Eilandhoppen 8 dagen Milos-Santorini 3*

 • Papafrangas cave and beach - Milos
 • Sarakiniko - Milos
 • Eilandhoppen Milos - Santorini
 • Klima - Milos
 • Santorini - Caldera
 • 13 foto's
 • Fotogeniek Klima
 • Replica van de Venus van Milo
 • Zonsondergang van niveau
 • Bijzondere kleurcontrasten

Wil je naast het bekende Santorini ook een onbekendere parel van de Cycladen ontdekken? Dan is de combinatie Milos – Santorini een goed idee. Je zult verstelt staan van de vele kleuren op Milos, het indrukwekkende vulkaanlandschap, schilderachtige dorpjes en bijzondere strandjes. Na een paar dagen ga je per boot naar Santorini om het fotogenieke eiland te verkennen. Blauw en wit zijn de hoofdkleur

Dagprogramma
 1. Dag 1 – 4 : Heenvlucht naar Santorini – Milos
 2. Dag 5 - 7: Milos - Santorini
 3. Dagprogramma

Over Eilandhoppen 8 dagen Milos-Santorini 3*

Algemeen

Wil je naast het bekende Santorini ook een onbekendere parel van de Cycladen ontdekken? Dan is de combinatie Milos – Santorini een goed idee. Je zult verstelt staan van de vele kleuren op Milos, het indrukwekkende vulkaanlandschap, schilderachtige dorpjes en bijzondere strandjes. Na een paar dagen ga je per boot naar Santorini om het fotogenieke eiland te verkennen. Blauw en wit zijn de hoofdkleuren op Santorini en je camera zal overuren maken. Neem aan het einde van de dag een heerlijk drankje op een leuk terras en geniet van de mooiste zonsondergang. Ontdek de smaken van de Griekse keuken in een van de vele restaurantjes en laat je verrassen in een wijngaard op Santorini door de lokale wijnen.

Hoogtepunten

Sarkiniko strand op Milos
Fotogeniek Klima
Replica van de Venus van Milo
Ronddwalen door Plaka
De Caldera van Santorini
Zonsondergang van niveau
Blauwe koepeltjes

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Santorini en retour

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Niki Savvas *** - Pollonia/Milos
Hotel Veggera *** - Perissa/Santorini

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Milos of Santorini uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Milos en op Santorini op basis van logies/ontbijt.

Inclusief bij pakketreis incl. vluchten

- Retourvlucht naar Santorini
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v. naar Milos
- 7 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 – 4 : Heenvlucht naar Santorini – Milos
  Na aankomst op de luchthaven van Santorini vertrek je richting de haven van Santorini waar je per boot vertrekt naar Milos. Bij aankomst op Milos krijg je een transfer naar Niki Savvas Suites & Studios in Pollonia, waar je de komende 4 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
  Als je het eiland van de vele kleuren gaat verkennen dan is een bezoekje aan het Sarkiniko strand een must, want de witte rotsformaties, zeegrotten, het blauwe water en daartussen strandjes maken een grote indruk en zijn heel fotogeniek. Per boot kun je Kleftiko bezoeken, waar indrukwekkende witte rotspartijen uit zee komen. De rotsen werden in het verleden door piraten gebruikt om zich te verstoppen, tegenwoordig zie je de foto’s van Kleftiko op de Griekse kalenders prijken. Een ander herkenbaar plaatje uit Milos is de foto van Klima. Dit vissersplaatsje bouwde in de 19e eeuw kleine witte huisje die als 2e verblijfplaats voor de vissers gebruikt werden, die niet dagelijks naar Plaka wilden reizen, waar ze meestal woonden. De begane grond werd meestal als garage voor de bootjes gebruikt en op de eerste verdieping sliep de visser. In de 20ste eeuw veranderde de functie van de huisjes en werden ze als vakantiewoning gebruikt. Je ziet hier een rij fotogenieke witte huisjes met kleurrijke deuren en kozijnen die op menig ansichtkaart schitteren.
  Een van de mooiste dorpen op het eiland is het hoofdstadje Plaka, met indrukwekkende steegjes en straatjes en huizen in de typische Cycladenstijl. Je kunt hier nog de resten van het antieke theater, hier vlakbij is ook het beeld van Aphrodite van Milos gevonden is, beter bekend als de Venus van Milo, die tegenwoordig te bewonderen is in het Louvre. In het museum van Plaka kun je wel nog een replica zien. Naast Adamas, waar je met de veerboot aankomt is Pollonia een van de bekendste badplaatsen met een mooi zandstrand en een gezellige haven met veel authentieke restaurantjes. Bij de ruïnes van Filakopi, realiseer je je dat Milos al in de Minoïsche tijd bewoond was en een belangrijk distributiecentrum was. Opgravingen uit die periode kun je nog in het museum van Plaka bewonderen. Milos heeft meer dan 70 stranden, sommige zijn alleen per boot te bereiken, ieder strand is weer anders, sommige zijn kiezelstranden, andere mooie zandstranden en ook de kleur verandert steeds. Voor mij is Milos een van de meest kleurrijke eilanden van Griekenland en dat komt niet alleen door de felle kleuren in sommige dorpjes, maar ook het natuurschoon verandert continue van kleur. Als vulkaan eiland heeft Milos veel mineralen in de grond zitten en de rotsen hebben allemaal weer een eigen kleur.
 2. Dag 5 - 7: Milos - Santorini
  Vandaag word je opgehaald voor je transfer naar de haven van Milos. Je gaat vandaag per ferry naar het eiland Santorini, waar je bij aankomst wordt opgewacht voor je transfer naar hotel Veggera, waar je de komende 3 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
  Santorini is het zuidelijkste eiland van de Cycladen en had lang geleden een ronde vorm, door de vele vulkaanuitbarstingen die hier hebben plaatsgevonden is het uiterlijk erg veranderd doordat stukken land weggeslagen zijn. Aan de randen van de kraters zijn later huizen, kerken en dorpjes gebouwd, vanwaar je prachtige uitzichten over zee hebt. Bij het zien van de Caldera en de vulkaan begrijp je de kwetsbaarheid van Santorini door de jaren heen. Maar je wordt ook beloond door deze geschiedenis, want de prachtige dorpjes op de kliffen zijn echt uniek te noemen.
  De kerkjes van Santorini zijn misschien wel het meest gefotografeerd, want hoe fotogeniek kan je het krijgen? Hagelwitte gebouwen met felblauwe koepels en een azuurblauwe zee, maken Santorini een unieke bestemming van Griekenland. Maar ook de waanzinnige zonsondergangen geven Santorini een extra WOW-momentje. Het hoofdstadje Fira is schilderachtig, met dromerige steegjes en straatjes waar leuke boetiekjes en sfeervolle terrasjes hand in hand gaan. Bezoek in het naburige dorpje Frostefani de mooie Agios Gerasimos kerk met felblauwe koepel. Oia ligt in het noorden van het eiland en is een fotogeniek traditioneel dorpje in typische Cycladenstijl. Overal heb je mooi uitzicht op de caldera en ben je hier rond zonsondergang, neem dan een drankje op een van de terrasjes en geniet! Je hebt hier nog veel huizen die in de rotsen gegraven zijn, een soort grotwoningen die je alleen op Santorini ziet.
  Nog zo’n pareltje is Megalochori, met veel neoklassieke gebouwen, smalle straatjes en witte kerken. Megalochori is ook bekend van de wijnproductie, het wijnhuis Boutari zit hier gevestigd en is een van de top wijnhuizen met vestigingen op verschillende locaties van Griekenland. Je kunt dit wijnhuis bezoeken en een kijkje in de wijnkelders maken voor een stukje geschiedenis en diverse wijnen proeven die zo goed aarden door de vulkaangrond van Santorini. Zoek je stranden? Dan kun je kiezen tussen het rode (bruine) zand op Red Beach, bij Akrotiri of het zwarte lava-strand aan de oostkust van het eiland bij Kamari en Perissa. Wederom laat Santorini je zien, dat het een bijzondere bestemming is. Cultuursnuiven op Santorini? Breng dan een bezoekje aan de archeologische opgravingen van Akrotiri, de Minoïsche stad, vlakbij het dorpje Megalochori en verwoest door een vulkaanuitbarsting en daarom ook wel het Pompeï van Griekenland genoemd. Combineer een bezoekje met het archeologisch museum in Fira.
 3. Dag 8: Terugvlucht vanaf Santorini
  Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar luchthaven van Santorini voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Santorini.

Hotel overzicht


Locatie