Privé fietsreis Alberobello en het land van de Trulli

 1. Italië
 2. Apulië
 3. Bari
 • Fietsen in Alberobello, tussen de trulli
 • Trulli in alberobello
 • Route Alberobello en land van trulli.jpg
 • Landschap Puglia met doorkijkje
 • Trulli in landschap
 • 12 foto's
 • Ontdek vanuit Alberobello het Land van de Trulli
 • Zie vele trulli
 • Fiets tussen 35 en 50 km per dag
 • Ontdek Noci, Martina Franca, Locorotondo en Castellana Grotte

Vanuit Alberobello maak je de mooiste fietstochten in de omgeving, door het Land van Trulli. Ook wel het groene hart van Puglia genoemd, een heuvelachtig gebied met een mild klimaat. Het landelijke landschap, dat al duizenden jaren bewoond is, bewaart het historische en culturele erfgoed van het land. Alberobello is vanwege zijn magische trulli-huizen Unesco werelderfgoed, maar ook in de omgeving

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Bari, transfer naar Alberobello
 2. Dag 2 Noci (ca. 35 km)
 3. Dagprogramma

Over Privé fietsreis Alberobello en het land van de Trulli

Algemeen

Vanuit Alberobello maak je de mooiste fietstochten in de omgeving, door het Land van Trulli. Ook wel het groene hart van Puglia genoemd, een heuvelachtig gebied met een mild klimaat. Het landelijke landschap, dat al duizenden jaren bewoond is, bewaart het historische en culturele erfgoed van het land. Alberobello is vanwege zijn magische trulli-huizen Unesco werelderfgoed, maar ook in de omgeving is genoeg moois te ontdekken. Wat dacht je van Locorotondo, Martina Franca en Noci of de meest spectaculaire grotten van Zuid-Italië in Castellana Grotte en de prachtige zee van Monopoli. Je zult je hier niet vervelen.

Hoogtepunten

De trulli in Alberobello
Het sfeervolle Locorotondo
Het mooie Martina Franca
Historische centrum van Noci
Grottencomplex van Castellana Grotte
De zee bij Monopoli

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Bari en v.v.

Fiets

Standaard is een trekkingfiets inbegrepen, op aanvraag e-bike of gravel bike mogelijk. Vanaf 2024 is de fiets verzekerd tegen diefstal en schade met een eigen risico van € 200,-.

Hotels

Je verblijft in het Trullidea Resort in Mirabile Trullo of gelijkwaardig.

Goed om te weten

• Je fiets is verzekerd tegen diefstal en schade, met een eigen risico van € 200,-.
• De route is meestal golvend en is geschikt voor iedereen met een minimale training op de fiets. De dagkilometers variëren van 35 tot 50 km. Er zijn geprogrammeerde pauzes voor bezoeken en opfrismomenten, maar uiteraard kun je ook naar eigen wens een stop inplannen.
• Bij je vouchers ontvang je van ons informatie over de travel app. Ter plaatse in het eerste hotel ontvang je een up-to-date service lijst en de gereserveerde fiets.
• Je fiets beschikt over een voor- en achterlicht, telefoonhouder, slot, helm, fietstas en 1 reparatiesetje per 2 fietsen. Daarnaast heeft je fiets 'gewone, vlakke' pedalen, mocht je je eigen pedalen en schoenen willen gebruiken, geef dat dan aan bij boeking. Bij het in ontvangst nemen van de fiets worden de pedalen dan verwisseld.

Inbegrepen

Inclusief:
• Retourvlucht Bari
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 5 nachten verblijf op basis logies/ontbijt
• Welkom briefing en bike fitting
• Gedetailleerde routebeschrijving in Travel app
• Trekking bike voor 4 dagen (met helm en fietstas); vanaf 2024 inclusief verzekering (eigen risico € 200,-)
• Transfer van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 6
• Proeverij van lokale producten op dag 1 (alleen in 2023)
• Wijnproeverij op dag 3 (alleen in 2024)
• Toegang tot Giardini di Pomona op dag 4 (alleen in 2024)
• Toegang tot Castellana grotten op dag 5 ((alleen in 2024; korte tour inbegrepen)
• Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 20.00 uur

Exclusief:
• Toeslagen voor andere fietsen (per persoon):
All terrain bike ca. € 40,-
E-bike ca. € 70,-
• Overige maaltijden en drankjes
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Toeristenbelasting (ca. € 14,- p.p.)
• Entreegelden
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
• Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Bari, transfer naar Alberobello
  Na aankomst op de luchthaven van Brindisi heb je een transfer naar Alberobello. Alberobello is vooral bekend vanwege de trulli, (witte) huisjes van op elkaar gestapelde stenen met een kegeldak. In en rondom de stad vind je meer dan duizend trulli. De geschiedenis van deze vreemde huizen vermengt zich gemakkelijk met lokale mythen en legendes. Overnachting in Alberobello.
 2. Dag 2 Noci (ca. 35 km)
  Programma 2023: Vandaag begint je fietstocht door het land van de trulli. Heuvels, kleurrijke wijngaarden, olijfbomen, eikenbossen sieren de omgeving. Je doel voor vandaag is Noci, een stad met een goed bewaard historisch centrum. Hier kun je in één van de restaurantjes bijkomen en genieten van een verfrissend drankje en wat lekkers. Als je hier niet zo’n zin in hebt, raden we je aan om te gaan voor de coolste kruidenier van Puglia, ‘Marino’, waar je zijn goddelijke sandwich kunt proeven. Terug naar Alberobello gaat de weg tussen de heuvels van Barsento. Pas op dat je niet te snel afdaalt, want voor je het weet mis je de kruising voor de plaats waar je de landelijke kerk van Santa Maria di Barsento vindt, gebouwd in de 6e eeuw.

  Programma 2024: Vandaag begint je fietstocht door het land van de trulli. 's Ochtends ga je met een gids op pad door het platteland dat Alberobello omringd, op weg naar een masseria die kaas produceert. Hier zie je hoe mozzarella en andere lekkere kazen gemaakt worden en uiteraard mag je ook proeven van de kazen en andere lekkernijen van de boerderij.
  's Middags fiets je op eigen gelegenheid door heuvels, kleurrijke wijngaarden, olijfbomen en eikenbossen. Je doel voor vandaag is Noci, een stad met een goed bewaard historisch centrum. Hier kun je in één van de restaurantjes bijkomen en genieten van een verfrissend drankje en wat lekkers. Als je hier niet zo’n zin in hebt, raden we je aan om te gaan voor de coolste kruidenier van Puglia, ‘Marino’, waar je zijn goddelijke sandwich kunt proeven. Terug naar Alberobello gaat de weg tussen de heuvels van Barsento. Pas op dat je niet te snel afdaalt, want voor je het weet mis je de kruising voor de plaats waar je de landelijke kerk van Santa Maria di Barsento vindt, gebouwd in de 6e eeuw. Overnachting in Alberobello.
 3. Dag 3 Martina Franca (ca. 30 km)
  De route van vandaag is bijna volledig vlak. De enige beklimming zal degene zijn die je naar de berg San Martino brengt waar het oude centrum van Martina Franca ligt. Deze in barokstijl ingerichte kunststad ligt tussen de witte gebouwen in Ostuni en de 17e architectuur van Lecce. De stad dankt zijn naam aan de patroonheilige, San Martino. De naam ‘Franca’ werd in de 14e eeuw door Philip van Anjou gegeven om de stad vrij te stellen van de betaling van belastingen. Zo ontwikkelde het centrum, dat veel mensen uit de omliggende heuvels trekt, zich snel tot een goed versterkte stad.
  Na een wandeling door de steegjes van het historische centrum, raden we je aan om een paar beroemde, lokale producten te proeven bij Café Nuova Tripoli: de Capocollo van Marinta Franca (vleeswaren) en de Bocconotto (zoete zandkoekjes met een crème en zwarte kersenvulling). Geniet van de food & wine experience van Puglia.
 4. Dag 4 Locorotondo (ca. 25 km)
  Programma 2023:
  Het is slechts een klein stukje fietsen naar Locorotondo, een klein wit dorp dat uitkijkt over het hart van de Itria-vallei. De gronden hier zijn gewijd aan de telt van wijnstokken, die met behulp van de zon een lichte en frisse witte wijn van hoge kwaliteit produceren: de Locorotondo Doc. We raden je aan om een ‘culinair onderzoek’ te doen in een van de kleine restaurants in de mooie oude stad. Dan weer op de fiets terug. Mocht je na aankomst in Alberobello nog ‘dorst’ hebben kun je genieten van een wijnproeverij bij een van de wijnhuizen in of nabij Alberobello.

  Programma 2024:
  Het is slechts een klein stukje fietsen naar Locorotondo, een klein wit dorp dat uitkijkt over het hart van de Itria-vallei. De gronden hier zijn gewijd aan de telt van wijnstokken, die met behulp van de zon een lichte en frisse witte wijn van hoge kwaliteit produceren: de Locorotondo Doc. We raden je aan om een ‘culinair onderzoek’ te doen in een van de kleine restaurants in de mooie oude stad. Breng vandaag ook een bezoek aan de mooie Pomona tuinen. Deze botanische tuinen met duizenden verschillende planten is een leuk bezoekje. Dan weer op de fiets terug naar Alberobello voor je overnachting.
 5. Dag 5 Castellana Grotten (ca. 30 km)
  Programma 2023:
  Tijdens je laatste dag van deze fietstocht bereik je de grootste karstgrotten van Italië, de grotten van Castellana. Dit gigantische grottencomplex loopt meer dan 3 kilometer ondergronds met vele immense stalagmieten en stalactieten. Dit alles is het gevolg van de eroderende werking van het oppervlaktewater, dat millenia lang langzaam dit gat heeft gegraven en zo de poort naar zee heeft geopend. Je kunt hier optioneel deelnemen aan een tour.
  Na het bezoek aan de grotten kun je stoppen om te genieten van een goed gerecht in één van de kleine restaurantjes in de buurt van de grotten of verleng je route en rij door naar het prachtige Monopoli. Neem hier een verfrissende duik in het water voor je weer, ligt bergopwaarts, terugkeert naar Alberobello.

  Programma 2024:
  Tijdens je laatste dag van deze fietstocht bereik je de grootste karstgrotten van Italië, de grotten van Castellana. Dit gigantische grottencomplex loopt meer dan 3 kilometer ondergronds met vele immense stalagmieten en stalactieten. Dit alles is het gevolg van de eroderende werking van het oppervlaktewater, dat millenia lang langzaam dit gat heeft gegraven en zo de poort naar zee heeft geopend. Neem deel aan een korte tour (duur ca. 50 minuten).
  Na het bezoek aan de grotten kun je stoppen om te genieten van een goed gerecht in één van de kleine restaurantjes in de buurt van de grotten of verleng je route en rij door naar het prachtige Monopoli. Neem hier een verfrissende duik in het water voor je weer, ligt bergopwaarts, terugkeert naar Alberobello.
 6. Dag 6 Terugvlucht vanaf Bari
  Helaas zit je reis door het Land van de Trulli er alweer op. Voor je weer terugkeert naar het vliegveld kun je misschien nog een bezoek brengen aan het Museum of the Territroy ‘Casa Pezzolla’ in Aia Piccola, het minder toeristische deel van de oude stad. Hier kun je meer te weten komen over de fascinerende trulli.

Locatie