Fly-drive Corfu, magisch Meteora & Zagoria

 1. Griekenland
 2. Corfu
 3. Corfu
 • Corfu - oude stad
 • Meteora kloosters
 • Fly-drive Corfu, magisch Meteora & Zagoria
 • Meteora - klooster - fresco
 • Zagoria - Auberginesalade
 • 10 foto's
 • Corfu en het vaste land van Griekenland
 • Meteora kloosters
 • Het pittoreske Zagoria
 • Vikos kloof

Wil je naast Corfu ook een kijkje nemen op het vasteland van Griekenland? Tijdens deze fly-drive bezoek je de Meteora kloosters op het vasteland van Griekenland en de pittoreske streek Zagoria met schilderachtige dorpjes en een prachtige natuur. Je kunt deze fly-drive verlengen met hotel naar keuze uit ons programma op Corfu.

8 Dag programma
 1. Dag 1: Heenvlucht naar Corfu
 2. Dag 2: Corfu – Igoumenitsa - Meteora
 3. Volledig 8 dag programma

Over Fly-drive Corfu, magisch Meteora & Zagoria

Algemeen

Wil je naast Corfu ook een kijkje nemen op het vasteland van Griekenland? Tijdens deze fly-drive bezoek je de Meteora kloosters op het vasteland van Griekenland en de pittoreske streek Zagoria met schilderachtige dorpjes en een prachtige natuur. Je kunt deze fly-drive verlengen met hotel naar keuze uit ons programma op Corfu.

Hoogtepunten

Corfu oude-stad
Meteora
Zagoria
Vikos kloof
Noord en zuid Corfu

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Corfu en retour.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking, categorie B, van Sunspots Car Rental, inclusief CDW & PAI. Ophalen en inleveren op de luchthaven van Corfu.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Arcadion ***- Corfu-stad
Hotel Famissi *** - Meteora - Thessalië
Guesthouse Nikolas *** - Koukouli – Zagoria/Epirus
Hotel Nefeli *** - Kommeno - Corfu
Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Corfu uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Inclusief

- Retourvlucht Corfu
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. B van Sunspots Car rental vanaf aankomst tot dag tot dag 8 (ophalen en inleveren op de luchthaven)
- Een overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel Arcadion of gelijkwaardig in Corfu-stad
- Ferry ticket van Corfu-stad naar Igoumenitsa v.v.
- Een overnachting op basis van logies/ontbijt in hotel Famissa in Meteora of gelijkwaardig
- Twee overnachtingen op basis van logies/ontbijt in Guesthouse Nikolas in Koukouli/Zagoria
- Drie overnachtingen op basis van logies/ontbijt in hotel Nefeli in Kommeno/Corfu
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Corfu
  Na aankomst op de luchthaven van Corfu, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Arcadion in Corfu-stad. Kerkyra of Corfu-stad is één van de mooiste steden van Griekenland. Prachtige gebouwen uit de Venetiaanse tijd, zoals het oude en het nieuwe fort. Het centrale plein is de Esplanade, met het bekende Liston dat de Fransen hebben nagelaten en een kopie van de Rue de Rivoli in Parijs moest worden. Hier zitten tegenwoordig kleine winkeltjes en terrasjes gevestigd en waar altijd een gezellige sfeer is. Het paleis Mon Repos is door de Engelsen gebouwd en hier is prins Philip, de echtgenoot van koningin Elisabeth geboren. Later is het overgegaan naar de Griekse Koninklijke familie, die in 1994 Mon Repos verplicht moesten verkopen wegens grote belastingschuld. Tegenwoordig is in Mon Repos een museum gevestigd. Het oude stadsgedeelte met dromerige smalle straatjes en steegjes is een lust voor het oog, maar probeer er wel of ’s ochtends vroeg of ’s avonds door te lopen, want later op de dag wordt het regelmatig bezocht door passagiers van de cruiseschepen waardoor je veel van het moois over het hoofd ziet. Wat zo bijzonder is aan de oude stad, is dat het nog echt bewoond wordt en geen openluchtmuseum is. Je vindt hier nog traditionele winkeltjes als een slager en een bakker, waar de Corfioten nog hun dagelijkse boodschappen doen. Overnachting in hotel Arcadion in Corfu-stad op basis van logies/ontbijt.
 2. Dag 2: Corfu – Igoumenitsa - Meteora
  Na het ontbijt vertrek je naar de haven van Corfu om per ferry te vertrekken naar Igoumenitsa. Na aankomst op het vasteland van Griekenland, rijd je richting Kalambaka en de indrukwekkende rotsen van Meteora. Oorspronkelijk waren hier 24 kloosters door monniken bewoond, maar tegenwoordig nog maar zes. De kloosters liggen bovenop een steile rotspartij en is een imposante bezienswaardigheid. Het lijkt wel of de kloosters in de lucht zweven, zeker in de winter als ze ook nog eens bedekt zijn door een deken van wolken. Na de heilige berg Athos in Halkidiki zijn de Meteora kloosters het belangrijkste kloostercentrum van Griekenland. Twee van de zes kloosters volgen nog het monastieke regime, de 4 andere zijn tegenwoordig musea en bezienswaardigheid. De Grote Meteoor, Het Varlaam, het Agios Nicolas Anapafsas klooster en het Holy Trinity klooster zijn onder beheer bij de monniken terwijl het Rousanou klooster en het St. Stephen klooster door de nonnen beheerd wordt. Overnachting in hotel Famissi in Meteora op basis van logies/ontbijt. Afstand Igoumenitsa – Kalambaka ca. 167 km.
 3. Dag 3: Meteora – Koukouli - Zagoria
  Na het ontbijt heb je gelegenheid om de Meteora kloosters te bezoeken (entree niet inbegrepen). Hierna rijd je richting Koukouli, in het gebied Zagoria in Epirus. Het gebied is omgeven door hoge bergen en in Zagoria zijn 46 dorpjes die onder monumentenzorg staan. Overal zie je imposante boogbruggen, pittoreske straatjes en kenmerkende huizen voor het gebied. Daarnaast wordt het hele gebied omsingeld door national parken en heeft Zagoria een rijke flora en fauna. Lang was Zagoria het best bewaarde geheim van Griekenland, maar door de huidige infrastructuur is daar verandering in gekomen. Zagoria kijkt terug op een rijke geschiedenis en rond 1700 kende het gebied een ongekende rijkdom, wat je nog terug ziet in de statige herenhuizen. Koukouli ligt aan de zuidelijke kant van de Vikos kloof en het nationale park Vikos-Aoos. Diner en overnachting in guesthouse Nikolas in Koukouli op basis van logies/ontbijt. Afstand Meteora – Koukouli ca. 134 km.
 4. Dag 4: Koukouli – Vikos kloof – Zagoria - Koukouli
  Na het ontbijt kun je de Vikos kloof bezoeken, de diepste kloof ter wereld na de Grand Canyon van Amerika, een uitdaging voor ervaren wandelaars. Vlakbij de Vikos kloof kun je een bezoek brengen aan het mooie klooster Agia Paraskevi. Bezoek de vele dorpjes van Zagoria, zoals Papigo, Vitsa en Monodendri, geniet van de indrukwekkende natuur, de typische architectuur en de vriendelijke bevolking. Probeer zeker was lokale specialiteiten in een van de vele tavernes, want de rijke tradities worden hier nog in stand gehouden. Overnachting in guesthouse Nikolas in Koukouli op basis van logies/ontbijt.
 5. Dag 5: Koukouli – Pindos nationaal park – Igoumenitsa - Corfu
  Na het ontbijt heb je nog gelegenheid om het nationale park Pindos te bezoeken, het park werd in 1966 opgericht en bestaan uit rotachtige bergruggen, wilde rivieren, bronnen en bergmeren. Iets lager zijn dichte berk- en pijnboombossen, sommige bomen zijn meer dan 700 jaar oud. Hier vind je nog vele zeldzame diersoorten, zoals de bruine beer. Daarna vervolg je de route richting Igoumenitsa voor de overtocht naar Corfu. Afstand Koukouli – Igoumenitsa ca. 120 km. Overnachting in hotel Nefeli op Corfu op basis van logies/ontbijt.
 6. Dag 6: Kommeno – Noord Corfu - Kommeno
  Na het ontbijt kun je het noordelijke deel van Corfu verkennen, bezoek Paleokastritsa met het Byzantijnse klooster uit 1228, welke nog steeds bewoond wordt door monniken. In het klooster is tegenwoordig een klein museum en in het kerkje zijn nog mooie iconen te bewonderen. Maar ook het uitzicht is adembenemend, want deze omgeving is groen door de vele cipressen en pijnbomen, die mooi contrasteren met de azuurblauwe zee en witte strandjes. Vanuit het dorpje Lakones heb je een prachtig uitzicht over de Ionische Zee. Rijd vervolgens door de bergen richting Kassiopi, waar je kunt lunchen en winkelen. Vervolg de oostelijke kustroute en zie aan de overkant overal Albanië opduiken. Via de dorpjes Kalami, Kouloura en Nissaki rijd je terug naar hotel Nefeli voor overnachting.
 7. Dag 7: Kommeno – Zuid Corfu - Kommeno
  Na het ontbijt kun je vandaag het zuiden van het eiland te ontdekken. Via Messonghi en Boukari rijdt je naar Lefkimmi, de 2e stad in grootte op Corfu. Het riviertje Potamos loopt door Lefkimmi en de vele bootjes, bruggetjes en oude pakhuizen geven het stadje nog een pittoresk karakter. In Kavos kun je het Panayia Arkoudillas klooster bezoeken, je bent nu op het meest zuidelijke punt van Corfu aangekomen. Ga daarna in zuidwestelijke richting naar het Korission meer het grootste meer van Corfu, wat een natuurgebied is. Tussen het meer en de zee ligt het strand van Halikounas, een prachtig zandstrand. Het beschermde gebied is een belangrijke stop voor trekvogels op weg naar Afrika. Een leuke stop is hier de Alonaki taverne, ze verbouwen nog hun eigen groente en bereiden heerlijke specialiteiten van Griekenland en Corfu. Je kunt hier heerlijk op het terras onder de bomen zitten en genieten van de authentieke ambiance. Op de terugweg naar Kommeno is het leuk om even een stop in Benitses te maken. Wandel door de geplaveide steegjes in de oude dorpskern en bezoek de Romeinse baden. Overnachting in hotel Nefeli.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Corfu
  Na het ontbijt is het afhankelijk van je vluchttijden van je terugvlucht. Mocht je een late vlucht hebben dan is het leuk om nog richting Kanoni te rijden en het beroemde ‘Mouse Island’ te bekijken. Inleveren van je huurauto op het vliegveld van Corfu en terugvlucht naar huis. Mocht je de vakantie verlengen op Corfu, dan word je na het ontbijt naar het hotel van je keuze gebracht en lever je de auto bij hotel Nefeli in.

Locatie