Privé fietsreis Ontdek de Salento op de fiets

 1. Italië
 2. Apulië
 3. Brindisi
 • Fietsen door Puglia
 • oud romeins theater in lecce - puglia - italie
 • Route Ontdek Salento op de fiets.jpg
 • Fietsen op het strand
 • Zee-egels
 • 11 foto's
 • Individuele fietsvakantie in Salento
 • Zie de Lecce met haar 100 kerken
 • Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht
 • Doorkruis het binnenland van Salento
 • Zie Otranto, Leuca en Gallipoli

Op de fiets is de perfecte manier om het meest zuidelijke deel van Puglia, de Salento, te leren kennen. Je begint in de prachtige stad Lecce, ook wel het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. Je fietst door uitgestrekte landschappen met wijn- en olijfboomgaarden, langs adembenemende kusten en sfeervolle plaatsjes. Behalve de mooie barokstad Lecce, zie je ook Gallipoli, Leuca en Otranto.

 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Lecce
 2. Dag 2 Lecce – Gallipoli (ca. 50 km):

Over Privé fietsreis Ontdek de Salento op de fiets

Algemeen

Op de fiets is de perfecte manier om het meest zuidelijke deel van Puglia, de Salento, te leren kennen. Je begint in de prachtige stad Lecce, ook wel het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. Je fietst door uitgestrekte landschappen met wijn- en olijfboomgaarden, langs adembenemende kusten en sfeervolle plaatsjes. Behalve de mooie barokstad Lecce, zie je ook Gallipoli, Leuca en Otranto.

Hoogtepunten

Lecce
Gallipoli
Leuca
Otranto
Binnenland Salento

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi en v.v.

Fiets

Standaard is een trekkingfiets inbegrepen, op aanvraag e-bike of gravel bike mogelijk. Verzekering van de fiets tegen diefstal en schade is optioneel mogelijk voor ca. €12,- per dag (eigen risico € 200,-).

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in 3- of 4-sterrenhotels, afhankelijk van je keuze. Hieronder een voorbeeld van accommodaties of gelijkwaardig waar je kunt verblijven tijdens de reis.

3-sterren:
2 nachten in Lecce - Hotel delle Palme
1 nacht in Gallipoli - B&B Corte Casole of B&B Corte Moline
1 nacht in Leuca - Hotel Terminal of Hotel L'Approdo (classic kamer)
1 nacht Vignacastrisi - B&B Donna Lina
2 nachten in Otranto - Hotel Albania

4-sterren :
2 nachten in Lecce - Palazzo dei Dondoli
1 nacht in Gallipoli - Relais Corte Palmieri of Bastioni San Domenico
1 nacht in Leuca - Villa la Meridiana of Hotel L'Approdo (comfort kamer)
1 nacht Vignacastrisi - Palazzo Guglielmo
2 nachten in Otranto - Hotel San Giuseppe

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

• In de periode 20-07-2024 t/m 01-09-2024: prijs op aanvraag.
• Je kunt je fiets verzekeren tegen diefstal en schade. De kosten hiervoor zijn ca. €12,- per dag (eigen risico € 200,-).
• De route is meestal vlak met af en toe ligt glooiend en is geschikt voor iedereen met een minimale training op de fiets. De dagkilometers variëren van 25 tot 55 km, met geprogrammeerde pauzes voor bezoeken en opfrismomenten.
• Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht, maximaal 1 stuk per persoon met een maximum gewicht van 20 kg (voor extra tassen of gewicht geldt een toeslag). Maak gebruik van de bagage labels voor de herkenbaarheid (klaarstaan voor pick-up uiterlijk 08.30 uur, aflevering in het volgende hotel uiterlijk 17.30 uur).
• Bij je vouchers ontvang je van ons informatie over de travel app. Ter plaatse in het eerste hotel ontvang je een up-to-date service lijst, bagagelabels en de gereserveerde fiets.
Je fiets beschikt over een voor- en achterlicht, telefoonhouder, slot, helm, fietstas en 1 reparatiesetje per 2 fietsen. Daarnaast heeft je fiets 'gewone, vlakke' pedalen, mocht je je eigen pedalen en schoenen willen gebruiken, geef dat dan aan bij boeking. Bij het in ontvangst nemen van de fiets worden de pedalen dan verwisseld.

Inbegrepen

Inclusief:
• Retourvlucht Brindisi
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 7 nachten verblijf op basis van je keuze: 3-sterrenhotels of 4-sterren hotels met ontbijt
• Welkom briefing en bike fitting
• Gedetailleerde routebeschrijving in Travel app
• Trekking bike voor 6 dagen (met helm en fietstas)
• Bagagetransport van hotel naar hotel
• Transfer van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 8
• Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 20.00 uur

Exclusief:
• Fietsverzekering
• Toeslagen voor andere fietsen (per persoon):
Gravel bike € 60,-
E-bike € 100,-
• Overige maaltijden en drankjes
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Toeristenbelasting (ca. € 14,- p.p.)
• Entreegelden
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Lecce
  Na aankomst op de luchthaven van Brindisi heb je een transfer naar de barokstad Lecce. De hoofdstad van het schiereiland Salento werd in de 15e eeuw een van de belangrijkste steden in zuid-Italië. Het was ook in deze periode dat de stad werd versierd met belangrijke barokke monumenten en onder dreiging van een Ottomaanse invasie herbouwde keizer Karel V de verdediging van de stad, samen met een nieuw kasteel. Je vindt hier nog altijd een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater en een kleiner Grieks theater. Een goed startpunt van je reis; vanaf morgen ontdek je het mooie Salento op de fiets.
 2. Dag 2 Lecce – Gallipoli (ca. 50 km):
  Je fietstour gaat vandaag dan echt beginnen. Je laat Lecce achter je en zet koers naar de Ionische kust. Door wijn- en olijfboomgaarden, kleine dorpjes en langs diverse gewassen. Copertino heeft een mooi, klein historisch centrum en goed bewaard gebleven kasteel. Een ideale plek voor een kopje koffie met ijs en amandelmelk.
  Vanaf hier doorkruis je Nardó dat een kijkje verdient op het prachtige barokke plein, Piazza Salandra, terwijl je geniet van een goed glas lokale wijn in een van de vele bars. Je bereikt de zee aan de rand van het reservaat van Porto Selvaggio. Dit stukje kust staat bekend om zijn zonsondergangen; eenmaal aangekomen in Gallipoli kun je er ook van genieten vanaf de kleine baai van Purità. Overnachting in Gallipoli.
 3. Dag 3 Gallipoli-Leuca (ca. 50 km):
  De mooie stad Gallipoli was in het verleden het belangrijkste mediterrane handelscentrum voor olijfolie; de ondergrondse oliemolen in Palazzo Granafei zal je dit stukje geschiedenis vertellen. Vanuit Gallipoli fiets je parallel aan de kustlijn langs Torre San Giovanni, een kleine haven tussen vulkanische lage kliffen. Je kunt stoppen bij een van de prachtige, witte zandstranden voordat je aankomt bij Punta Ristola, het uiterste puntje van Salento en tevens een plaats van legendes en talrijke vondsten uit de neolithische periode. Optioneel kun je hier mee met een boottochtje om de zeegrotten van Capo di Leuca te ontdekken, in de kiosken in de haven kun je je kaartje kopen. Overnachting in Santa Maria di Leuca.
 4. Dag 4 Leuca - Vignacastrisi (ca. 30 km):
  Een stuk schilderachtige weg met uitzicht op de zee leidt je door prachtige badplaatsen zoals Tricase en Castro. Verborgen baaien en grotten, adembenemende kliffen en canyons, en betoverende dorpjes vol geschiedenis geven je veel kansen om onderweg even te stoppen en te genieten. Een licht glooiende route brengt je in Vignacastrisi, waar je zult overnachten.
 5. Dag 5 Vignacastrisi - Otranto (ca. 25 km):
  Vanuit Vignacastrisi kom je weer langs een van de meest spectaculaire stukken kustlijn in Salento, die fascineert met zijn prachtige uitzicht op de zee, de natuur en de typische droge stenen gebouwen van dit gebied. Geniet van de rotsachtige baaien om te ontspannen, een duik te nemen of enkele typische specialiteiten te proeven in de bars en restaurants die je tegenkomt. We raden je aan te stoppen bij de vuurtoren Palascìa en het bauxietmeer. De komende 2 nachten verblijf je in Otranto, de stad van de 800 martelaren.
 6. Dag 6 Omgeving Otranto
  Vandaag een dagje rondom Otranto, een belangrijk stadje in Salento. Dankzij zijn ligging is het altijd een verbindingspunt geweest voor de handel, culturele uitwisselingen en invasies tussen de westerse en oosterse wereld. Je zult magische plekken verkennen, zoals het megalithische park in de buurt van het dorp Giurdignano. Hier zijn tal van menhirs en dolmens teruggevonden. Nog altijd spreken deze monumentale overblijfselen uit de prehistorie tot de verbeelding. Dan een boerderij midden in de natuur die verschillende sociale activiteiten promoot, van biologische-dynamische landbouw tot ambachtelijke productie van zeldzame stoffen. Voor je terugkeert kun je ook nog een bezoek brengen aan de botanische tuin La Cutura met een rijke collectie aan zeldzame planten. Overnachting weer in Otranto.
 7. Dag 7 Otranto – Lecce (ca. 55 km)
  Mocht je de imposante kathedraal met zijn indrukwekkende mozaïekvloer nog niet bezocht hebben, dan kun je dat vanochtend nog doen alvorens je weer verder fietst. Je fietst vandaag dicht bij de twee Alimini meren voordat je weer langs de kust rijdt. Bewonder de baai van Sant’Andrea en de poëziegrot in de buurt van de archeologische vindplaats Rocce Vecchia, en maak misschien een duik in zee.
  Dan rij je verder door het natuurlijke WWF-park Le Cesine, een vestingstad waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan, alvorens je aankomt naar de moderne beschaving en het charmante plaatsje Lecce. Overnachting in Lecce.
 8. Dag 8 Lecce, terugvlucht vanaf Brindisi
  Helaas zit je fietsavontuur erop. Voor je terugkeert naar de luchthaven kun je misschien nog wat souvenirs inslaan.

Locatie