Fly-drive Kreta - Venetiaanse haventjes

 • Chania - Kreta
 • Kreta - Chania haven
 • Fly-drive Kreta - Venetiaanse haventjes
 • Kreta - klooster van Arkadi
 • Yemista
 • 16 foto's
 • Venetiaanse havens
 • Rondwandelen door dromerige steegjes
 • Venetiaanse forten
 • Byzantijnse kerkjes

Bijna 4 eeuwen lang werd Kreta geregeerd door de Venetianen, dit was een welvarende en bloeiende tijd voor het eiland. Tijdens deze fly-drive krijg je de gelegenheid om veel van deze Venetiaanse herinneringen te ontdekken. Mooie haventjes, forten, fonteinen en vestigingsmuren, maar ook straatjes met Venetiaanse patriciërswoningen, prachtig gerestaureerd en soms omgebouwd tot fotogeniek boutique ho

Dagprogramma
 1. Dag 1: Heenvlucht naar Heraklion – Kreta
 2. Dag 2: Heraklion – Knossos - Heraklion
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Kreta - Venetiaanse haventjes

Algemeen

Bijna 4 eeuwen lang werd Kreta geregeerd door de Venetianen, dit was een welvarende en bloeiende tijd voor het eiland. Tijdens deze fly-drive krijg je de gelegenheid om veel van deze Venetiaanse herinneringen te ontdekken. Mooie haventjes, forten, fonteinen en vestigingsmuren, maar ook straatjes met Venetiaanse patriciërswoningen, prachtig gerestaureerd en soms omgebouwd tot fotogeniek boutique hotel. Maar je kunt onderweg ook stoppen in authentieke dorpjes waar je nog het echte dorpsleven proeft. En natuurlijk mag Knossos, het paleis van koning Minos en de bijzondere vondsten in het archeologische museum niet ontbreken.

Hoogtepunten

Knossos
Archeologisch museum
Heraklion
Rethymnon
Arkadi klooster
Chania
Balos Beach

Vluchtinformatie

Je vliegt op de heenreis naar Heraklion en retour vanaf de luchthaven van Chania

Huurauto

Tijdens deze fly-drive heb je vanaf dag 1 t/m dag 8 een huurauto tot je beschikking . Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven, exclusief afleverkosten Chania airport € 75,-

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:

- Heraklion – Hotel Olympic 3* of gelijkwaardig
- Rethymnon – Hotel Brascos 3* of gelijkwaardig
- Chania – Hotel Kriti 3* of gelijkwaardig

Mochten bovenstaande hotels op je vertrekdatum niet beschikbaar zijn dan zal een gelijkwaardig alternatief hotel worden aangeboden. Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Kreta uit ons assortiment.

Verzorging

De verzorging tijdens deze fly-drive is op basis van logies/ontbijt.

Inclusief

- Ticket naar Heraklion voor de heenreis en een retour ticket vanaf Chania
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Autohuur cat. YV Fiat Panda of gelijkwaardig van Sunny Cars van de dag van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven.
- 7 overnachtingen zoals in programma aangegeven op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Entree geld is niet inbegrepen
- Afleverkosten huurauto op luchthaven Chania € 75,-
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Heenvlucht naar Heraklion – Kreta
  Na aankomst op de luchthaven van Heraklion neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar hotel Olympic in Heraklion waar je 2 nachten verblijft op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 5 km.
  Heraklion is de grootste stad van het eiland en tevens de hoofdstad. In de Minoïsche periode bestond Heraklion nog niet, toen was Knossos de belangrijkste stad van de regio. Heraklion kreeg pas een belangrijkere naam toen het Venetiaanse koninkrijk in 1204 de stadsrechten kocht en heette toen Candia, na 2 eeuwen Ottomaanse overheersing veranderde de naam Candia in het huidige Heraklion. Doordat de Venetianen 4 eeuwen op Kreta heersten zie je op verschillende plekken op Kreta nog rijke herinneringen uit die welvarende periode. In Heraklion is nog een Venetiaanse haven, het Venetiaanse fort (Koulés) en het Venetiaanse arsenaal, waar vroeger de schepen gebouwd en onderhouden werden. Eén van de oudste bezienswaardigheden is de Morosini fontein, die je direct herkent aan de 4 water spuwende leeuwen en is een belangrijke hotspot waar de locals elkaar ontmoeten. Naast het archeologische museum kun je ook het historische museum aan de boulevard bezoeken, met enkele schilderijen van de schilder El Greco, die in Heraklion geboren is. Ook vind je hier nog een collectie van de beroemde Griekse schrijver Nikos Kazantzakis. ’s Ochtends is het leuk om de dagelijkse markt (behalve zondag) te bezoeken, een soort Kretenzer Albert Cuyp, waar naast groente en fruit ook veel lokale specialiteiten en kruiden verkocht worden en een levendige sfeer hangt.
 2. Dag 2: Heraklion – Knossos - Heraklion
  Vandaag kun je een van de hoogtepunten van Kreta bezoeken; Knossos. Tien eeuwen lang was Knossos de grootste en eerste stad van Griekenland en zelfs heel Europa. Je kunt hier nog de overblijfselen van het paleis van Koning Minos bezoeken, de villa’s, het theater, de graven en de grote kruiken die destijds voor olijfolie gebruikt werden. Hier zijn ook diverse mythes geboren, zoals die van de Minotaurus, half mens, half stier die in het labyrint van koning Minos leefde. Tijdens je rondgang zul je je realiseren hoe ver Knossos destijds zijn tijd vooruit was, want waar ter wereld had met men al badkamers met zitbaden met muurschilderingen van dolfijnen? Waar had men al een waterleidingsysteem met drie toevoeren, een voor drinkwater, een voor regen- en een voor afvalwater? Bezoek daarna het archeologisch museum en die hoge ontwikkeling wordt alleen nog maar duidelijker, want hier zijn veel opgravingen uit de Minoïsche periode te zien. De verfijnde muurschilderingen, de bekende beeldjes zoals de slangenkoningin en de indrukwekkende sieraden die tegenwoordig niet zouden misstaan. Wil je vanavond kennismaken met de Kretenzer keuken, bezoek dan restaurant Peskesi, Kapetan Haralampi 6-8, Heraklion. Tel. (+30) 2810 288887. Waar met verse producten uit eigen tuin het Kretenzer dieet op tafel gezet wordt. Verse producten, goede olijfolie, lokale kruiden staan aan de basis van dit gezonde dieet. Verschillende overheersingen in het verleden zijn de bron van de eeuwenoude recepten. In Peskesi worden bijpassende lokale wijnen geschonken. Ik zeg; smakelijk eten – Kali Orexi! Overnachting op basis van logies/ontbijt in Heraklion.
 3. Dag 3 en 4: Heraklion – Arkadi klooster – Rethymnon
  Vandaag rijden jullie verder in westelijke richting langs de kustroute richting Rethymnon. Onderweg kun je nog het Arkadi klooster bezoeken, dat heeft een belangrijke rol gespeeld in de onafhankelijkheidsstrijd van de Kretenzers tegen de Turkse bezetting. Het Arkadi klooster wordt nog steeds als nationaal monument van het verzet gezien, maar het is ook een actief klooster waar monniken verblijven. Het klooster ligt idyllisch tussen glooiende heuvels omringd door olijfboomgaarden. Naast het klooster is nog een klein historisch museum met veel informatie over de geschiedenis. Je vervolgt je route richting Rethymnon, een mooie stad die de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de meest geliefde vakantieplaatsen op Kreta. En dat is niet zo vreemd, Rethymnon heeft een lang en breed zandstrand, een sfeervolle boulevard, een mooie Venetiaanse haven en een pittoreske oude binnenstad. Kortom alle ingrediënten voor een fijne vakantie op Kreta. Het centrum heeft veel winkeltjes en als je op zoek bent naar een leuk restaurantje dan kun je bijna geen keuze maken, want het zijn er zoveel. De beste restaurants vind je in het oude stadscentrum, waar ook de Grieken graag komen. Bezoek ook het fort Fortezza, waar je nog de herinneringen uit vervlogen tijden kunt bekijken in het archeologisch museum, maar ook een mooi uitzicht hebt over de stad. De kleine maar gezellige Venetiaanse haven dateert uit 1300, kleurrijke vissersbootjes varen dagelijks uit en zorgen voor verse vis in de restaurantjes rondom de haven. Rethymnon heeft in de Minoïsche periode nooit een belangrijke rol gespeeld, dat gebeurde pas in de Venetiaanse tijd. De Venetianen hebben toen de huidige oude-stad gebouwd, om een standplaats tussen Heraklion en Chania te hebben. De oude stad van Rethymnon is goed bewaard gebleven, mooie Venetiaanse patriciërs huizen, smalle straatjes met bogen, stenen trapjes en Byzantijnse kerkjes. Een wandeling door de oude stad is dan meer dan de moeite waard. Rethymnon bied je strandplezier in combinatie met een authentiek behouden karakter en een leuke sfeer.
  Tip; Ben je op zoek naar een leuk restaurantje in de oude-stad, ga dan eens naar restaurant Avli, waar je Kretenzer specialiteiten kunt proeven, die tongstrelend zijn. En dat niet alleen, want de entourage van het restaurant is helemaal top. Je kunt hier eten in een mooie sfeervolle binnen plaats van een oud Venetiaans herenhuis. Probeer eens de Sfakiano, een heerlijk lamsgerecht uit de oven, of de rolletjes van filodeeg, gevuld met lokale kaas, munt, honing en sesamzaadje. De komende 2 nachten overnacht je in hotel Brascos in Rethymnon op basis van logies/ontbijt. Afstand; ca. 100 km.
 4. Dag 5 - 7 : Rethymnon – Chania
  Na het ontbijt vervolg je de route in westelijke richting naar Chania. Ben je in Chania geweest, dan ben je verkocht. Want Chania is een van de meest pittoreske plaatsen op Kreta. Chania is na Heraklion de grootste stad en de vroegere hoofdstad van Kreta. De oude stad van Chania is uniek en heeft een bijzondere sfeer. De invloeden van diverse culturen uit het verleden hebben hier hun sporen achter gelaten. Je kunt dit terugvinden aan de Venetiaanse haven en de oude binnenstad. Je waant je in een sprookje als je door de smalle straatjes en steegjes wandelt, met mooie huizen, winkeltjes en tavernes. De straatjes zijn bijzonder fotogeniek met boogjes, bloemen, kerkjes en minaretten. Je zult herinneringen uit de Venetiaanse en Ottomaanse periode zien, wat je tegenkomt in de patriciër huizen, de oude badhuizen en moskeeën. Er is nog een Venetiaans, Turkse en Joodse wijk te bezoeken, ieder met hun eigen sfeer. Aan de haven vind je gezellige restaurantjes en het sfeervolle Venizelos plein. Aan het begin van de haven staat het fort Firka en de bekende vuurtoren. Ben je op zoek naar een leuke lokale souvenir bezoek dan de Agora, de overdekte markt waar je in de diverse winkeltjes, vooral lokale producten kunt kopen. Maar ook het achterland van Chania is de moeite waard, prachtige natuur, bekende kloven zoals de Samaria kloof en in het zuid-westen de mooiste stranden van Kreta zoals Elafonisi en Balos Beach. Wil je een authentiek restaurantje in Chania bezoeken, neem dan een kijkje bij de oude haven in restaurant Chrisostomos, Ikarou, Chania. Tel. (+30) 2821 057035. Griekse en Kretenzer specialiteiten volgens eeuwenoude familierecepten, ik heb het speenvarken uit de oven geprobeerd, een echte aanrader. De komende 3 nachten overnacht je in Chania in hotel Kriti op basis van logies/ontbijt. Afstand ca. 70 km.
 5. Dag 8: Terugvlucht vanaf Chania
  Vandaag is er een einde gekomen aan de 8 daagse fly-drive Kreta Venetiaanse haventjes. Je rijdt terug naar het vliegveld van Chania voor je terugvlucht. Eerst de huurauto inleveren bij Sunny Cars en daarna inchecken. Afstand: ca. 15 km.
  Je kunt deze reis ook verlengen met ieder hotel op Kreta uit ons programma.

Hotel overzicht


Locatie