Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Athene

 1. Griekenland
 2. Attica (regio Athene)
 3. Athene
 • Athene
 • Lamsvlees met orzo en lokale kaas
 • Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Athene
 • Meteora kloosters
 • Olympia
 • 11 foto's
 • Authentieke bergdorpjes
 • Cultuur snuiven
 • Het Griekse leven

Deze fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Daarnaast zie je tijdens deze rei

Dagprogramma
 1. Dag 1: Heenvlucht naar Athene
 2. Dag 2 & 3: Athene – Kalambaka
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Mystieke kloosters vanaf Athene

Algemeen

Deze fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Daarnaast zie je tijdens deze reis ook de indrukwekkende rotsformaties bij Kalambaka met daar bovenop de mystieke Meteora kloosters. Grote beschavingen gingen je voor op je route door de Peloponnesos en het vasteland van Griekenland.

Hoogtepunten

Olympia
Delphi
Kalambaka/Meteora kloosters
Athene
Mycene
Epidaurus

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Athene en retour.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

Je hebt voor deze fly-drive de keuze om te kiezen voor hotels in de 3* categorie of de 4* categorie

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 3* categorie:

Athene – Hotel Katerina 3* of Hotel Athene Smart 4* of gelijkwaardig
Kalambaka – Hotel Alexiou 3* of Hotel Kosta Famissi 4* of gelijkwaardig
Delphi – Hotel Fedriades 3* of Parnassos 3* of gelijkwaardig
Olympia – Hotel Neda 3* of Pelops 2* of gelijkwaardig
Tolo – Hotel Flisvos 3* of Hotel Dolfin 3* of gelijkwaardig

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 4* categorie:
Athene - Fresh hotel 4* of Athenaeum Grand Hotel 4* of gelijkwaardig
Kalambaka - Hotel Amalia Kalambaka 4* of hotel Kosta Famissi 4* of gelijkwaardig
Delphi - Amalia Delphi 4* of hotel Kastalia 4* of gelijkwaardig
Olympia - Europa hotel 4* of Amalia Olympia 4* of gelijkwaardig
Tolo - King Minos Hotel 4* of John & George hotel 4* of gelijkwaardig

Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos of Athene uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Inclusief

- Retourvlucht Athene
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een appartement/studio's en villas tot 80 m2 betaal je van november tot februari € 0,50 per appartement per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per appartement per nacht.
Voor villa groter dan 80 m2 betaal je van november tot februari € 10,- per villa per nacht en van maart tot oktober € 4,- per villa per nacht.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je van november tot februari € 0,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je van november tot februari € 1,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je van november tot februari € 3,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je van november tot februari € 4,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Reis- en annuleringsverzekerin
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Athene
  Dag 1: Vlucht naar Athene
  Na aankomst op de luchthaven van Athene, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Katerina in Athene waar je 1 nacht verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 40 km.

 2. Dag 2 & 3: Athene – Kalambaka
  Na het ontbijt vertrek je richting Kalambaka en de wereldberoemde Meteora kloosters. Oorspronkelijk waren hier 24 kloosters door monniken bewoond, maar tegenwoordig nog maar zes. De kloosters liggen bovenop een steile rotspartij en is een imposante bezienswaardigheid. Het lijkt wel of de kloosters in de lucht zweven, zeker in de winter als ze ook nog eens bedekt zijn door een deken van wolken. Na de heilige berg Athos in Halkidiki zijn de Meteora kloosters het belangrijkste kloostercentrum van Griekenland. Twee van de zes kloosters volgen nog het monastieke regime, de 4 andere zijn tegenwoordig musea en bezienswaardigheid. De Grote Meteoor, Het Varlaam, het Agios Nicolas Anapafsas klooster en het Holy Trinity klooster zijn onder beheer bij de monniken terwijl het Rousanou klooster en het St. Stephen klooster door de nonnen beheerd wordt. De komende 2 nachten overnacht je in Kalambaka op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 355 km.
 3. Dag 4: Kalambaka - Delphi
  Vandaag gaan we op weg naar een van de bekendste opgravingen van Griekenland, Delphi. Bekijk voor dat je in Delphi aankomt het bergdorpje Arachova, dat tegen de hellingen van de berg Parnassos is gebouwd. Je vind hier nog heerlijke traditionele tavernes. Delphi was ooit het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, waar officiële delegaties, de wijze voorspellingen kwamen raadplegen van de priesteres van de god, over belangrijke staatszaken. Het Orakel van Delphi. Je kunt hier nog het Theater, de tempel van Apollo en het heiligdom van Athina bezoeken. Overnachting in Delphi op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 230 km.
 4. Dag 5: Delphi – Olympia
  Na het ontbijt rijd je richting Olympia, de bakermat van de Olympische geschiedenis. Elke vier jaar wordt hier nog steeds de Olympische vlam ontstoken. Je kunt hier de Dorische tempel van Hera bezoeken, de ruïnes van het oude Gymnasium en het trainingsveld voor de atleten. Het stadion is de plek waar de spelen destijds hebben plaatsgevonden. De Agora, het centrale plein met aan een kant een zuilengalerij. De heilige weg met bestrating uit de Romeinse periode voert naar de tempel van Apollo. Overnachting in Olympia op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 215 km.
 5. Dag 6 & 7: Olympia – Tolo
  Vandaag rijd je door het afwisselende landschap van de Peloponnesos richting Tolo. Je kunt een stop maken bij het historische Mycene, dat in de oudheid een belangrijke rol speelde in de Myceense cultuur. In Tyrens, ooit een Myceens bolwerk zie je nog de oude stadsmuren. De komende 2 nachten overnacht je in Tolo op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 215 km.
  De volgende dag heb je gelegenheid om vanuit Tolo de stad Nafplion te bezoeken, Nafplion is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een van de mooiste steden. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort, maar loop vooral naar het oude centrum, met kleurrijke straatjes en veel terrasjes. De volgende stop kan Epidaurus zijn, met het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Misschien is er nog tijd voor een duik op het strand van Tolo. Overnachting in Tolo op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 70 km
 6. Dag 8: Tolo – vliegveld Athene - terugvlucht vanaf Athene
  Na het ontbijt is er een einde gekomen aan de fly-drive Mystieke Kloosters en rijd je richting het vliegveld van Athene voor je terugvlucht. Op het vliegveld lever je huurauto in bij Sunny Cars en gaat inchecken voor je terugvlucht. Afstand: ca. 175 km.

  Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel in de Peloponnesos of Athene uit ons programma

Locatie