Fly-drive Van naaldboombossen naar azuurblauwe wateren

 1. Griekenland
 2. Peloponnesos
 3. Vytina
 • Rafting vanaf Vytina
 • paardrijden in Vytina
 • Olympia
 • Kardamyli haven
 • bijzondere architectuur in Mani
 • 19 foto's
 • Couleur Locale
 • Mainalo gebergte
 • Mooie architectuur in de Mani
 • Wandelen, raften of paardrijden

Deze fly-drive laat je kennismaken met het berglandschap van het Mainalo gebergte, een streek die ook wel het ‘Zwitserland’ van Griekenland wordt genoemd. Je kunt hier heerlijk wandelen, raften of paardrijden en zo volop genieten van de natuur. Authentieke dorpjes en kloosters vind je in dit gebied. Opvallend zijn het grote aantal restaurants in de dorpjes, waar nog gekookt wordt met traditionele

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Kalamata
 2. Dag 2 - 4: Vytina
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Van naaldboombossen naar azuurblauwe wateren

Algemeen

Deze fly-drive laat je kennismaken met het berglandschap van het Mainalo gebergte, een streek die ook wel het ‘Zwitserland’ van Griekenland wordt genoemd. Je kunt hier heerlijk wandelen, raften of paardrijden en zo volop genieten van de natuur. Authentieke dorpjes en kloosters vind je in dit gebied. Opvallend zijn het grote aantal restaurants in de dorpjes, waar nog gekookt wordt met traditionele recepten. Na 4 nachten rijd je zuidwaarts naar de bekendste ‘vinger’ van het schiereiland de Peloponnesos, Mani. De karakteristieke bouwstijl creëert een fotogeniek plaatje, overal duiken prachtige gebouwen aan de horizon, dorpjes in deze bouwstijl zijn fotogeniek en bijzonder sfeervol. Overal vind je sfeervolle terrasjes en de specialiteiten van de Mani zijn niet te versmaden. Je kunt hier ook Diros grotten bezoeken, men zegt wel, de mooiste druipsteen grotten van Griekenland. Maar natuurlijk ga je ook genieten van een mooi strandje, even helemaal niets en heerlijk relaxen en af en toe een duik in het azuurblauwe zeewater.

Hoogtepunten

Vytina
Mainalo gebergte
Nemea wijnstreek
Olympia
Wandelen, raften of paardrijden
Mani
Aeropoli
Diros grotten
Limeni
Gythio
Mystras

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Kalamata en retour

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 12 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Grand Vytina *** - Vytina
Hotel Limeni Village ***(*) - Limeni

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos en Athene uit ons assortiment.

Verzorging

Je verblijft in beide hotels op basis van logies & ontbijt.

Inclusief

- Retourvlucht Kalamata
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 11 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een appartement/studio's en villas tot 80 m2 betaal je van november tot februari € 0,50 per appartement per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per appartement per nacht.
Voor villa groter dan 80 m2 betaal je van november tot februari € 10,- per villa per nacht en van maart tot oktober € 4,- per villa per nacht.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je van november tot februari € 0,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je van november tot februari € 1,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je van november tot februari € 3,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je van november tot februari € 4,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord
- Entree geld is niet inbegrepen
- Mocht je je reis willen verlengen op de Peloponnesos en terug willen vliegen vanaf Kalamata, dan is dit mogelijk, maar je dient dan wel extra afleverkosten te betalen voor je huurauto op de luchthaven van Kalamata, ca. € 210 (op aanvraag en ter plaatse te betalen).

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Kalamata
  Na aankomst op de luchthaven van Kalamata, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Grand Vytina in Vytina waar je 4 nachten verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 127 km.
 2. Dag 2 - 4: Vytina
  Het bergdorpje Vytina ligt in het Mainalo gebergte. In de winter is dit een skigebied, in de zomer maanden kun je hier geweldig wandelen, raften of paardrijden. Een ideale plek om op een actieve manier van het natuurschoon te genieten. Niet voor niets wordt deze omgeving vaak ‘het Zwitserland’ van Griekenland genoemd. De eigenaar van hotel Grand Vytina kent het gebied op zijn duimpje en kan je leuke suggesties geven voor mooie dagtochten.

  Breng ook een bezoekje aan het dorpje Dimitsana, een prachtig historisch dorpje met veel authentieke restaurants en omgeven door diverse kloosters, die je kunt bezoeken.
  Maar ook een bezoek aan het historische Olympia behoort tot de mogelijkheden.
  Olympia, de bakermat van de Olympische geschiedenis. Elke vier jaar wordt hier nog steeds de Olympische vlam ontstoken. Je kunt hier de Dorische tempel van Hera bezoeken, de ruïnes van het oude Gymnasium en het trainingsveld voor de atleten. Het stadion is de plek waar de spelen destijds hebben plaatsgevonden (ca. 90 km).

  In Nederland hebben de Griekse wijnen niet zoveel bekendheid als de Spaanse of Italiaanse wijnen wat heel jammer is, want de Griekse wijnen zijn heerlijk. Wil je wat meer weten over de Griekse wijnen, bezoek dan de wijnstreek Nemea, op zo’n 80 km van Vytina. In dit landschappelijk mooie gebied is een speciale wijnroute aangelegd langs de diverse wijngaarden, wil je een wijngaard bezoeken en een wijnproeverij meemaken, reserveer dan een plekje op de website van domaine Bairaktaris. https://www.bairaktariswines.gr/en/episkepseis-3 (ca. 80 km)
 3. Dag 5 -11: Vytina - Aeropoli
  Na het ontbijt verlaat je Vyrtina en rijd je richting Limeni Village in Limeni, waar je de komende 7 nachten overnacht op basis van logies/ontbijt. Afstand Vytina – Limeni ca. 190 km.

  De komende dagen heb je alle tijd om ‘de middelste vinger’ van het schiereiland Mani te ontdekken. De hoofdstad Aeropoli is zo’n schilderachtig stadje, met smalle straatjes en steegjes in het oude stadsdeel en de herkenbare Mani architectuur. Aeropoli heeft een aantal mooie kerken en veel lokale winkeltjes die lokale producten verkopen.
  Vanuit Aeropoli kun je goed de Diros grotten bezoeken, de mooiste druipsteengrotten van Griekenland. Met een bootje vaar je door de grotten en het laatste stukje leg je te voet af. Het stadje Gythio is een fotogeniek vissersplaatsje met mooie authentieke huizen en haven. Op het schiereiland Marathonisi, dat voor de kust ligt, staat het historisch museum van Mani.

  Maar je kunt ook een dagje richting Sparta rijden, in de oudheid was het leven in Sparta nogal militaristisch, waar strenge wetten en regels hoog in het vaandel stonden. Jongens werden destijds al getraind om goed militair te worden, maar ook de meisjes werden speciaal opgevoed, ze leerden lezen, schrijven, muziek spelen en dansen en waren present op allerlei festiviteiten. De Spartanen hielden niet van luxe en hadden een grote vaderlandliefde. Dit schrijvend, realiseer ik me dat hier de uitdrukking ‘een Spartaanse opvoeding genoten’ vandaan moet komen. Vanuit Sparta kun je Mystras bezoeken, een spookstadje dat tegen de hellingen is gebouwd. Smalle straatjes, bergpaadjes, kloosters, kerken en ruïnes vormen een indrukwekkend openluchtmuseum uit de Byzantijnse periode. In het museum kun je nog prachtige iconen uit die periode bewonderen (ca. 65 km).
  Maar een dagje strand staat natuurlijk ook op het programma, genieten van de relaxte sfeer en het prachtige azuurblauwe water.
 4. Dag 12: Aeropoli - Terugvlucht vanaf Kalamata
  Na het ontbijt rijd je vandaag richting de luchthaven van Kalamata voor je terugreis. Helaas is er een einde gekomen aan je fly-drive. Maar je kunt je reis ook verlengen met een hotel op de Peloponnesos uit ons programma.

Hotel overzicht


Locatie