Privé wandelreis Ontdek Ligurië, Cinque Terre

 1. Italië
 2. Liguria
 3. Rezzo
 • Vernazza-een van de vijf steden van de Cinque Terre
 • foodtruck ligurie.jpg
 • Route Ontdek Ligurie, Cinque Terre.jpg
 • Manarola-diner voor twee
 • Oude stad Sestri Levante - Ligurie
 • 23 foto's
 • 8-daagse individuele wandelvakantie
 • Park van Portofino
 • Tussen bergen en zee
 • Ontdek de Cinque Terre
 • Verblijf op 3 verschillende locaties
 • Geschikt voor mensen die goed ter been zijn

Laat je overweldigen door de prachtige routes die je door het rijke Ligurische land zullen leiden, waarbij je het gebied ontdekt tussen de Tyrrheense Zee en de bergen, de prachtige natuur en rijke cultuur. Dankzij de ingewikkelde paden langs bergkammen, de frisse lucht en de fantastische landschappen, realiseer je je dat de beste en meest authentieke manier om Ligurië te bezoeken te voet is. Om ni

Dagprogramma
 1. Dag 1: Welkom in Camogli
 2. Dag 2: Trekking in het Portofino-park (11/7 km, +690/450m – 690/450m)
 3. Dagprogramma

Over Privé wandelreis Ontdek Ligurië, Cinque Terre

Algemeen

Laat je overweldigen door de prachtige routes die je door het rijke Ligurische land zullen leiden, waarbij je het gebied ontdekt tussen de Tyrrheense Zee en de bergen, de prachtige natuur en rijke cultuur. Dankzij de ingewikkelde paden langs bergkammen, de frisse lucht en de fantastische landschappen, realiseer je je dat de beste en meest authentieke manier om Ligurië te bezoeken te voet is. Om niets te missen kun je met enkele korte treinreizen de prachtige kustgebieden bereiken. Bovendien kun je dankzij het verblijf op drie verschillende locaties de omgeving volledig verkennen. Dankzij het klimaat, dat wordt verzacht door de zee, is het middenseizoen het meest geschikt om de schoonheid van de Cinque Terre en het natuurpark van Portofino het best te ervaren.

Hoogtepunten

Wandelen in het park van Portofino
Adembenemende uitzichten en prachtige stranden
Sestri, de stad met de ‘twee zeeën’
Trekking door de dorpen van de Cinque Terre
Pesto, pansoti, focacca, farinate en andere Ligurische specialiteiten
Voorgebergte Corniglia en terrasvormige wijngaarden

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Pisa en v.v.

Hotels

Programma 2023:
2 nachten in Camogli - Albergo La Camogliese
2 nachten in Bonassola - Hotel Villa Belveder
3 nachten in Monterosso - Albergo Marina

Programma 2024:
2 nachten in Camogli - Albergo La Camogliese
2 nachten in Levanto - Hotel Oasi
3 nachten in Monterosso - Albergo Marina

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Alternatieve details worden vermeld in de bijgewerkte servicelijst.

Goed om te weten

Het is mogelijk om tegen een toeslag in Bonassola in een kamer met balkon of zeezicht te verblijven. Vraag ons naar de prijzen en mogelijkheden.

Om organisatorische redenen, weersomstandigheden of om overheidswege kan de route gewijzigd worden.

De Cinque Terre Wandelvakantie slingert zich voornamelijk over onverharde paden en landweggetjes, en zelden, en alleen als het strikt noodzakelijk is, op drukke wegen. De morfologische conformatie van de regio Ligurië zorgt voor aanzienlijke niveauverschillen die dagelijks moeten worden aangepakt, dus de tour is geschikt voor iedereen met een goede looptraining. De lengte van een wandeldag varieert van minimaal 4 tot maximaal 13 km, met reistijden tussen 1,5 en 4 uur. De route is ontworpen om een combinatie van natuur en cultuur te bieden en tegelijkertijd een goed niveau van comfort te bieden.
We raden aan om comfortabele wandelschoenen te dragen en om een hoed of pet, drinkwater, zonnebrandcrème, zwemkleding mee te nemen en een waterdichte jas in geval van regen.

Bij je vouchers ontvang je van ons informatie over de travel app. Ter plaatse in het eerste hotel ontvang je een up-to-date service lijst, bagage labels en een gedetailleerde routebeschrijving. Je bagage wordt op dag 3 van treinstation Levanto naar je hotel in Levanto gebracht (2024) en op dag 5 van hotel naar hotel gebracht, maximaal 1 stuk per persoon met een maximum gewicht van 20 kg (in geval van extra of zwaardere bagage geldt een toeslag). Maak gebruik van de bagage labels voor de herkenbaarheid (pick-up uiterlijk 08.30 uur, aflevering in het volgende hotel uiterlijk 17.30 uur).

Voor noodgevallen is onze lokale agent te bereiken tussen 8.00 en 20.00 uur; zij zullen er alles aan doen om je reis voorspoedig te laten verlopen.

Inclusief

• Retourvlucht Pisa
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 7 nachten verblijf op basis van logies/ontbijt
• Gedetailleerde routebeschrijving met plattegronden
• Travel app met kaarten en routes
• Bagagetransport van station of hotel naar hotel op dag 3 en dag 5
• Transfer van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 8
• Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 20.00 uur

Exclusief

• Overige maaltijden en drankjes
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Toeristenbelasting (ca. € 14,- p.p.)
• Entreegelden
• Cinque Terre trekkingkaart (ca. € 7,50)
• Lokaal openbaar vervoer (ca. € 35)
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Welkom in Camogli
  Je landt op het vliegveld van Pisa. Je hebt een privétransfer naar Camogli, "Stad van duizend witte zeilschepen". Trek je schoenen aan en wees klaar om te verdwalen in de kleurrijke gebouwen van dit magische dorp. Direct daarna, voorbij het strand, zie je het torenhoge en imposante kasteel van Dragonara. Dit wordt beschouwd als een van de symbolen van Camogli, die de kleine haven bewaakt. Je realiseert je meteen dat de stad Camogli een dubbelleven heeft: toeristische badplaats en vissersdorp. In feite zie je de oude tradities van het dorp en het nieuwe toeristische leven samenleven. Om deze redenen is Camogli de ideale plek om je wandelvakantie in Cinque Terre te beginnen.
 2. Dag 2: Trekking in het Portofino-park (11/7 km, +690/450m – 690/450m)
  Vandaag wandel je langs de paden van het Camogli National Park totdat je het beschermde zeegebied van Portofino bereikt. In dit gebied kun je veel snorkelactiviteiten doen, dus vergeet niet een masker mee te nemen! Dan, zodra je de kerk van San Rocco passeert, zul je de wonderen van het park bezoeken, totdat je het hart bereikt. Van daaruit ga je verder naar de beroemde abdij van San Fruttuoso di Camogli, die kan worden bezocht dankzij de bijdrage van het Italiaanse Milieufonds FAI. De plaats is bekend vanwege het feit dat je daar de beroemde Christus van de afgrond kunt bewonderen: een bronzen beeld dat op de bodem van de baai is geplaatst.
  Vanuit San Fruttuoso kun je besluiten om per boot terug te keren naar Camogli of je reis voort te zetten door te wandelen naar Portofino, om jezelf op te frissen in een van de vele clubs van het grote Piazza Martiri dell'Olivetta. Vanuit Portofino is de terugkeer naar Camogli mogelijk per boot (bepaalde tijden van het jaar) of met het openbaar vervoer.
 3. Dag 3: Dag 3 Bonassola en Framura (9km, +350m-370m)
  Programma 2023 Dag 3 Bonassola en Framura (9km, +350m-370m):
  Na het ontbijt verlaat je Camogli en ga je richting Levante. In feite bereik je Bonasolla met de trein, hier laat je je bagage achter bij je hotel om de tweede etappe van deze wandelvakantie in Cinque Terre te lopen. Klim naar het panoramische punt van de Hare Jump en bekijk het kleine dorpje Montaretto. Zodra je Framura bereikt, kun je ontspannen op een van zijn prachtige stranden. Vanaf hier kun je beslissen of je je reis onderbreekt en met de trein terugkeert, of te voet teruggaat naar Bonassola, langs het suggestieve voet- en fietspad met uitzicht op de zee.
  Overnachting in Bonassola.


  Programma 2024 Dag 3 Levanto, Bonassola en Framura (9km, +400m-370m):
  Na het ontbijt verlaat je Camogli en ga je met je bagage in de trein richting Levante. Na aankomst op het station geef je je bagage mee aan de chauffeur en begint voor jou de tweede etappe van deze wandelvakantie in Cinque Terre. Een mooi panoramisch pad leidt naar Bonassola. Na het eerste deel klimmen naar het kleine dorpje Scernio, daal je tussen elegante villa's en huizen af naar Bonassola. Klim naar het panoramische punt van de Hare Jump en bekijk het kleine dorpje Montaretto. Zodra je Framura bereikt, kun je ontspannen op een van zijn prachtige stranden. Vanaf hier kun je met de trein terug naar Levanto.
  Overnachting in Levanto.
 4. Dag 4: Trekking van Corniglia naar Riomaggiore (8/6km, +540/380m-540/380m)
  Neem 's morgens vroeg de trein naar Corniglia: neem een goed ontbijt om de eerste 400 treden naar het treinstation te nemen. Corniglia is het enige dorp in de Cinque Terre dat geen contact heeft met de zee en staat op een rotsachtig voorgebergte omringd door heuvels die zijn gewijd aan de teelt van wijnstokken. Vanuit het dorp Corniglia ga je bergopwaarts langs een van de mooiste paden van de Cinque Terre. We raden aan te stoppen voor een proeverij van lokale wijnen en vervolgens het pad af te dalen in de richting van Manarola, dat u zal verwelkomen met de duizend kleuren van het hooggelegen dorp. Na een lunchpauze en een aangename duik in de koele Ligurische wateren, kun je beslissen of je door wil gaan in de richting van Riomaggiore of de rest van de dag gewoon aan zee wil doorbrengen. Het laatste stuk van het pad richting Riomaggiore wordt aanbevolen voor ervaren wandelaars. Het steile pad dat je volgt, vormt de oorspronkelijke verbindingsweg tussen de dorpen Riomaggiore en Manarola, die werd gebruikt tot de aanleg van de beroemde Via Dell'Amore (nog steeds gesloten wegens werkzaamheden). Per trein terug naar Bonassola (2023) of naar Levanto (2024) voor je overnachting.
 5. Dag 5: Trekking van Bonassola naar Monterosso al Mare (10,5km/8 km, +370m-370m)
  Programma 2023 Dag 5: Trekking van Bonassola naar Monterosso al Mare (10,5km, +370m-370m):
  Tijdens deze dag verlaat je Bonassola om met een prachtige wandeling Monterosso te bereiken. In het eerste gedeelte dat Bonassola met Levanto verbindt, volg je de oude en zeer speciale spoorlijn die, een gemakkelijke route biedt. Tegelijkertijd heb je adembenemende uitzichten op de kliffen na de suggestieve wandeling in de historische tunnels. Aan het einde van de route bereik je Levanto, een klein en charmant dorpje aan de rand van de Cinque Terre. En vanaf het lange strand volgt dit stuk van de Cinque Terre-wandelvakantie langs een pad versierd met citroen- en olijfbomen tot aan de kaap van Punta Mesco en de Hermitage van St. Antonio Mesco, charmant verborgen in een steeneik. Ten slotte loopt het laatste stuk van het pad ter hoogte van Monterosso af richting zee.

  Programma 2024 Dag 5: Trekking van Levanto naar Monterosso al Mare (8km, +370m-370m):
  Van Levanto en zijn lange strand volgt dit deel van de Cinque Terre-wandelvakantie een pad versierd met citroen- en olijfbomen tot aan het voorgebergte van Punta Mesco en de Hermitage van St. Antonio Mesco, charmant verborgen in een steeneik. Ten slotte gaat het laatste stuk van het pad af naar de zee ter hoogte van Monterosso, waar je overnacht.
 6. Dag 6: Trekking van Monterosso naar Corniglia via Vernazza (8/4km, +380/200m-380/200m)
  Na het ontbijt begint je wandeling in de richting van Corniglia. De route lijkt kort, maar mag niet onderschat worden, dus het is aan te raden om vroeg in de ochtend te vertrekken. De trek van Monterosso naar Corniglia heb je Vernazza als tussenpunt van de reis. Met Monterosso achter je bereik je Vernazza via een lange trap die klimt en vervolgens weer afdaalt tussen olijfbomen en wijngaarden die over de zee hangen. Zodra je Vernazza bereikt, dat waarschijnlijk het meest pittoreske dorp van de Cinque Terre is, bewonder je de kleine steegjes, Piazza Marconi en de beschermde haven, gedomineerd door de klokkentoren. Hier is een klein en hemels strand dat uitnodigt om een bad te nemen. Het tweede deel van de wandelvakantie Cinque terre gaat weer bergopwaarts. Na het uitkijkpunt van Punta Palma te hebben bereikt, gaat het bergafwaarts naar Corniglia, langs het dorp Prevo. Neem de tijd om het oude en pittoreske middeleeuwse dorp Corniglia te bezoeken, gelegen op het voorgebergte van de Ligurische zee. Aan het einde van de dag keer je met de trein weer terug naar Monterosso.
 7. Dag 7: Trekking van Riomaggiore naar Portovenere (13 km, +640m-640m)
  Last but not least, tijdens deze laatste wandeldag bereik je Portovenere, de laatste stop van deze prachtige wandelvakantie in de Cinque Terre. Na een korte treinrit kom je aan in Riomaggiore: vanaf hier begin je aan je reis richting Portovenere en het oosten. Na een mooie eerste weg omhoog in de ochtend, loop je tussen spectaculaire terrassen met uitzicht op de Ligurische Zee. Je volgt een lange tijd op grote hoogte en daalt dan af richting zee na het doorkruisen van het pittoreske dorpje Campiglia. Hier, eenmaal binnengekomen door Porta del Borgo, de oude toegang tot het dorp, verdwaal je in de smalle steegjes en bereik je de suggestieve kerk van San Pietro net voordat je het standbeeld van Moeder Natuur bezoekt in de buurt van de grot gewijd aan Lord Byron. Ten slotte keer je per boot of met het openbaar vervoer over land door La Spezia terug naar Monterosso.
 8. Dag 8: Monterosso al Mare
  Je vliegt vandaag terug vanaf Pisa. Je hebt een transfer vanaf Monterosso naar het vliegveld. Kijk terug op een fantastische wandeltocht door verrassend Ligurië!