Autorondreis Noord Italie meren en bergen

 1. Italië
 2. Veneto
 3. Verona
 • lago di carezza - noord italie
 • sirmione vanaf het meer
 • autorondreis-noord-italiaanse-meren-en-bergen
 • bolzano wijngaard
 • merano - noord italie
 • 40 foto's
 • Verona & Valpolicella
 • Vicenza Palladio & Grappa
 • Sirmione & Desenzano
 • Oostzijde Gardameer
 • Bolzano
 • De Dolomieten & Lago di Carezza

Deze ontdekkingstocht door noord Italië leidt je langs prachtige landschappen, culturele steden, de mooiste meren, indrukwekkende bergen en heerlijk eten! De afwisseling van meren en bergen maakt deze reis bijzonder en indrukwekkend. Je overnacht 4 nachten in het gebied tussen Verona en het Gardameer. Vanaf hier kun je een bezoek brengen aan de stad Verona, Vicenza en de Grappa regio, maar natuurl

Dagprogramma
 1. Dag 1: Aankomst in Verona
 2. Dag 2: Verona: architectuur & Valpolicella
 3. Dagprogramma

Over Autorondreis Noord Italie meren en bergen

Algemeen

Deze ontdekkingstocht door noord Italië leidt je langs prachtige landschappen, culturele steden, de mooiste meren, indrukwekkende bergen en heerlijk eten! De afwisseling van meren en bergen maakt deze reis bijzonder en indrukwekkend. Je overnacht 4 nachten in het gebied tussen Verona en het Gardameer. Vanaf hier kun je een bezoek brengen aan de stad Verona, Vicenza en de Grappa regio, maar natuurlijk ook de vele leuke plaatsjes rondom het Gardameer. Vervolgens verblijf je 3 nachten in de omgeving van Bolzano, vanaf waar je ook een uitstapje kunt maken naar de schitterende Dolomieten. Je kan kiezen tussen een verblijf in 3-sterren of 4-sterren hotels of landelijk gelegen hotels/bed & breakfasts.

Hoogtepunten

• Verona & Valpolicella
• Architectuur in Vicenza
• Authentiek Gardameer & olijfoliemuseum
• Bolzano
• Oetzi museum
• De Dolomieten & Lago di Carezza

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 3-sterren of 4-sterren hotels of landelijk gelegen B&B's afhankelijk van je keuze. Onderstaand of gelijkwaardig (de definitieve hotels hoor je ca. 14 dagen voor vertrek).

3*:
Garda/Verona: Hotel Al Sole
Bolzano/Merano: Post Victoria

4*:
Garda/Verona: Hotel Villa Malaspina
Bolzano/Merano: Hotel Werth

Landelijk gelegen B&B's*:
Garda/Verona: Tenuta La Presa
Bolzano/Merano: Schererhof

Goed om te weten

• Je verblijft tijdens de reis in standaard hotels, zie de genoemde voorbeeldhotels of gelijkwaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de genoemde plaatsen, maar kunnen ook in de omgeving liggen. Het kan daardoor voorkomen dat restaurants mogelijk niet op loopafstand te vinden zijn en je er met de auto op uit moet voor het diner. Houd hier rekening mee.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in noord Italië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.

Inbegrepen

Inclusief:
- 7 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie; de definitieve hotels krijg je 14 dagen voor vertrek door.
- Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse

Exclusief:
- Overige maaltijden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Parkeergelden
- Toeristenbelasting
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Aankomst in Verona
  Overnachting in de omgeving van Verona of het Gardameer, diner op eigen gelegenheid.
 2. Dag 2: Verona: architectuur & Valpolicella
  Sinds 2000 is Verona UNESCO werelderfgoed, als een prachtig voorbeeld van stedelijk, artistiek en architectonische integratie van de historische tijdperken in de afgelopen 2000 jaar. Piazza Erbe is het beste voorbeeld: architectuur uit de Romeinse, middeleeuwse en Renaissance tijd gaan samen met de latere 19e eeuwse Palazzi. Piazza dei Signori, Verona’s tekenkamer, is nog zo’n voorbeeld van perfecte historische samenhang in architectuur. Behalve architectonisch fraai is Verona een gezellige winkelstad, breng je uiteraard een bezoekje aan het huis van Juliet en misschien bezoek je een opera in het mooie theater? Rondom Verona wordt in het hart van de provincie in het prachtige landelijk gebied de Valpolicella verbouwd met met een eeuwenoude, onderscheidende wijntraditie. Vele historische villa’s omgeven het gebied rondom Verona. Overnachting in de omgeving van Verona.
 3. Dag 3: Vicenza: architectuur & grappa
  In het oude centrum van Vicenza wordt het prachtige Piazza dei Signori gedomineerd door de geweldige Loggia del Capitanio en de indrukwekkende Basiliek van Palladio, waar de toen nog onbekende architect de dubbele rijen arcaden en bogen realiseerde. De straten en pleinen van Vicenza zijn gevuld met indrukwekkende werken van Palladio, zoals de Palazzo Chiericati, een van de mooiste gebouwen uit de 16e eeuw en het Olympisch theater. 30 km ten noorden van Vicenza is een van de beroemdste Grappa-gebieden van Italië. De smaak van grappa, hangt nauw samen met de kwaliteit van de druiven, net als bij wijn, en van het distilleringsproces. Grappa wordt bereid van het velletje, de pulp, de zaden en de overige ‘left overs’ van de wijnproductie na het druivenpersen. Ooit was het ook bedoeld om zo weinig mogelijk van de druif te verspillen. Terug naar het hotel voor je overnachting.
 4. Dag 4: Sirmione & Desenzano
  Sirmione, sinds eeuwen beroemd vanwege de thermale bronnen, strekt zich uit over het schiereiland dat maar liefst 4 km ver het Gardameer in gaat. Een van de mooiste plaatsjes aan het meer, van waaruit je een prachtig uitzicht geniet richting beide zijden van het meer. De villa’s in Sirmione zijn er al sinds de Romeinse tijd, zoals die van dichter Catullo, die de schoonheid van Sirmione beschreef in zijn poëzie. Rij door naar Desenzano voor een wandeling langs het meer en het centrum. Geniet in een barretje van een heerlijke gelato of een Aperol Spritz als aperitivo. Terug naar het hotel voor de overnachting.
 5. Dag 5: Oostzijde Gardameer, olijfoliemuseum en overnachting in Bolzano
  Tijdens je prachtige rit langs het Gardameer kom je langs Lazise, een mooi stadje om te bezoeken. In Bardolino bezoek je een olijfoliemuseum; olijfolie wordt rondom het hele Gardameer geproduceerd. Breng ook even een bezoekje aan Punta di San Vigilio, een authentiek haventje met een schitterende oude boom bij een residence. Een heerlijke plek voor een kopje koffie op het terras of voor een heerlijke lunch. Hierna ga je door naar Malcesine en in de richting van Trentino. Je komt langs het Toblinomeer en Santa Massenza en ga je verder in de richting van Bolzano voor de overnachting.
 6. Dag 6: Bolzano en Oetzi de mummie
  Bolzano, de doorgang naar de Dolomieten, is een prachtig plaatje niet alleen van de heuvelzijde maar ook van de vele wijngaarden die bijdragen aan de architectuur van de stad. Bolzano dankt haar unieke atmosfeer en gastvrijheid ook aan andere factoren: de levendige straten en pleinen met voetpaden voor wandelaars. Interessant bovendien is het Iceman museum met de Oetzi mummie. Ga verder naar Merano, vooral bekend vanwege de vele spa-resorts; het plaatsje wordt omgeven door bergen tot wel 3335 meter hoog bij de toegang tot de Passeier Vallei en Vinschgau. Ooit genoot Merano faam dankzij de vele wetenschappers, kunstenaars en schrijvers die er verbleven, zoals Franz Kafka, Ezra Pound en Paul Lasarsfeld, vanwege het milde klimaat. Terug naar het hotel voor de overnachting.
 7. Dag 7: De Dolomieten
  Een prachtige excursie naar de meest beroemde bergen van Europa. Een onvergetelijke dag temidden van de natuur, historie en cultuur van de valleien van de Dolomieten. De eerste stop houd je bij het Lago di Carezza, een klein meer in een onvergetelijk landschap. Je bereikt 2240 meter hoogte bij de Pass Pordoi waar je het uitzicht geniet van de meest beroemde bergpieken zoals de Marmolada, de Sella en de Catinaccio ketens. In de middag kun je een bezoekje brengen aan Ortisei (bekend vanwege houtbewerking). Overnachting in de regio Bolzano.
 8. Dag 8: Terugreis vanuit Noord Italië
  Dag 8: Na je ontbijt begin je aan je terugreis. Arrivederci in Italia!

Locatie