Walvissen & dolfijnen

 • Sao Miguel
 • Pico
 • Pico
 • Sao Miguel-Lagoa da Fogo
 • Pico
 • 24 foto's
 • 2 halve dagen excursie walvis spotten
 • halve dag excursie zwemmen met dolfijnen
 • Sao Miguel en Pico
 • op elk eiland een huurauto

Rond de Azoren bevindt zich een grote populatie aan walvissen en dolfijnen. Tijdens deze reis breng je op 3 verschillende dagen een halve dag door op of in het water van de Atlantische Oceaan. Vanaf zowel Sao Miguel als vanaf Pico ga je het water op om de walviskolonies van heel dichtbij op een ecologisch verantwoorde manier te spotten. De kans om deze reuzen van de zee van dichtbij te aanschouwen

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Ponta Delgada
 2. Dag 2: Sao Miguel / Ponta Delgada ter vrije besteding
 3. Dagprogramma

Over Walvissen & dolfijnen

Algemeen

Rond de Azoren bevindt zich een grote populatie aan walvissen en dolfijnen. Tijdens deze reis breng je op 3 verschillende dagen een halve dag door op of in het water van de Atlantische Oceaan. Vanaf zowel Sao Miguel als vanaf Pico ga je het water op om de walviskolonies van heel dichtbij op een ecologisch verantwoorde manier te spotten. De kans om deze reuzen van de zee van dichtbij te aanschouwen is hier tussen de 95 en de 98%. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dus. Ook ga je bij Sao Miguel een halve dag het water in om tussen de dolfijnen te zwemmen. Dat is nog eens een unieke vakantie. Je hebt de hele week ook de beschikking over een huurauto, dus je hebt alle gelegenheid om ook van het vasteland te genieten.

Hoogtepunten

Sao Miguel
Pico
walvis spotten vanaf Sao Miguel
walvis spotten vanaf Pico
zwemmen met de dolfijnen bij Sao Miguel

Vlucht- en ferry info

Je vliegt heen en terug naar Ponta Delgada (rechtstreeks of met een overstap).
Op de Azoren vlieg je van Ponta Delgada naar Pico en retour. Het kan voorkomen dat een rechtstreekse vlucht niet meer mogelijk is op de gewenste dag en tijd. Dan dien je met een overstap via een ander eiland te vliegen. Dat kan mogelijk een toeslag met zich meebrengen.

Huurauto

Op beide eilanden is een huurauto uit de categorie A, B of C inbegrepen. Je kunt niet van tevoren een specifieke categorie opgeven.
Ophalen bij aankomst op de luchthaven.
Inleveren bij vertrek op de luchthaven.

Hotels

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Sao Miguel - Hotel Canadiano Urban Nature 3* - Ponta Delgada
Pico - Hotel Alojamento Lajes Bela Vista 3* - Lajes de Pico

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.


Goed om te weten

• Indien één van de in het programma genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. We zullen je hier zo snel mogelijk over informeren.
• Het is mogelijk de reis te verlengen. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden. Door wijzigingen in vluchtschema's, in schema's van de aanbieders van de excursies of door de weersomstandigheden zijn wij soms genoodzaakt het programma aan te passen, soms zelfs ter plaatse. Uiteraard zijn wij en onze locale agent je hierbij behulpzaam. In een zeldzaam geval zou het kunnen voorkomen dat de excursies uit het programma helemaal niet kunnen worden uitgevoerd, vrijwel altijd als gevolg van extreme weersomstandigheden. Hiervoor kunnen wij helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden. Uiteraard zullen wij dan het bedrag van de excursies retourneren.

Inbegrepen

Inclusief

- Retourvlucht Ponta Delgada
- Binnenlandse vluchten Ponta Delgada-Pico en retour
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Huurauto cat. A, B of C (Citroën C1, Smart ForFour, Renault Clio of vergelijkbaar) van AutAtlantis van aankomst tot vertrek op beide eilanden (2e bestuurder gratis; alle verzekeringen inbegrepen, eigen risico € 100); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- halve dag excursie walvissen spotten bij Sao Miguel (semi-rubberboot of catamaran)
- halve dag excursie zwemmen met de dolfijnen bij Sao Miguel (semi-rubberboot of catamaran)
- halve dag excursie walvissen spotten bij Pico (semi-rubberboot)
- Verblijf in de genoemde accommodaties (of vergelijkbaar) volgens programma o.b.v. logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

- Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
- Eventuele toeslag voor een duurder binnenlands vliegtraject
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ter plaatse dient een bedrag van € 1 per persoon per nacht te worden betaald voor toeristenbelasting (max. 4 nachten per accommodatie en geldig voor gasten vanaf 14 jaar)

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Ponta Delgada
  Je vliegt vandaag naar Ponta Delgada, de hoofdstad van de Azoren. Na aankomst neem je de huurauto in ontvangst en rij je naar je 1e overnachtingsadres.
 2. Dag 2: Sao Miguel / Ponta Delgada ter vrije besteding
  Vandaag kun je er met je huurauto de hele dag op uittrekken om Sao Miguel te ontdekken.
  Met een oppervlakte van ca. 750 km2 (bijna 2x zo groot als Texel) is Sao Miguel het grootste eiland van de Azoren. Hier vind je dan ook de hoofdstad Ponta Delgada met de internationale luchthaven en een leuk oud centrum in koloniale stijl.
  Sao Miguel is op zichzelf al voldoende reden voor een vakantie naar de Azoren. Warmwaterbronnen, glinsterende kratermeren, ruwe kustlijnen met lavarotsen en witte en zwarte zandstranden; het eiland is beroemd om zijn unieke landschap en weelderige natuur. Evenals de andere eilanden is ook Sao Miguel van oorsprong vulkanisch en ook vandaag nog kun je hier vulkanische activiteiten van dichtbij bekijken.
  Sao Miguel ligt in het qua klimaat bevoorrechte oostelijke deel van de archipel, een klimaat waar tropische vruchten, zoals de ananas, prima gedijen. Ook heel bijzonder zijn de laatste 2 theeplantages van Europa, die je hier nog aantreft, in Gorreana en Porto Formosa. Hier koop je de handgesorteerde zwarte en groene thee rechtstreeks van de kweker. Een smakelijk souvenir voor thuis.
  Een bezoek aan de reuzenkrater Sete Cidades met 2 kratermeren, prachtig te bekijken vanaf het uitzichtpunt Vista do Rei, mag niet op het menu ontbreken. Ook de gloeiend hete geisers en warmwaterbronnen bij het stadje Furnas zijn een ‘must’. En als je daar toch bent: maak een wandeling door het exotische botanische park van Terra Nostra.
  De mooiste stranden vind je bij Mosteiros aan de westkust en bij Ribeira Grande aan de noordkant van het eiland. Maar je kunt ook prachtig zwemmen in de door de lava gevormde natuurlijke zwembaden in zee.
  Voor duikliefhebbers is de beste plek bij Caloura/Agua de Pau. Wandelliefhebbers vinden over het hele eiland verspreid prachtige gemarkeerde wandelroutes.

  Ponta Delgada
  De hoofdstad ven de Azoren en tevens de plek van de internationale luchthaven. Gelegen op het grootste eiland Sao Miguel. Stad met zo’n 70.000 inwoners. Met een huurauto verken je vanaf hier op je gemak het hele eiland.
  Er hangt een gemoedelijke sfeer, die past bij de Azoren. Ondanks dat Ponta Delgada de grootste stad van de Azoren is, kun je het niet vergelijken met grote steden op het vasteland van Portugal. Op je gemak verken je de stad in een dag.
  Het oude centrum is erg schilderachtig en herinnert hier en daar aan de koloniale tijden. Er zijn een aantal bezienswaardige kerken, maar je geniet toch vooral van de relaxte sfeer. Omdat er in Ponta Delgada elk jaar een street-art festival plaats vindt, kom je her en der ook de fraaiste muurschilderingen tegen. Er is een kilometerslange boulevard langs de kust met restaurants, barretjes en kleine winkeltjes. Natuurlijk is het ook leuk om even langs de bedrijvige haven te wandelen.
 3. Dag 3: vlucht Ponta Delgada-Pico
  Je levert de auto in op de luchthaven en vliegt naar je volgende bestemming van deze reis, het eiland Pico. Bij aankomst daar staat de volgende huurauto al voor je klaar. Morgen op zoek naar walvissen, dus wie weet vandaag alvast een kleine verkenning van Pico, het vulkaan- en wijneiland van de Azoren. Het geweldige silhouet van Portugal’s hoogste berg (2351 meter) stijgt steeds steiler boven zee uit. Trek een dag uit voor het beklimmen (en afdalen) van het uitdagende wandelpad naar de top. De zwaveldampen bovenop de berg herinneren je er aan dat de momenteel slapende vulkaan Pico nog steeds actief is. De afgelopen 500 jaar heeft hij het eiland diverse keren met lava overgoten. Een unieke plek voor avonturiers dus.
  Behalve de Pico zijn er ook een aantal kleinere vulkanen te vinden, die het eiland bijnamen als ‘Ilha Montanha’ of ’Ilha Negra’ geven. Het lavagesteente zorgt ook voor perfecte land- en wijnbouwgrond. Al eeuwenlang verbouwen de wijnboeren hier de druiven voor een overheerlijke Verdelho.
  Maar Pico is niet alleen de moeite waard boven de grond: de Gruta das Torres is met een lengte van ruim 5 km en een hoogte van 15 meter de grootste lavagrot ter wereld. Fascinerend! 4. Dag 4: excursie walvissen spotten, Pico
  Vandaag is het zover. Je gaat de zee op om walvissen te spotten. De excursie duurt ca. 3 uur (vertrek om 09.00 uur of om 14.00 uur) en is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook als er geen walvissen in de regio zijn (wat zeer zelden voorkomt), kan het gebeuren dat de excursie niet doorgaat. Er wordt gevaren met een semi-rubber boot.
  Het andere deel van de dag kun je uiteraard gebruiken om te relaxen of om er op uit te trekken met je huurauto. Je slaapt nog een nachtje op Pico.
 5. Dag 5: Vlucht Pico-Ponta Delgada
  Je vliegt vandaag weer terug naar Sao Miguel. Behalve de vlucht staat er vandaag niets gepland op het programma, dus je mag de rest van de dag op beide eilanden zelf invullen. Je huurauto staat voor de deur, dus je kunt alle kanten op.
 6. Dag 6: excursie zwemmen met dolfijnen, Sao Miguel
  Vandaag ga je van heel dichtbij kennis maken met dolfijnen. De excursie duurt in totaal ca. 3 uur (aanvang om 08.30 uur of om 13.00 uur) en is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. Een zwemdiploma is een vereiste en de minimum leeftijd is 6 jaar (t/m 17 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassene).
  Er wordt gevaren met een catamaran of een semi-rubber boot met 12 tot 18 personen. De excursie start met een uitleg hoe je te gedragen tussen de dolfijnen. Nadat de uitkijkpost de dolfijnen heeft gespot, wordt het ruime sop gekozen. Er wordt in kleine groepjes gezwommen om de dieren op hun gemak te laten. Je bevindt je in de natuurlijke leefwereld van de dolfijnen, een onvergetelijke ervaring. De totale zwemtijd hangt mede af van het gedrag van de dolfijnen op dat moment. Inbegrepen zijn een reddingsvest, een 2 mm wetsuit en een duikbril en snorkel.
  Het andere dagdeel kun je naar eigen goeddunken invullen.
 7. Dag 7: excursie walvissen spotten, Sao Miguel
  Weer de zee op om walvissen te spotten, deze keer bij Sao Miguel. Ook hier weer het voorbehoud van weersomstandigheden en de aanwezigheid van de walvissen in de regio. Je vaart vandaag met een catamaran of met een semi-rubber boot. Er wacht je ongetwijfeld weer een onvergetelijk schouwspel. Aanvang van de excursie tussen 8.30 en 9 uur of tussen 13 en 13.30 uur. Ook de excursie van vandaag duurt ca. 3 uur. Daarnaast kun je vandaag nog een rondje Sao Miguel maken met je huurauto.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Ponta Delgada
  Je levert de auto weer in op de luchthaven en na een week vol avonturen op en in het water vlieg je weer terug naar huis.