b.v. halfpension

Exclusief
• Visumkosten en visumassistentie bij aankomst (ca. JD40 ter plaatse of je kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, dan is het visum gratis)
• Excursies en entrees (ca. US$ 135 p.p., ter plaatse te betalen of je kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
• Optionele jeepsafari Wadi Rum (ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen)
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Benzine
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Aankomst in Amman
  Je vliegt vandaag naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. De hoofdstad is het beginpunt van je rondreis door dit schitterende koninkrijk. Hier zul je de eerste nacht doorbrengen in het luxe The House Boutique Suites. Ga ’s avonds dineren bij één van de vele restaurants in de levendige Rainbow street of ga naar het Libanese toprestaurant Fakhreldin.
 2. Dag 2 Amman-Jerash-Ajloun-Amman (ca. 140 km)
  Vandaag kun je de dag beginnen met een bezoek aan de mooie King Abdullah moskee met haar blauwe koepel, vervolgens rij je naar de Citadel en amfitheater. Deze mooie overblijfselen uit de Romeinse tijd liggen namelijk vlakbij elkaar (al vraagt het hoogteverschil wel om een klein autoritje). Ook is een stop bij de levendige souq van Amman een aanrader. Na je ontdekking van Amman vertrek je in noordelijke richting naar Jerash, één van de best bewaard gebleven Romeinse steden met zuilenstraten, amfitheater en overblijfselen van woningen. Hier waan je je even terug in de tijd.
  In Ajloun kun je nog een bezoek brengen aan het kasteel, vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht over de omgeving. Vervolgens reis je weer terug naar Amman, waar je je tweede nacht zult doorbrengen in The House Boutique Suites.
 3. Dag 3 Amman-Petra (ca. 230 km)
  Je laat de drukke hoofdstad achter je en zet koers naar de schitterende oude stad Petra. Onderweg kun je een stop maken bij de mozaïekstad Madaba en het kruisvaarderskasteel bij Kerak of Shobak. Je verblijft vannacht in Petra Bubble Luxotel, op ca. 10 km van de oude, roze stad Petra. Je slaapt in een unieke bubbel suite, elk met een eigen terras met jacuzzi. Een heerlijke afsluiter van je dag.
 4. Dag 4 Petra
  Je hebt een volle dag de tijd om deze unieke, duizenden jaren oude stad te ontdekken. Ten tijde van de Nabateeërs, zo'n 2.000 jaar geleden vierde Petra haar hoogtij dagen. Haar gunstige ligging op de handelsroute bracht welvaart naar de stad. Na het ontbijt wandel je door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag, want waar je misschien vooral dit deel van Petra zult kennen van de foto's heeft de stad nog veel meer te bieden. Uit de zachte rotsen hakten zij nog veel meer mooie façades, rotswoningen, tempels en graven. Breng ook zeker een bezoek aan het 'klooster', een schitterend bouwwerk dat 'verderop' in de oude stad ligt. Een aardige klim naar boven, maar je zult niet teleurgesteld worden wat je eenmaal boven aantreft! Een andere mogelijkheid is om optioneel een backdoor hike bij te boeken. Je begint dan bij het klooster en daalt vanaf daar af, terug naar de stad en eindigt bij de kloof. Overnachting opnieuw in Petra Bubble Luxotel.
 5. Dag 5 Petra-Wadi Rum (ca. 125 km)
  Na een dag in één van de nieuwe 7 wereldwonderen is het tijd voor de volgende bijzondere stop: de rode woestijn van Wadi Rum. Ook hier zul je de komende nacht weer verblijven in een bubbel suite. Vanaf je bed kun je weer genieten van de schitterende sterrenhemel. Ga overdag met een local mee op jeepsafari (optioneel bij te boeken) en ontdek meer van dit buitenaardse landschap.
 6. Dag 6 Wadi Rum-Aqaba (ca. 65 km)
  Na een heerlijke nacht in de woestijn kun je ervoor kiezen om vandaag vroeg op te staan en optioneel een schitterende ballonvaart te maken tijdens zonsopkomt. Een unieke ervaring!
  Vandaag laat je de woestijn achter je en zet koers naar de Aqaba, aan de Rode Zee. Je verblijft in het luxe Al Manara hotel, gelegen in de oude havenstad met een eigen strand voor de deur. Hier kun je even heerlijk relaxen op je bedje op het strand of aan de rand van het zwembad van je hotel.
 7. Dag 7 Aqaba-Dode Zee (ca. 275 km)
  Het is tijd om langzaam weer terug te keren richting het noorden, maar we rijden niet meteen door naar de luchthaven. Vannacht is namelijk een nachtje in het Kempinski Ishtar Dead Sea Hotel voor je gereserveerd. De Dode Zee is het grootste zoutmeer ter wereld. Doordat het water hier zo extreem zout is, kun je hier zonder enige moeite blijven drijven. Een unieke ervaring. Geniet van deze unieke plek en de uitstekende faciliteiten van je hotel. Alle ingrediënten voor een onvergetelijke afsluiting van je vakantie!
 8. Dag 8 Dode Zee-Amman (ca. 50 km) -terugvlucht
  Helaas zit je reis erop en is het tijd om naar huis te gaan. Je rijdt naar het vliegveld van Amman waar je je huurauto weer inlevert en vanaf waar je terugvliegt naar huis.

Hotel overzicht


Locatie