Privé fietsreis Op de fiets door de Itria Vallei

 1. Italië
 2. Apulië
 3. Bari
 • Fietsen tussen trulli
 • Landschap Valle d'Itria
 • De witte stad Ostuni
 • Fresco onderweg
 • Porto Santo Stefano in Martina Franca
 • 7 foto's
 • 8-daagse individuele fietsvakantie
 • Dwars door de Itria Vallei
 • Begin in de stad van de trulli: Alberobello
 • Zie de witte steden Ostuni, Cisternino en Martina Franca
 • Ontdek het park Dune Costiere
 • Proef Extra Vergine Olijfolie

Een week op de fiets om het sprookjesland vol Trulli-huizen te verkennen. Het is een heuvelachtig gebied met een mild klimaat en zachte glooiingen: het landelijke landschap is zeer geliefd bij de lokale fietsers en niet alleen vanwege zijn schoonheid en afwisseling. Vertrekkend van Alberobello, Unesco Werelderfgoed vanwege zijn mooie en mysterieuze huizen, fiets je door het groene hart van Puglia

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Alberobello
 2. Dag 2 Fietslus via Castellana Grotte (ca. 35km)
 3. Dagprogramma

Over Privé fietsreis Op de fiets door de Itria Vallei

Algemeen

Een week op de fiets om het sprookjesland vol Trulli-huizen te verkennen. Het is een heuvelachtig gebied met een mild klimaat en zachte glooiingen: het landelijke landschap is zeer geliefd bij de lokale fietsers en niet alleen vanwege zijn schoonheid en afwisseling.
Vertrekkend van Alberobello, Unesco Werelderfgoed vanwege zijn mooie en mysterieuze huizen, fiets je door het groene hart van Puglia en bereik je binnen een paar kilometer betoverende stadjes en verborgen wonderen. Kunst, natuur en de heerlijke smaken van de Itria-vallei maken het tot een mooie reis!

Hoogtepunten

De vele Trulli
Het “groene hart” van Puglia
Mooie sfeervolle dorpjes
Eten en wijn en lokale specialiteiten
De wonderen van het achterland

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi en v.v.

Fietsen

Standaard is een trekkingfiets inbegrepen, op aanvraag e-bike of gravel bike mogelijk. Vanaf 2024 is de fiets verzekerd tegen diefstal en schade met een eigen risico van € 200,-.

Hotels

Je verblijft op basis van logies en ontbijt in veelal 4-sterren hotels. Hieronder een voorbeeld van accommodaties of gelijkwaardig waar je kunt verblijven tijdens de reis.

3 nachten Alberobello – Trullidea Resort, Mirabile Trullo
2 nachten in Martina Franca – Park Hotel San Michele
2 nachten Ostuni – Hotel La Terra

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Goed om te weten

• De overnachting is in principe in de genoemde hotels. Indien niet beschikbaar worden vergelijkbare hotels geselecteerd.
• Je fiets is verzekerd tegen diefstal en schade, met een eigen risico van € 200,-.
• Moeilijkheidsgraad: overwegend vlakke terreinen met heuvels. Deze reis is geschikt voor iedereen met een minimale training. De dagelijkse afstand varieert van 20 tot 35 km per dag en je hebt voldoende tijd voor ontspanning en bezoekjes. De fietstocht is een mooie combinatie met al het heerlijke eten en de prachtige landschappen die Puglia biedt. Er is ruimte voor culturele bezichtigingen en een heerlijke duik in het helderblauwe water.
• Voor noodgevallen is onze lokale agent te bereiken tussen 8.00 en 20.00 uur; zij zullen er alles aan doen om je reis voorspoedig te laten verlopen.
• Je bagage wordt van hotel naar hotel gebracht, maximaal 1 stuk per persoon met een maximum gewicht van 20 kg, voor extra tassen en/of gewicht geldt een toeslag. Maak gebruik van de bagage labels voor de herkenbaarheid (klaar staan voor pick-up uiterlijk 08.30 uur, aflevering in het volgende hotel uiterlijk 17.30 uur).
• Bij je vouchers ontvang je van ons informatie over de travel app. Ter plaatse tijdens de welkomstbriefing ontvang je een up-to-date service lijst, bagagelabels en de gereserveerde fiets.
• Je fiets beschikt over een voor- en achterlicht, telefoonhouder, slot, helm, fietstas en 1 reparatiesetje per 2 fietsen. Daarnaast heeft je fiets 'gewone, vlakke' pedalen, mocht je je eigen pedalen en schoenen willen gebruiken, geef dat dan aan bij boeking. Bij het in ontvangst nemen van de fiets worden de pedalen dan verwisseld.

Inbegrepen

Inclusief:
• Retourvlucht Brindisi
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 7 nachten verblijf op basis van logies/ontbijt
• Welkom briefing en bike fitting
• Olijfolieproeverij en rondleiding op dag 7
• Gedetailleerde routebeschrijving in Travel app
• Trekking bike voor 6 dagen (met helm en fietstas); vanaf 2024 inclusief verzekering (eigen risico € 200,-)
• Bagagetransport van hotel naar hotel
• Transfer van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 8
• Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 20.00 uur

Exclusief:
• Toeslagen voor andere fietsen (per persoon):
Gravel bike € 60,-
E-bike € 100,-
• Overige maaltijden en drankjes
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Toeristenbelasting (ca. € 14,- p.p.)
• Entreegelden
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Alberobello
  Je reis begint in Alberobello. Dit stadje verwelkomt je in een prachtige vallei met zijn duizend kegelvormige huizen. De geschiedenis van deze oude landelijke gebouwen met conische vorm, elk gekenmerkt door vreemde symbolen en pinakels van verschillende vormen, vermengt zich gemakkelijk met lokale mythen en legendes. Sommige recente studies brengen Alberobello in verband met de Turkse stad Harran, in Koerdistan, waar soortgelijke huizen worden gemaakt met in de zon gebakken blokken aarde.
  Piazza Martellotta verdeelt de stad tussen het meer toeristische deel in Rione Monti en het meest authentieke en rustige deel van Aia Piccola.
  Overnachting in Alberobello.
 2. Dag 2 Fietslus via Castellana Grotte (ca. 35km)
  Vandaag stap je op de fiets en zul je een van de belangrijkste fenomenen van dit gebied leren kennen, de karststeen met zijn rotsformaties. Via zachte golvingen, eikenbossen, wijngaarden en olijfbomen fiets je omhoog naar de grootste karst grotten van Italië. De prachtige grotten van Castellana zijn een werkelijk unieke ervaring: ze lopen meer dan drie kilometer ondergronds in een atmosfeer tussen suggestieve kracht en magie met indrukwekkende stalagmieten en stalactieten.
  Je overnacht weer in Alberobello.
 3. Dag 3 Fietslus via Locorotondo (ca. 30km)
  Enkele kilometerslang stijgen en dalen zijn nodig om Lorocotondo te bereiken, een klein wit dorp waarvan het prachtige balkon uitkijkt over het hart van de Itria-vallei. De gronden hier zijn gewijd aan de teelt van wijnstokken, die met behulp van de zon een lichte en frisse witte wijn van hoge kwaliteit produceren: de Locorotondo Doc. Maak een wandeling door de oude stad en neem de tijd om de lokale keuken te leren kennen in een van de kleine restaurants in het centrum.
  Ga terug naar Alberobello voor je laatste nacht hier en probeer de geweldige zonsondergang over de trulli niet te missen vanaf een van de panoramische terrassen.
 4. Dag 4 Alberobello - Martina Franca (ca. 17km)
  De route van vandaag is bijna volledig vlak; de enige beklimming zal degene zijn die je naar de stad Martina Franca brengt.
  San Martino is de patroonheilige van de stad, waaraan het zijn naam ontleent. De naam "Franca", wat ‘onkostenvrij’ betekent, werd in de 14e eeuw door prins Filips van Anjou gegeven om de stad vrij te stellen van het betalen van belastingen.
  Naast de boogingang van de oude stad, opent zich langs de hoofdstraat een rijk en elegant landschap van opvallende gebouwen en kerken. Hier wordt de typische barok bijna Rococò en in combinatie met de witte limoen ontstaat een geheel eigen stijl vol exotische charme. Je mag hier ook de beroemde lokale producten niet missen: de Capocollo, traditioneel varkensvlees, en de Bocconotto, zoete zandkoekjes met een hart van room en zwarte kersen, strikt te proeven in Café Nuova Tripoli.
  Overnachting in Martina Franca.
 5. Dag 5 Fietslus via Cisternino (ca. 30km)
  Fietsend in dit sprookjesachtige land, omgeven door zachte golven vol wijngaarden en gecultiveerde velden, bereik je Cisternino, een van de ‘mooiste dorpen van Italië’.
  Dit kleine stadje staat in de Itria-vallei bekend om zijn doolhof van oosterse charme, weerspiegeld in de steegjes, bogen, binnenplaatsen en trappen van de vier oude wijken. Deze spontane en unieke architectuur vertakt zich rond het Clock Tower Square. Een echte lokale eetervaring hier is de Fornello, de barbecueslager: je kiest je stukje vlees, neemt plaats en wacht met een karaf lokale wijn tot het klaar is.
  Voordat je terugkeert naar Martina Franca voor je laatste nacht daar, fiets je langs een stuk van de nieuwe Greenway van het aquaduct van Puglia, het langste van Europa.
 6. Dag 6 Martina Franca - Ceglie Messapica – Ostuni (ca. 35km)
  Deze dag is gewijd aan de stad Ceglie Messapica, een klein stadje waar kunst en eten harmonieus naast elkaar bestaan. Ceglie wordt beschouwd als de gastronomische hoofdstad van de Itria-vallei: stop voor de lunch in een van de restaurants en ontdek het zelf. Van de gepureerde Fava-bonen vergezeld van wilde groenten tot de speciale Cookie of Ceglie, een Slow Food-product.
  Dan een ritje richting Ostuni, de ‘Witte Stad’ bij uitstek. De gewoonte om de muren te witten met kalk dateert uit de middeleeuwen om de smalle steegjes lichter en frisser te maken. Behalve dat het een natuurlijk desinfecterend middel was, verhinderde kalk de verspreiding van de pest toen er in de 17e eeuw een epidemie uitbrak.
  Overnachting in Ostuni.
 7. Dag 7 Fietslus via Natuurpark Dune Costière (ca. 30km)
  Geniet vandaag van de schoonheid van het natuurpark Dune Costiere. Hier behouden de duinen veel natuurlijke habitats. Niet alleen fossiele duinen, maar ook lange en prachtige stranden, een geurige mediterrane vegetatie, vijvers en wetlands, archeologische vindplaatsen van historisch en cultureel belang, historische boerderijen en oliemolens, rotsnederzettingen en meer. Op de terugweg vind je tussen eeuwenoude olijfbomen een authentieke masseria voor een verrassende rondleiding met Extra Vierge olijfolieproeverij.
  Op de weg omhoog bereik je Ostuni weer, waar je weer zult overnachten.
 8. Dag 8 Ostuni, terugvlucht vanaf Brindisi
  Mocht je nog tijden hebben dan kun je vandaag nog een bezoek brengen aan de winkel van de meestervakman Tonino Zurlo om zijn fijne werken in olijfhout te bewonderen. Verder vandaag een transfer naar de luchthaven van Brindisi voor je terugvlucht, want helaas is het alweer de laatste dag.