Fly-drive Hellas Totaal vanaf Athene

 1. Griekenland
 2. Attica (regio Athene)
 3. Athene
 • Athene - Acropolis
 • Athene
 • Fly-drive Hellas Totaal vanaf Athene
 • Meteora kloosters
 • Monemvasia
 • 16 foto's
 • Prachtig landschap
 • Mystieke Peloponnesos
 • Historie komt tot leven

Deze 12- daagse fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Daarnaast zie je tijde

Dagprogramma
 1. Dag 1: Heenvlucht naar Athene
 2. Dag 2 & 3: Athene – Kalambaka
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Hellas Totaal vanaf Athene

Algemeen

Deze 12- daagse fly-drive neemt je mee naar de tijden van weleer van de Griekse oudheid. Prachtige routes door een groen en bergachtig landschap, met pittoreske dorpjes en indrukwekkende archeologische bezienswaardigheden. Je ziet met eigen ogen dat Griekenland de bakermat van onze beschaving is geweest en je zult verbaasd zijn dat de oude Grieken hun tijd ver vooruit waren. Daarnaast zie je tijdens deze reis ook de indrukwekkende rotsformaties bij Kalambaka met daar bovenop de mystieke Meteora kloosters. Grote beschavingen gingen je voor op je route door de Peloponnesos/Mani en het vasteland van Griekenland.

Hoogtepunten

Mani
Monemvassia
Mycene
Epidaurus
Athene
Meteora
Delphi
Olympia

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Athene en retour.

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 12 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2.

Hotels

Je hebt voor deze fly-drive de keuze om te kiezen voor hotels in de 3* categorie of de 4* categorie

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 3* categorie (bij uitzondering ook 4*):

Athene – Hotel Athenaeum Smart Hotel 4* of gelijkwaardig
Kalambaka – Hotel Alexiou 3* of Hotel Famissi 3* of gelijkwaardig
Delphi – Hotel Fedriades 3* of Parnassos 3* of gelijkwaardig
Olympia - Hotel Neda 3* of Pelops 3* of gelijkwaardig
Kalamata – Hotel Pharae Palace 4* of Messinian Bay 4* of gelijkwaardig
Sparta – Hotel Maniatis 3* of gelijkwaardig / Gytheio - hotel Pantheon 3* of gelijkwaardig
Tolo – Hotel Flisvos 3* of Dolfin Hotel 3* of gelijkwaardig

De reis is gebaseerd op de volgende hotels in de 4* categorie m.u.v de overnachting in Sparta waar je in een 3* hotel verblijft:

Athene - Fresh hotel 4* of Athenaeum Grand Hotel 4* of gelijkwaardig
Kalambaka - Hotel Amalia Kalambaka 4* of Kosta Famissi 4* of gelijkwaardig
Delphi - Amalia Delphi 4* of hotel Kastalia 4* of gelijkwaardig
Olympia - Europa hotel 4* of Amalia Olympia 4* of gelijkwaardig
Kalamata - Hotel Pharae Palace 4* of Hotel Messinian Bay 4* of gelijkwaardig
Sparta - Hotel Menelaion 3* of gelijkwaardig / Gytheio - Las hotel 4* of gelijkwaardig
Tolo - King Minos Hotel 4* of John & George Hotel 4* of gelijkwaardig

Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op de Peloponnesos of Athene uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Inclusief

- Retourvlucht Athene
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 11 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten

Exclusief

In Griekenland betaal je toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie.
Voor een appartement/studio's en villas tot 80 m2 betaal je van november tot februari € 0,50 per appartement per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per appartement per nacht.
Voor villa groter dan 80 m2 betaal je van november tot februari € 10,- per villa per nacht en van maart tot oktober € 4,- per villa per nacht.
Voor een 1 en 2 * hotel betaal je van november tot februari € 0,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 1,50 per kamer per nacht.
Voor een 3* hotel betaal je van november tot februari € 1,50 per kamer per nacht en van maart tot oktober € 3,- per kamer per nacht..
Voor een 4* hotel betaal je van november tot februari € 3,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 7,- per kamer per nacht.
Voor een 5* hotel betaal je van november tot februari € 4,- per kamer per nacht en van maart tot oktober € 10,- per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Reis- en annuleringsverzekering
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Athene
  Na aankomst op de luchthaven van Athene, neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar je hotel in Athene, waar je 1 nacht overnacht op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 40 km.
 2. Dag 2 & 3: Athene – Kalambaka
  Na het ontbijt vertrek je richting Kalambaka en de wereldberoemde Meteora kloosters. Oorspronkelijk waren hier 24 kloosters door monniken bewoond, maar tegenwoordig nog maar zes. De kloosters liggen bovenop een steile rotspartij en is een imposante bezienswaardigheid. Het lijkt wel of de kloosters in de lucht zweven, zeker in de winter als ze ook nog eens bedekt zijn door een deken van wolken. Na de heilige berg Athos in Halkidiki zijn de Meteora kloosters het belangrijkste kloostercentrum van Griekenland. Twee van de zes kloosters volgen nog het monastieke regime, de 4 andere zijn tegenwoordig musea en bezienswaardigheid. De Grote Meteoor, Het Varlaam, het Agios Nicolas Anapafsas klooster en het Holy Trinity klooster zijn onder beheer bij de monniken terwijl het Rousanou klooster en het St. Stephen klooster door de nonnen beheerd wordt. De komende 2 nachten overnacht je in Kalambaka op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 355 km.
 3. Dag 4: Kalambaka - Delphi
  Vandaag gaan we op weg naar een van de bekendste opgravingen van Griekenland, Delphi. Bekijk voor dat je in Delphi aankomt het bergdorpje Arachova, dat tegen de hellingen van de berg Parnassos is gebouwd. Je vind hier nog heerlijke traditionele tavernes. Delphi was ooit het grootste religieuze en geestelijke centrum van het oude Griekenland, waar officiële delegaties, de wijze voorspellingen kwamen raadplegen van de priesteres van de god, over belangrijke staatszaken. Het Orakel van Delphi. Je kunt hier nog het Theater, de tempel van Apollo en het heiligdom van Athina bezoeken. Overnachting in Delphi op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 230 km.
 4. Dag 5: Delphi – Olympia
  Na het ontbijt rijd je richting Olympia, de bakermat van de Olympische geschiedenis. Elke vier jaar wordt hier nog steeds de Olympische vlam ontstoken. Je kunt hier de Dorische tempel van Hera bezoeken, de ruïnes van het oude Gymnasium en het trainingsveld voor de atleten. Het stadion is de plek waar de spelen destijds hebben plaatsgevonden. De Agora, het centrale plein met aan een kant een zuilengalerij. De heilige weg met bestrating uit de Romeinse periode voert naar de tempel van Apollo. Overnachting in Olympia op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 215 km.
 5. Dag 6 & 7: Olympia – Kalamata
  Na het ontbijt ga je richting Kalamata, de hoofdstad van de Peloponnesos. Onderweg kun je nog een stop maken bij Messini, ook wel ancient Ithomi genoemd. Ancient Missini is misschien wel een van de best bewaarde geheimen, er zijn twee amfitheaters, een stadion en de tempel. Je kunt ook een koffiestop inlassen in het dorpje Mavromati en vanaf het terras van taverne Ithomi heb je een mooi uitzicht op de opgravingen. In Kalamata kun je het archeologische museum van Messenla bezoeken dat in het oude stadsdeel van Kalamata staat. Een sfeervolle wijk, met geplaveide straatjes, traditionele cafés en ouzeri’s (hier kun je de bekende mezedes eten met een glaasje ouzo). In het museum krijg je een goede indruk van de geschiedenis en de cultuur van weleer. Er worden opgravingen getoond uit het Bronzen tijdperk tot het Byzantijnse. De komende 2 nachten verblijf je in Kalamata op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 115 km.
  De volgende dag zou je het stadje Pylos kunnen bezoeken aan de baai van Navarino. Pylos heeft een mooi kasteel, Neokastro, dat door de Turken is gebouwd. Het havenstadje Pylos heeft leuke terrassen en restaurantjes op een pleintje met grote platanen, die heerlijk afkoeling geven. Ten noorden van Pylos ligt het paleis van Nestor, waar de koning van Pylos gewoond zou hebben. Het is het best bewaarde Myceense paleis van Griekenland. In Chora vind je nog een museum waar opgravingen uit het paleis tentoongesteld worden. Overnachting in Kalamata op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 130 km.
 6. Dag 8 & 9: Kalamata – Sparta of Gytheio
  Na het ontbijt rijd je richting Sparta of Gytheio waar je de komende 2 nachten zult overnachten op basis van logies/ontbijt. Afstand Sparta; ca. 100 km en Gytheio; ca. 140 km.
  Je hebt gelegenheid om het schiereiland Mani beter te leren kennen, de middelste vinger van de Peloponnesos. Een prachtig stukje Griekenland, groen, bloemrijk, ruig en interessante vissersdorpjes zoals Limeni aan een fotogeniek baaitje en typische ‘Mani-huizen’. Een plaats die je niet mag overslaan is Monemvasia, in het zuidoosten van de Peloponnesos, ook wel het Gibraltar van het oosten genoemd. Monemvasia ligt op een hoog rotsachtig schiereiland. Als je door het oude Monemvasia loopt waan je je in de middeleeuwen. Smalle steegjes en straatjes, prachtige traditionele huizen, Byzantijnse kerken en op de achtergrond de prachtige zee.
  Sparta of Sparti, zoals de Grieken zeggen, had een speciale betekenis in de Griekse geschiedenis. In de oudheid was het leven in Sparta nogal militaristisch, waar strenge wetten en regels hoog in het vaandel stonden. Jongens werden destijds al getraind om goed militair te worden, maar ook de meisjes werden speciaal opgevoed, ze leerden lezen, schrijven, muziek spelen en dansen en waren present op allerlei festiviteiten. De Spartanen hielden niet van luxe en hadden een grote vaderlandsliefde. Dit schrijvend, realiseer ik me dat hier de uitdrukking ‘een Spartaanse opvoeding genoten’ vandaan moet komen. Vanuit Sparta kun je Mystras bezoeken, een spookstadje dat tegen de hellingen is gebouwd. Smalle straatjes, bergpaadjes, kloosters, kerken en ruïnes vormen een indrukwekkend openluchtmuseum. Er is nog een Byzantijs museum met prachtige iconen.
 7. Dag 10 & 11: Sparta of Gytheio – Tolo
  Vandaag rijd je richting Tolo, waar je de komende twee nachten zult overnachten op basis van logies/ontbijt. Afstand; ca. 135 km vanuit Sparta en ca. 170 km vanuit Gytheio.
  Je kunt vanuit Tolo de stad Nafplion te bezoeken, Nafplion is de oude hoofdstad van Griekenland en tegenwoordig een van de mooiste steden, waar de Grieken zelf graag een paar dagen doorbrengen. In de buurt van de haven ligt het fort-eiland Bourzi met een Venetiaans fort, maar loop vooral naar het oude centrum, met kleurrijke straatjes en veel terrasjes. De volgende stop kan Epidaurus zijn, met het best bewaarde amfitheater van Griekenland. Je kunt Je kunt het historische Mycene bezoeken, dat in de oudheid een belangrijke rol speelde in de Myceense cultuur. In Tyrens, ooit een Myceens bolwerk zie je nog de oude stadsmuren. Misschien is er nog tijd over voor een duik op het strand van Tolo.
 8. Dag 12: Tolo – Athene – terugvlucht vanaf Athene
  Na het ontbijt is er een einde gekomen aan deze fly-drive Klassiek Griekenland. Je rijdt vandaag terug naar het vliegveld van Athene voor je terugvlucht. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken. Afstand: ca. 175 km.
  Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel in de Peloponnesos of Athene uit ons programma.

Locatie