Privé wandelreis West Sicilië

 1. Italië
 2. Sicilië
 3. Palermo
 • Wandelroute west Sicilië
 • Wandelroute west Sicilië
 • Bordjes onderweg langs de westkust van Sicilië
 • Uitzicht
 • Kustdorp west Sicilië
 • 8 foto's
 • Ontdek de mooie westkust van Sicilië
 • 8-daagse individuele wandelvakantie
 • Wilde natuur en archeologische schatten
 • Ontdek de Egadische eilanden
 • Wandelen in het Zingaro-reservaat

Deze wandelreis staat geheel in het teken van de mooie natuur van West-Sicilië. Wandelend over de paden van de westkust van Sicilië, van Palermo tot Trapani, ontdek je het ‘echte’ Sicilië. Kalkstenen rotsruggen die in de kristalheldere zee storten, weelderig mediterraen struikgewas, kleine stedelijke centra en archeologische schatten. Geniet van magische plaatsen waar de tijd stil lijkt te zijn, v

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Palermo, transfer naar Scopello
 2. Dag 2 Natuurreservaat Zingaro (20/14km, +800/300m, -800/300m)
 3. Dagprogramma

Over Privé wandelreis West Sicilië

Algemeen

Deze wandelreis staat geheel in het teken van de mooie natuur van West-Sicilië. Wandelend over de paden van de westkust van Sicilië, van Palermo tot Trapani, ontdek je het ‘echte’ Sicilië. Kalkstenen rotsruggen die in de kristalheldere zee storten, weelderig mediterraen struikgewas, kleine stedelijke centra en archeologische schatten.
Geniet van magische plaatsen waar de tijd stil lijkt te zijn, van de lokale delicatessen voor Siciliaanse lekkernijen en wijnen, en van de vriendelijkheid van de lokale bevolking.

Hoogtepunten

Wilde natuur en archeologische schatten
Wandelen in het Zingaro-reservaat
Oude muilezelpaden en kusttorens
Ontdekking Egadische eilanden

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Palermo en vice versa.

Hotels

Je overnacht in de volgende hotels of gelijkwaardig:
2 nachten Scopello – Baglio dello Zingaro
3 nachten Trapani – Ai Lumi B&B of Hotel San Martino
2 nachten Palermo – Locanda Sette Fate

Goed om te weten

• In de periode van 20-07-2024 t/m 01-09-2024 zijn prijzen op aanvraag beschikbaar.
• De route slingert voornamelijk over onverharde paden en landweggetjes, met zeldzame kruispunten op drukke wegen. Houd rekening met de hoogteverschillen tijdens deze route. In principe is de reis geschikt voor iedereen met een goede wandeltraining. De lengte van een wandeldag varieert van 4 tot 20 km per dag. We adviseren comfortabele wandelschoenen te dragen, een pet of hoedje mee te nemen, evenals een waterflesje, zonnebrandcrème en een waterdichte jas in geval van regen.
• Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht, maximaal 1 bagage item van 20 kg (voor extra tassen of gewicht geldt een toeslag), herkenbaar aan de bagagelabels die je op dag 1 ontvangt. Deze dient om uiterlijk 8.30 uur klaar te staan.
• Tijdens je transfer op dag 1 ontvang je onder andere bagagelabels en een up-to-date servicelijst.

Inbegrepen

Inclusief:
• 7 nachten verblijf op basis van logies/ontbijt
• Transfers dag 1, 3 en 6
• Gedetailleerde routebeschrijving met plattegronden
• Travel app met kaarten, routes en routenotities
• Bagagetransport dag 3
• Transfer naar het vliegveld op dag 8
• Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 20.00 uur

Exclusief:
• Overige maaltijden en drankjes
• Toeristenbelasting
• Draagvleugelboot van/naar Levanzo en Favignana
• Entreegelden
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Palermo, transfer naar Scopello
  Na aankomst op de luchthaven van Palermo heb je een transfer naar het mooie dorp Scopello. De kliffen die vanaf de kristalheldere zee van Scopello omhoogrijzen is het eerste beeld dat je ter harte zal nemen. De oude Tonnara, de stranden en de ongerepte baaien, maken het een prachtig gebied.
  Overnachting in Scopello.
 2. Dag 2 Natuurreservaat Zingaro (20/14km, +800/300m, -800/300m)
  Vandaag gaat je wandelreis dan echt beginnen met een wandelroute door het Zingaro-reservaat. Het Zingaro-reservaat strekt zich uit aan de westelijke kant van de Golf van Castellammare, in het gebied van San Vito Lo Capo. Het reservaat beslaat 1650 hectare en het hoogste punt is de Mount Speziale met 913 meter. Onze route bevat een pad langs de kustlijn en een deel van de route gaat door het binnenland. Wandelend in het Zingaro-reservaat kun je de rotsachtige kalkstenenkust bewonderen. De kliffen, met uitzicht op de zee, worden afgewisseld met ongerepte baaien.
  Als je over de paden van West-Sicilië loopt, zul je versteld staan hoe wild en mooi de natuur tegelijkertijd kan zijn. De kleuren van het mediterrane struikgewas, het intense blauw van de zee, de johannesbroodbomen en dwergpalmen, vormen een prachtig landschap. Hier is de gemiddelde jaartemperatuur 19 graden, de ideale plek voor een weelderige natuur, elk moment van het jaar.
  Overnachting weer in Scopello.
  (Op aanvraag is het mogelijk om de etappe van vandaag in te korten van 20 naar 14 km).
 3. Dag 3 Erice – Trapani (10km, +50m/-600m)
  Vandaag staat het meest westelijke deel van Sicilië, het gebied van Trapani, waar de Middellandse Zee en de Tyrreense Zee samenkomen op het programma. Na het ontbijt heb je een transfer naar Erice. Vanaf de top van het oude middeleeuwse dorp neem je een pad in de bosrijke omgeving van Monte Erice, waar je mediterrane dennen, eiken en eucalyptusbomen kunt bewonderen.
  Onderweg kom je langs het heiligdom van Sant'Anna, een gebedsplaats, vanwaar je een glimp kunt opvangen van Trapani en de Egadische eilanden.
  De rest van de dag kun je op ontdekking in Trapani, het historische centrum op het kleine schiereiland dat zich uitstrekt tot aan de zee en eindigt in de kleine haven, die 's ochtends tot leven komt met de vismarkt.
  Overnachting in Trapani.
 4. Dag 4 Wandelexcursie op het eiland Favignana (8km, +300m/-300m)
  Na het ontbijt ga je met een draagvleugelboot naar Favignana. Favignana is het grootste en belangrijkste eiland in de Egadische archipel, een eiland van vissers met vissersnetten, de kleine boten en de dokken van de kleine haven. Het dunne witte zand verwelkomt een heldere zee; een van de mooiste stranden is Cala Rossa. De rotskust, met Punta Fanfalo en Grotta Perciata, steekt af tegen de zee en verbergt prachtige zeegrotten. Aan de kant van Punta Lunga kun je prachtige zonsondergangen aan zee bewonderen.
  Als je van industriële archeologie houdt, kun je de voormalige Florio-fabriek bezoeken en de geschiedenis van de familie Florio, ondernemers in de tonijnhandel, herbeleven. Door de wandelroute te volgen, is het mogelijk om de top van de berg Santa Cristina te bereiken, met zijn wonderbaarlijke uitzichten over het hele eiland.
  Met de draagvleugelboot keer je weer terug voor je overnachting in Trapani.
 5. Dag 5 Wandelexcursie op het eiland Levanzo (10km, +200m/-200m)
  Vandaag kun je genieten van het eiland Levanzo, het kleinste van de Egadische eilanden. Het eiland Levanzo ligt op ca. 10 km van Trapani, met een bevolkingscentrum van ongeveer 200 inwoners. Het landschap wordt gekenmerkt door witte kalksteenrotsen en de daarin uitgegraven grotten. Omgeven door helder water en witte stranden, biedt het eiland Levanzo verschillende paden om het panorama te bewonderen. Wij raden je aan om de "Grotta del Genovese" te bezoeken.
  Draagvleugelboot terug en overnachting in Trapani.
 6. Dag 6 Archeologische park Segesta (4km, +250m/-150m)
  De dag staat in het teken van de archeologische schatten van Segesta, een oude stad met een Griekse traditie. Het archeologische park van Segesta ligt in een vallei omringd door heuvels. Het theater, gebouwd in de 3e eeuw voor Christus, domineert de vallei. Het is perfect bewaard gebleven, de hemicycle, gelegen op de rotsachtige helling van de berg Barbaro, heeft een diameter van 63 meter.
  Op de bodem van de vallei ligt de tempel van Segesta, omringd door de berg Bernardo en de berg Barbaro. De tempel is een perfect bewaard Dorisch gebouw, in feite zijn de 36 zuilen waaruit het bestaat nog volledig intact. Vanaf de juiste afstand kun je de okerkleurige kalkstenen rots van de tempel bewonderen die afsteekt tegen het groen van de heuvels.
  Na het bezoek ga je verder met een privétransfer naar Palermo, waar je de laatste nachten van je wandelvakantie door zult brengen.
 7. Dag 7 Palermo ontdekken
  Vandaag staat in het teken van Palermo, een chaotisch en levendige stad, vol charme en rijk aan geschiedenis. Dwaal door de steegjes van de Borgo Antico en ontdek de charme van de markten. Laat je meeslepen door de emoties en geuren van deze magische stad.
  Overnachting in Palermo.
 8. Dag 8 Terugvlucht vanaf Palermo
  Helaas is de laatste dag aangebroken. Vandaag heb je een transfer naar het vliegveld en vlieg je weer terug.