Fly-drive Highlights van Toscane & Umbrië

 1. Italië
 2. Toscane
 3. Florence
 • Assisi, Umbrië
 • Wijnstokken op het platteland van Toscane
 • Route Highlights van Toscane en Umbrië.jpg
 • Scheve toren van Pisa, Toscane
 • San Gimignano, Toscane
 • 17 foto's
 • In 10 dagen dwars door Toscane en Umbrië
 • Middeleeuwse dorpen en steden
 • Glooiende heuvels en prachtige olijf- en wijngaarden

De regio Umbrië is misschien niet zo bekend als zijn buurman Toscane, maar doet niet voor hem onder. Het is één van de dunst bevolkste gebieden van Italië en staat bekend als het ‘groene hart’ van Italië. In beide regio’s vind je uitgestrekte, glooiende heuvels en prachtige olijf- en wijngaarden. Daarnaast vind je er prachtige, middeleeuwse dorpen en steden als Lucca en Siena in Toscane en Perugia

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Florence
 2. Dag 2 Florence
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Highlights van Toscane & Umbrië

Algemeen

De regio Umbrië is misschien niet zo bekend als zijn buurman Toscane, maar doet niet voor hem onder. Het is één van de dunst bevolkste gebieden van Italië en staat bekend als het ‘groene hart’ van Italië. In beide regio’s vind je uitgestrekte, glooiende heuvels en prachtige olijf- en wijngaarden.
Daarnaast vind je er prachtige, middeleeuwse dorpen en steden als Lucca en Siena in Toscane en Perugia en Assisi in Umbrië.

Hoogtepunten

Florence
Lucca
Pisa
Siena
San Gimignano
Volterra
Trasimenomeer
Perugia
Assisi
Gubbio

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Florence en v.v.

Huurauto

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 3- of 4-sterrenhotels of agriturismi, afhankelijk van je keuze. Onderstaand of gelijkwaardig (de definitieve hotels hoor je ca. 14 dagen voor vertrek).

3*:
Florence omgeving: Luxor Florence
Siena omgeving: Hotel Arcobaleno
Perugia omgeving: Al Grappolo d'Oro

4*:
Florence omgeving: NilHotel
Siena omgeving: Executive hotel
Perugia omgeving: Hotel Quattro Torri

Agriturismi:
Florence omgeving: Fattoria il Milione
Siena omgeving: Nerbona
Perugia omgeving: Le Giare

Goed om te weten

• Indien je kiest voor verblijf in 3- of 4-sterren hotels tijdens de reis verblijf je in standaard hotels, zie de genoemde voorbeeldhotels of gelijkwaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de genoemde plaatsen, maar kunnen ook in de omgeving liggen, ditzelfde geldt voor agriturismi. Het kan daardoor voorkomen dat restaurants mogelijk niet op loopafstand te vinden zijn en je er met de auto op uit moet voor het diner. Houd hier rekening mee.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Italië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.

Inbegrepen

Inclusief
• Retourvlucht Florence
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 9 overnachtingen met ontbijt in de gekozen hotelcategorie
• Huurauto cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven
• Telefonische assistentie van onze agent ter plaatse

Exclusief
• Toeristenbelasting
• Overige maaltijden
• Parkeergelden
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien
• Entreegelden
• Optionele extra’s
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Florence
  Na aankomst op het vliegveld neem je je huurauto in ontvangst en rij je naar je eerste overnachtingshotel.
 2. Dag 2 Florence
  Aan de voet van de Apennijnen ligt de mooie stad Florence. De stad is een groot openluchtmuseum voor iedereen die van cultuur en geschiedenis houdt. Bezoek het prachtige, historische centrum met Piazza della Signoria met het Palazzo Vecchio en de Loggia van de Lanzi, de Ponte Vecchio en zijn beroemde juwelierswinkels, de kathedraal Santa Maria del Fiore en de gotische basiliek Santa Croce waar onder meer Michelangelo en Galileo Galilea begraven liggen. Overnachting weer in de omgeving van Florence.
 3. Dag 3 Giacomo Puccini en Lucca
  ’s Ochtends bereik je Torre del Lago met Villa Puccini. Giacomo Puccini, een succesvolle Italiaanse componist, werd in 1858 geboren. In 1891 ging het gezin op vakantie naar Torre del Lago, een ideale plek om te jagen en muziek te componeren. Hij koos deze plek dan ook als zijn vaste verblijfplaats. Tijdens zijn verblijf hier schreef hij het merendeel van zijn bekende opera’s. Na zijn overlijden was de villa lange tijd onbeheerd en raakte het in verval. Inmiddels is het gebouw gerestaureerd en doet het dienst als museum. Vervolgens door naar het nabijgelegen Lucca. De stad heeft een rechthoekig stratenpatroon dat nog stamt uit de Romeinse tijd en op de plek van het oude forum bevindt zich tegenwoordig het Piazza San Michel en op het Piazza dell’Anfiteatro zie je nog sporen terug van het oude amfitheater. Een mooie, oude stad met gezellige plein en vele winkels en kerken. Ook vannacht verblijf je weer in de omgeving van Florence.
 4. Dag 4 Pisa
  Vandaag breng je een bezoek aan Pisa. Een groot deel van de middeleeuwen was de stad een zeer belangrijke speler op het westelijke Middellandse zeegebied. Er werd veel gehandeld en een aantal schitterende bouwwerken gebouwd, zoals de Dom, het Baptisterium en natuurlijk de scheve toren, één van de bekende symbolen van Italië. Na je bezoek aan Pisa reis je door richting Siena, waar je zult overnachten.
 5. Dag 5 Siena
  Siena is een prachtige stad met het aanzien van een middeleeuwse stad. Slenter door een doolhof van smalle straatjes, omzoomd met hoge paleizen en mooie huizen, die samen komen op de Piazza del Campo. Volgens het gezegde leiden alle wegen naar Rome, maar hier leiden alle gezellig nauwe straatjes naar Piazzo del Campo, het hart van de stad. Jaarlijks wordt hier het festival Palio, het paardenrennen, gevierd. Overnachting weer in de omgeving van Siena.
 6. Dag 6 Volterra en San Gimignano
  Vroeger was Volterra een belangrijk Etruskische stad. Om meer te weten te komen over dit verleden kun je een bezoek brengen aan het Museo Etrusco Guarnacci. Hier vind je onder meer duizenden urnen. Ook de mooie oude stadmuren en toegangspoorten mogen eigenlijk tijdens je bezoek niet ontbreken. Dan door naar San Gimignano, omgeven door bij een glooiend landschap van wijn- en olijfgaarden. Veertien middeleeuwse torens kenmerken de skyline van het dorp. Een sfeervol dorp dat een bezoekje zeker waard is. Overnachting weer in de omgeving van Siena.
 7. Dag 7 Lago Trasimeno
  Vandaag zet je koers naar Umbrië, het groene hart van Italië. Het Lago Trasimeno of Trasimenomeer is het grootste meer van midden en zuid Italië. Als je op tijd bij het meer bent kun je vanuit Passignanosul Trasimeno of Tuoro sul Trasimeno de veerboot (openbaar vervoer) pakken naar Isola Maggiore, het enige eilandje van het meer dat nog bewoond wordt door een handvol mensen. Hier waan je je terug in de tijd, maak een wandeling en geniet van de mooie uitzichten. Dan door richting Perugia, waar je zult overnachten.
 8. Dag 8 Perugia
  Perugia is de hoofdstad van Umbrië en een bekend cultureel en artistiek centrum van Italië. De stad staat bekend om kunstenaars als de beroemde Italiaanse schilder Perugino. Hij woonde in het nabij gelegen Città della Pieve en versierde de plaatselijke Sala del Cambio met een mooie serie fresco's. Acht van zijn werken zijn ook te bewonderen in de National Gallery of Umbria. Prachtige historische gebouwen en kleine steegjes en gezellige terrasjes sieren de stad. Overal op plaketten en standbeelden in en rondom de stad de stad zie je de griffioen terug, het symbool van de stad. Je overnacht weer in de omgeving van Perugia.
 9. Dag 9 Assisi en Gubbio
  Op de westelijke helling van de Monte Subasio en uitkijkend over de vallei ligt Assisi. Veel pelgrims komen naar de stad ter nagedachtenis aan Sint Franciscus. Dan door naar Gubbio, dat bekend staat om zijn middeleeuwse paleizen, kerken en kathedralen. Er zijn tal van gebouwen in gotische stijl, traditioneel in hun ontwerpen en opvallende daken. De rijke geschiedenis van het stadje gaat terug tot het pre-Romeinse tijdperk. Overnachting weer in de omgeving van Perugia.
 10. Dag 10 Terugvlucht
  Helaas zit het er weer op. Na het ontbijt rij je naar het vliegveld, waar je je huurauto weer inlevert en terugvliegt naar huis.

Locatie