Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Kalamata

 1. Griekenland
 2. Peloponnesos
 3. Kalamata
 • Meteora kloosters
 • Acropolis
 • Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Kalamata
 • Athene - terras
 • delphi
 • 14 foto's
 • Cultuur snuiven
 • Authentieke bergdorpjes
 • Oude mythes
 • Mystieke kloosters

Deze fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Daarnaast zie je tijdens deze rei

Dagprogramma
 1. Dag 1: Heenvlucht naar Kalamata - Olympia
 2. Dag 2: Olympia – Delphi
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Kalamata

Algemeen

Deze fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Daarnaast zie je tijdens deze reis ook de indrukwekkende rotsformaties bij Kalambaka met daar bovenop de mystieke Meteora kloosters. Grote beschavingen gingen je voor op je route door de Peloponnesos en het vaste land van Griekenland.

Hoogtepunten

Olympia
Delphi
Kalambaka/Meteora kloosters
Athene
Mycene
Epidaurus

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Kalamata en retour.

Autohuur

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

Je hebt voor deze fly-drive de keuze om te kiezen voor hotels in de 3* categorie of de 4* categorie

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 3* categorie:

Olympia – Hotel Neda 3* of Pelops 2* of gelijkwaardig
Delphi – Hotel Fedriades 3* of Parnassos 3* of gelijkwaardig
Kalambaka – Hotel Alexiou 3* of Kosta Famissi 4* of gelijkwaardig
Athene – Hotel Katerina 3* of Athens Smart hotel 4* of gelijkwaardig
Tolo – Hotel Flisvos 3* of Dolfin 3* of gelijkwaardig

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 4* categorie:

Olympia - Europa hotel 4* of Amalia Olympia 4* of gelijkwaardig
Delphi - Amalia Delphi 4* of hotel Kastalia 4* of gelijkwaardig
Kalambaka - Hotel Amalia Kalambaka 4* of hotel Kosta Famissi 4* of gelijkwaardig
Athene - Fresh hotel 4* of Athenaeum Grand Hotel 4* of gelijkwaardig
Tolo - King Minos Hotel 4* of John & George Hotel 4* of gelijkwaardig

Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Inclusief

- Retourvlucht Kalamata
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een appartement/studio's en villas tot 80 m2 betaal je van november tot februari € 0,50 per appartement per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per appartement per nacht.
Voor villa groter dan 80 m2 betaal je van november tot februari € 10,- per villa per nacht en van maart tot oktober € 4,- per villa per nacht.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je van november tot februari € 0,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je van november tot februari € 1,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je van november tot februari € 3,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je van november tot februari € 4,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord
- Entree geld is niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Kalamata - Olympia
  Na aankomst op de luchthaven van Kalamata, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar het hotel in Olympia waar je 1 nacht verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 107 km/1.30 uur.
 2. Dag 2: Olympia – Delphi
  Vandaag gaan we naar nog zo’n bekende plaats uit de Griekse geschiedenis, Delphi. Je bent nu op het vaste land van Griekenland aangekomen. Bekijk voor dat je in Delphi aankomt het bergdorpje Arachova, dat tegen de hellingen van de berg Parnassos is gebouwd. Je vind hier nog heerlijke traditionele tavernes. Delphi was ooit het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, waar officiële delegaties, de wijze voorspellingen kwamen raadplegen van de priesteres van de god, over belangrijke staatszaken. Het Orakel van Delphi. Je kunt hier nog het Theater, de tempel van Apollo en het heiligdom van Athina bezoeken. Overnachting in Delphi op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 215 km.
 3. Dag 3 en 4: Delphi – Kalambaka
  Na het ontbijt vertrek je richting Kalambaka en de wereldberoemde Meteora kloosters. Oorspronkelijk waren hier 24 kloosters door monniken bewoond, maar tegenwoordig nog maar zes. De kloosters liggen bovenop een steile rotspartij en is een imposante bezienswaardigheid. Het lijkt wel of de kloosters in de lucht zweven, zeker in de winter als ze ook nog eens bedekt zijn door een deken van wolken. Na de heilige berg Athos in Halkidiki zijn de Meteora kloosters het belangrijkste kloostercentrum van Griekenland. Twee van de zes kloosters volgen nog het monastieke regime, de 4 andere zijn tegenwoordig musea en bezienswaardigheid. De Grote Meteoor, Het Varlaam, het Agios Nicolas Anapafsas klooster en het Holy Trinity klooster zijn onder beheer bij de monniken terwijl het Rousanou klooster en het St. Stephen klooster door de nonnen beheerd wordt. De komende 2 nachten overnacht je in Kalambaka op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 230 km.
 4. Dag 5: Kalambaka – Athene
  Vandaag gaan we naar de hoofdstad van Griekenland, Athene. In Athene breng je natuurlijk een bezoek aan de Akropolis, die hoog boven de stad uitsteekt, de bekendste bezienswaardigheid van Athene en Griekenland. Vanaf 1100 voor Christus was de Akropolis het huis van de godin Athene. Voor deze godin Athene werd het Parthenon gebouwd en de tempel was het eerste klassieke monument op de Akropolis. Je ziet hier nog het Erechtheion met de bekende beelden van de Kariatiden en aan de voet van de Akropolis ligt het theater van Dionysus. Ook de moeite waard is het Akropolis museum, waar veel opgravingen van de Akropolis tentoongesteld zijn. Het moderne gebouw heeft veel glas, waardoor je een prachtig uitzicht op de Akropolis hebt.
  Persoonlijk vind ik het altijd leuk om ’s avonds naar Plaka te gaan, een wijk van Athene, die ondanks het toeristische karakter, nog steeds een authentieke uitstraling heeft. Loop heerlijk door de nauwe, steile straatjes en loop zo’n mooi Byzantijns kerkje binnen. Overal zie je ook de Akropolis opduiken, ideaal voor een mooi plaatje en ga op zoek naar een leuke Griekse taverne om de dag af te sluiten. Overnachting in Athene op basis van logies/ontbijt.
 5. Dag 6 en 7: Athene – Tolo
  Via het Kanaal van Korinthe rijd je richting Tolo. Je kunt een stop maken bij het historische Mycene, dat in de oudheid een belangrijke rol speelde in de Myceense cultuur. In Tyrens, ooit een Myceens bolwerk zie je nog de oude stadsmuren. Overnachting in Tolo op basis van logies/ontbijt.
  Afstand: ca. 145 km. De volgende dag heb je gelegenheid om vanuit Tolo de stad Nafplion te bezoeken, Nafplion is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een van de mooiste steden. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort, maar loop vooral naar het oude centrum, met kleurrijke straatjes en veel terrasjes. De volgende stop kan Epidaurus zijn, met het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Misschien is er nog tijd voor een duik op het strand van Tolo. Overnachting in Tolo op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 70 km.
 6. Dag 8: Tolo – terugvlucht vanaf Kalamata
  Na het ontbijt is er een einde gekomen aan de Fly-drive Mystieke Kloosters en rijd je richting het vliegveld van Kalamata voor je terugvlucht. Op het vliegveld lever je huurauto in bij Sunny Cars en gaat inchecken voor je terugvlucht. Afstand: ca. 150 km.

  Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel op de Peloponnesos uit ons programma.

Locatie