Fly-drive Compleet Jordanie

 1. Jordanië
 2. regio Amman
 3. Amman
 • Wadi Rum - Jordanië
 • Petra - Jordanië
 • Fly-drive Compleet Jordanië
 • Jerash - Jordanië
 • Petra - Jordanië
 • 37 foto's
 • Zeer complete reis
 • 2 volle dagen Petra
 • Eigen huurauto
 • Verblijf in goede 4* hotels
 • Inclusief overnachting Wadi Rum
 • In 12 dagen langs alle hoogtepunten

Deze geweldige fly-drive brengt je langs alle hoogtepunten van Jordanië. Je ziet niet alleen de hoofdstad Amman, maar hebt ook alle tijd om een bezoek te brengen aan de Romeinse stad Jerash, het noordelijk gelegen Umm Qeis en de woestijnkastelen bij Azraq in het oosten. Vanuit Amman reis je door in zuidelijke richting. Je komt onder meer langs de mozaïekstad Madaba, het kruisvaarderskasteel van Ke

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
 2. Dag 2: Amman
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Compleet Jordanie

Algemeen

Deze geweldige fly-drive brengt je langs alle hoogtepunten van Jordanië. Je ziet niet alleen de hoofdstad Amman, maar hebt ook alle tijd om een bezoek te brengen aan de Romeinse stad Jerash, het noordelijk gelegen Umm Qeis en de woestijnkastelen bij Azraq in het oosten. Vanuit Amman reis je door in zuidelijke richting. Je komt onder meer langs de mozaïekstad Madaba, het kruisvaarderskasteel van Kerak en het kasteel bij Shobak. Je overnacht in Petra, voor velen hét hoogtepunt van een reis door Jordanië en misschien ook voor jou wel de reden van dit reisje. Je hebt hier 2 volle dagen de tijd om deze duizenden jaren oude stad te bezoeken. Ruim 2.000 jaar geleden is de stad door de Nabateeërs gebouwd als stop op drukbezochte karavaanroutes. Petra werd een welvarende stad door de tol die geheven werd op de vele handelskaravanen met wierook, zijde en specerijen die langs de route kwamen. Uit de zachte stenen rotsen hakten de Nabateeërs paleizen, tempels en graven. Vandaag de dag kun je je nog altijd verwonderen om de verfijnde architectuur en zie je nog altijd een ingenieus complex van dammen en waterkanalen uit die tijd. Na Petra slaap je een nacht in de woestijn van Wadi Rum. Geniet van de stilte, de uitgestrektheid en het indrukwekkende landschap in deze 'Valley of the moon'. Na je nachtje woestijn reis je nog verder zuidelijk naar de Rode Zee, waar je in Aqaba even lekker kunt relaxen en genieten van het mooie weer en zon, zee en strand. Dan weer terug in noordelijke richting. Reis via de Dode Zee waar je nog even kunt drijven en nagenieten van deze schitterende reis!

Hoogtepunten

• Jerash
• Umm Qais
• Amman
• Woestijnkastelen
• Petra (2 volle dagen!)
• Overnachten in Wadi Rum
• Dode Zee
• Aqaba

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Amman en v.v.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

Amman - hotel Sulaf
Petra - hotel P Quattro Relax
Wadi Rum - tentenkamp Sun City Camp
Aqaba - hotel City Tower
Dode Zee - hotel Dead Sea Spa

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hier dan zo spoedig mogelijk over geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden.

Wanneer je van plan bent veel bezienswaardigheden in Jordanië te bezoeken, kun je ook een Jordan Pass kopen. Deze pas geeft je toegang tot maar liefst 40 verschillende bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash en Wadi Rum. Op de website www.jordanpass.jo kun je meer informatie vinden en de pas bestellen.

Inclusief

• Retourvlucht Amman
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. BB (Hyundai i20 of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 4* hotels o.b.v. logies/ontbijt; tentenkamp Wadi Rum o.b.v. halfpension
• Visumkosten en visumassistentie bij aankomst

Exclusief

• Excursies en entrees (ca. US$ 145 p.p., ter plaatse te betalen of je kunt vooraf een Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie)
• Optionele jeepsafari Wadi Rum (ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen)
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Benzine
• Overige maaltijden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Amman
  Na aankomst met de huurauto naar je hotel in Amman.
 2. Dag 2: Amman
  Vandaag de hele dag de tijd voor een 'rondje' Amman met de Citadel, het amfitheater en de King Abdullah moskee. De Citadel is gelegen op de hoogste heuvel van de stad. Hier zie je de overblijfselen van de tempel van Hercules, uit de Romeinse periode, het indrukwekkende Ummayad Paleis en de ruïnes van een eeuwenoude Byzantijnse kerk. Ook bevindt zich hier een klein archeologisch museum met vondsten uit de regio, van gebruiksvoorwerpen zoals potten en aardewerk tot oude munten en sieraden. Daarnaast heb je vanaf de Citadel een geweldig uitzicht over de stad en het lager gelegen amfitheater. De mooie King Abdullah moskee, de grootste moskee van Amman met haar prachtige, blauwe koepel, kun je ook als niet-moslim bezoeken. Ga 's avonds lekker uit eten in één van de vele uitstekende restaurants in de gezellige uitgaanswijk van Amman.
 3. Dag 3: Amman-Azraq-Amman (ca. 275 km)
  Je kunt vandaag in de woestijn ten oosten van Amman een aantal woestijnkastelen bezoeken, die soms midden in de eindeloos lijkende omgeving 'opeens' opdoemen. Sommige staan op de Unesco werelderfgoedlijst. Ze zijn gebouwd door de kalief van Damascus en zijn prachtige voorbeelden van Islamitische architectuur. Ze dienden als buitenposten en als uitvalsbases tijdens jachtpartijen. Ook kun je een bezoek brengen aan Kan Zaman, de oude karavanserai: een prachtige erfenis uit de tijd dat de kameel hier nog de dienst uit maakte. Overnachting in Amman.
 4. Dag 4: Amman-Jerash-Umm Qais-Amman (ca. 200 km)
  Vandaag kun je het noorden van Amman ontdekken. Breng eens een bezoek aan de oude steden Jerash en Umm Qais. Jerash is een perfect bewaard gebleven oude Romeinse stad. Dwaal rond in het oude Gerasa, zoals Jerash werd genoemd, langs oude tempels, pleinen, theaters en zuilenstraten. Nog iets noordelijker ligt Umm Qais. Hier dwaal je door het antieke Griek-Romeinse Gadera en geniet van een magnifiek uitzicht over het Meer van Tiberias, de Jordaanvallei en de Golanhoogte. De donkere basalt stenen kenmerken de oude stad en geven het een bijzonder karakter. Overnachting weer in Amman.
 5. Dag 5: Amman-Madaba-Kerak-Petra (ca. 275 km)
  Na een paar dagen laat je Amman achter je en vertrek je weer, ditmaal in zuidelijke richting. In Madaba zie je veel mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. Treed in de voetsporen van Mozes als je op Mount Nebo uitkijkt over Israël. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders. Aan het eind van de dag kom je aan in Petra. Hier overnacht je ook.
 6. Dag 6 en 7: Petra
  Verborgen in een kloof in de woestijn van Jordanië ligt Petra: één van de nieuwe zeven wereldwonderen. Je hebt twee volle dagen de tijd om deze schitterende roze-rode stad te verkennen. Dankzij haar gunstige ligging langs een handelsroute werd Petra een welvarende stad, waar duizenden mensen woonden. De bewoners destijds, de Nabateeërs, hakten tempels, een amfitheater, rotswoningen en graven uit de rotsen en nog altijd zie je hier de mooiste façades. Rozerode golvende kliffen rijzen aan weerszijden de lucht in, soms lijken de twee kanten bijna als een puzzelstuk in elkaar te passen. Een mooi slingerpad van zo'n 1,2 km lang in verschillende tinten, roze, rood, geel, oranje en bruin. Natuurlijk ken je het bekende plaatje van de schatkamer deels verscholen achter deze rotswanden, maar in het echt is het nog veel indrukwekkender. En het leuke is dat het slechts het begin is van je bezoek aan deze geweldige stad. Beklim ook zeker de vele uitgehouwen traptreden aan het 'eind' van de stad naar boven, naar het klooster. Het is een pittige klim, maar onderweg kun je al genieten van de mooiste uitzichten op de heuvels rondom Petra en eenmaal boven word je beloond met de aanblik op een schitterend bouwwerk!
 7. Dag 8: Petra-Beidah-Wadi Rum (ca. 120 km)
  Je vertrekt vanuit Petra naar Wadi Rum, de meest unieke woestijn in Jordanië. Hier is onder andere de film 'Lawrence of Arabia' opgenomen. Geniet hier van de uitgestrektheid en de stilte om je heen. Je kunt hier optioneel een jeepsafari maken. De bedoeïenenchauffeur rijdt je rond in het rulle zand langs spectaculaire rotsformaties, natuurlijke bruggen en rotstekeningen van oude beschavingen. Je overnacht vanavond in een tentenkamp in het indrukwekkende maanlandschap, waar je geniet van een heerlijk diner onder de prachtige sterrenhemel.
 8. Dag 9: Wadi Rum-Aqaba (ca. 100 km)
  Na een heerlijk bedoeïenenontbijt vertrek je naar de badplaats Aqaba, gelegen aan de Rode Zee. Hier kun je vandaag en morgen even lekker bijkomen en genieten van het mooie weer en het strand. En 's avonds kun je lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.
 9. Dag 10: Aqaba
  Heerlijk dagje ontspannen aan de Rode Zee en genieten van de altijd aanwezige zon, helder blauw water, mooie zandstranden en een schitterende onderwaterwereld. En even wat anders? Ontdek het stadje zelf of neem plaats op één van de terrasjes.
 10. Dag 11: Aqaba-Dode Zee (ca. 265 km)
  Op de weg terug naar het noorden reis je via de Wadi Araba naar de Dode Zee. Op het laagste punt van de aarde, zo'n 400 meter onder zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Het water hier is zo zout dat je zonder enige moeite blijft drijven. In het begin voelt het wat onwennig, maar is het toch ook wel een bijzondere ervaring! Even dobberen en dan weer afspoelen en genieten van de vele faciliteiten in je hotel. Een fijne afsluiter van je reis door Jordanië!
 11. Dag 12: Dode Zee-Amman (ca. 60 km) en terugvlucht
  Je levert de auto in op de luchthaven van Amman en vliegt terug naar huis.

Hotel overzicht


Locatie