Fly-drive Sicilië Noord, West en de Eolische eilanden

 1. Italië
 2. Sicilië
 3. Palermo
 • uitzicht op stromboli vanaf salina - eolische eilanden - sicilie
 • eiland panarea - sicilie
 • fly-en-drive-noord-west-sicilie-en-eolische-eilanden
 • kappertjes van het eiland salina - eolische eilanden - sicilie
 • man voor huisje op filicudi lipari
 • 31 foto's
 • Bruisend Palermo en Monreale
 • Wijngebied Marsala en eiland Mozia
 • Overnachten op Lipari
 • Bezoek aan de Eolische eilanden Salina, Panarea en Stromboli

Een prachtige individuele reis door het noorden en westen van Sicilië met een combinatie van cultuur en natuur. Je verblijft 4 nachten in een 4-sterrenhotel in Palermo vanwaaruit je Marsala en het eiland Mozia met de karakteristieke zoutpannen bezoekt in het westen. Behalve cultuur en natuur is de omgeving Marsala ook beroemd vanwege haar wijnproductie. Na Palermo rijd je richting Milazzo voor de

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Palermo
 2. Dag 2: Arancine in Palermo en klooster in Monreale
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Sicilië Noord, West en de Eolische eilanden

Algemeen

Een prachtige individuele reis door het noorden en westen van Sicilië met een combinatie van cultuur en natuur. Je verblijft 4 nachten in een 4-sterrenhotel in Palermo vanwaaruit je Marsala en het eiland Mozia met de karakteristieke zoutpannen bezoekt in het westen. Behalve cultuur en natuur is de omgeving Marsala ook beroemd vanwege haar wijnproductie. Na Palermo rijd je richting Milazzo voor de boot naar Lipari en breng je onderweg nog een bezoek aan het karakterisieke vissersdorp Cefalù. De volgende 4 nachten verblijf je op Lipari en bezoek je vanuit daar 3 overige Eolische eilanden, elk met een heel eigen sfeer; van het mondaine Panarea tot het serene Salina en aanschouw je de natuurkrachten op Stromboli in het avondlicht.

Deze reis is inclusief vlucht en huurauto. Naar wens aan te passen met een ander hotel, route of te verlengen met bijvoorbeeld een aantal dagen strand.

Hoogtepunten

Palermo en Monreale
Overnachten op Lipari
Bezoek Salina, Panarea én Stromboli
Westkust wijngebied Marsala
Eiland Mozia met Griekse historie
Cefalù

Vluchtinformatie

Je vliegt retour naar Palermo

Huurauto

•Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
•Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels

Je verblijft op basis van Logies en Ontbijt in 4-sterrenhotels.

Goed om te weten

• Je verblijft tijdens de reis in standaard hotels, zie de genoemde voorbeeldhotels of gelijkwaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de genoemde plaatsen, maar kunnen ook in de omgeving liggen. Het kan daardoor voorkomen dat restaurants mogelijk niet op loopafstand te vinden zijn en je er met de auto op uit moet voor het diner. Houd hier rekening mee.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Sicilië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.

Inclusief

- Retourvlucht Palermo
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- 4 overnachtingen in Palermo en 4 nachten op Lipari met ontbijt in 4-sterrenhotels o.b.v. logies en ontbijt
- Huurauto cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven
- Transfer draagvleugelboot retour Milazzo-Lipari
- Bootexcursie (in groepsverband) naar Salina, Panarea en Stromboli
- Parking in Milazzo voor 4 nachten
- Diensten van onze lokale agent op Sicilië

Exclusief

- Overige maaltijden
- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
- Toegangsbewijzen
- Parkeerkosten (behalve in Milazzo)
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Fooien
- Reis- en/of annuleringsverzekering
- Lokale gids
- Toeristenbelasting
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.
Doe een drankje in het barretje op het strand van Malfa op het groene, serene eiland Salina

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Palermo
  Vandaag kom je aan op luchthaven Palermo en haal je de huurauto op. Je overnacht in Palermo (omgeving).
 2. Dag 2: Arancine in Palermo en klooster in Monreale
  Na het ontbijt bezoek je Palermo en Monreale. Ontdek de veelal Arabisch-Normandische kunst zoals het Normandische paleis met de Palatijnse kapel. Voor je lunch in Palermo raden we je aan om de typische street food uit te proberen bij Antica Focacceria San Francesco en proef je een overheerlijke arancina met de hand natuurlijk. Breng daarna zeker een bezoek aan het Benedictijnse klooster en kathedraal in Monreale. Overnachting in de omgeving van Palermo.
 3. Dag 3: Wijngebied Marsala en eiland Mozia
  Na het ontbijt gaat de reis verder naar de westkust van Sicilië: Marsala, de meest westelijke stad gelegen in het grootste wijngebied van Sicilië. Een bezoek aan een van de vele ‘cantina’s' is een must… Later op de dag een korte boottrip naar het eiland Mozia, gelegen in de karakteristieke zoutpannen van de westkust. Het eiland heeft een rijke historie die teruggaat tot de Bronstijd in de prehistorie. Het marmeren beeld van de ‘jongeman van Mozia’ daterend uit de 5e eeuw voor Christus in het kleine museum is bijzonder interessant; het in 1979 ontdekte beeld is van de hand van een van de Griekse beeldhouwers uit de Griekse periode. Je vervolgt de rit naar de middeleeuwse heuveltop van het plaatsje Erice met het kasteel van Venus vanaf waar je een adembenemend uitzicht hebt over de hele westkust en de Egadische eilanden. Terug naar het hotel in Palermo (omgeving) voor je overnachting.
 4. Dag 4: Cefalù en eiland Lipari
  Ontbijt in het hotel en daarna richting Cefalù. Slenter langs de smalle steegjes, bewonder de oude ‘Porta Pescara’, beroemd vanwege de landing van de eerste Noorman King Roger II. Na Cefalù ga je door richting Milazzo, waar je je auto parkeert en de draagvleugelboot richting eiland Lipari neemt. Transfer van de boot naar je hotel waar je de komende 4 nachten verblijft is geregeld.
 5. Dag 5: Salina, het eiland van ‘Il Postino’
  Na het ontbijt een excursie met de boot naar Salina waar je zelf kan rondlopen. Salino heeft zo’n 2.000 bewoners en is een prachtig groen eiland. Op Salina is een deel van de prachtige film ‘Il Postino’ (de postbode) opgenomen. Veel op het eiland herinnert aan de film en aan de authenticiteit ervan. Na de lunch (niet inbegrepen) ga je met de boot terug naar Lipari.
 6. Dag 6: Panarea & Stromboli
  Na het ontbijt in het hotel vertrekken we naar Panarea en Stromboli. In Panarea blijf je ongeveer 2 uur om het kleine centrum te bezoeken; Panarea is het kleinste en meest mondaine van de Eolische eilanden. Menig beroemdheid is hier gespot in het bruisende nachtleven. We blijven hiervoor niet maar gaan ’s avonds juist door naar Stromboli met de beroemde Sciara del Fuoco; een unieke ervaring om vanaf zee het spectaculaire vuur van de actieve vulkaan te zien en te horen; na een uitbarsting rollen de stenen naar beneden en zie je prachtige rood-oranje kleuren langs de helling. Daarna weer terug naar je hotel op Lipari.
 7. Dag 7: Relaxen op Lipari met een lekker glaasje Malvasani
  Vandaag heb je de hele dag vrij ter besteding, geniet een dagje na op het strand, mijmerend over alle prachtige ervaringen van je reis op Sicilië. Voor wie nog niet genoeg heeft, is het plaatsje Lipari ook zeer de moeite waard; naast een rijke historie door de vele overheersingen heeft het ook een leuk centrum met leuke restaurants, terrasjes en winkeltjes. Je overnacht weer op Lipari.
 8. Dag 8: Langs de kust terug naar Palermo
  Na het ontbijt vertrek je van je hotel met de draagvleugelboot naar Milazzo en rijd je met je huurauto richting Palermo. Je hebt nog een heerlijk dagje om te relaxen aan de kust of nog even te shoppen in Palermo. Overnachting in Palermo (omgeving).
 9. Dag 9: Terugvlucht vanaf Palermo
  Vandaag lever je je huurauto in en is je terugvlucht vanaf Palermo airport. Arrivederci in Italia!

Locatie