Snorkelen in Puglia

 • Snorkelen in Puglia
 • Kustlijn bij Otranto
 • Bay Orte
 • Kustpad in Puglia
 • Duinen in Salento, Puglia
 • 10 foto's
 • Ontdek de schitterende onderwaterwereld van Puglia
 • Zie de steden Lecce en Gallipoli
 • Mooie stranden en kliffen

Een week vol activiteiten en verrassingen: snorkel in schitterend helderblauw water gecombineerd met wandelingen waarbij je meer leert over de cultuur en tradities van dit stukje Italië. Olijfbomen, wijngaarden en kleine stenen muurtjes in het binnenland en wrakken, gouden tandbaarzen en kleurrijke anemonen in zee. Tijdens deze reis ontdek je meer dan de schitterende onderwaterwereld van Puglia. D

Dagprogramma
 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Lecce
 2. Dag 2 Lecce – Otranto
 3. Dagprogramma

Over Snorkelen in Puglia

Algemeen

Een week vol activiteiten en verrassingen: snorkel in schitterend helderblauw water gecombineerd met wandelingen waarbij je meer leert over de cultuur en tradities van dit stukje Italië. Olijfbomen, wijngaarden en kleine stenen muurtjes in het binnenland en wrakken, gouden tandbaarzen en kleurrijke anemonen in zee. Tijdens deze reis ontdek je meer dan de schitterende onderwaterwereld van Puglia. De kust torens bij Porto Selvaggio, de zee-egels bij Porto Badisco, de Romeinse zuilen bij Port Cesareo zijn slechts een greep uit de vele ontdekkingen deze week.

Hoogtepunten

Lecce
Mooie kusten
Kliffen en natuurlijk zwembad bij Old Roca
Romeinse zuilen onder water bij Porto Cesareo
Baai van Porto Badisco en de zee-egels

vluchtinformatie

Je vliegt naar Brindisi en v.v.

Minimum deelname

Voor deze reis geldt een minimaal aantal deelnemers van 2. De prijs voor 1 persoon is op aanvraag.
In de prijstabel kun je echter wel kiezen voor een 1-persoonskamer.
Bij 5 personen of meer is de prijs op aanvraag.

Hotels

Je verblijft in de volgende hotels of gelijkwaardig:
Lecce – Palazzo dei Dondoli
Otranto – Hotel San Giuseppe
Santa Cesarea Terme – Est Hotel
Gallipoli – B&B Palazzo Balsamo

Goed om te weten

Geschikt voor iedereen die het prettig vindt om in kalm water te zijn. Er zijn ook vaak kustwandelingen om de toegangspunten tot de zee te bereiken.
Je krijgt een snorkeluitrusting te leen. Deze bestaan uit vinnen, masker, snorkel en opblaasbare boei. Daarnaast is het aan te raden om een shorty wetsuit of thermisch t-shirt te dragen.

Inbegrepen

Inclusief:
- Retourvlucht Brindisi
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Retourtransfer luchthaven-hotel
- 6 overnachtingen o.b.v. logies/ontbijt
- Engelssprekende (snorkel)gids tijdens de excursies
- Welkomstdiner op dag 1
- Vervoer zoals benoemd in de reisomschrijving
- Snorkeluitrusting
- Bagage transport van hotel naar hotel

Exclusief:
- Toeristenbelasting (ca. €14 p.p.)
- Entreegelden
- Niet genoemde maaltijden
- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Lecce
  Na aankomst op de luchthaven van Brindisi heb je een transfer naar je eerste overnachtingshotel in Lecce.
 2. Dag 2 Lecce – Otranto
  Vandaag ga je met een privétransfer naar de overblijfselen van Roca Vecchia, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen aan de Adriatische kust van Puglia. Je eerste snorkelervaring deze reis is in de Grotta della Poesia, de grot van de poëzie. Een natuurlijk zwembad met schitterend helderblauw water dat middels een grot is verbonden met de open zee. Als je door de grot zwemt, kom je onder een verticale klif. Langs de kust zie je schattige ‘zeetomaatjes’, kleine zeeslakjes, diverse vissen en wie weet zelfs een zeeanemoon.
  In Torre dell’Orso kun je lunchen en vervolgens verder langs de kust naar de prachtige rotsen bij Sant’Andrea alvorens je met de transfer naar Otranto gaat, waar je zult overnachten.
 3. Dag 3 Vrije dag in Otranto
  Een heerlijke vrije dag in Otranto vandaag. Ga zonnen op het kleine strand van het dorp, bezoek kerken en kastelen of als je nog wilt snorkelen kan dat natuurlijk ook! We raden je dan aan om naar Orte Bay te gaan, ten zuiden van Otranto. Ontdek algen in alle kleuren en vormen en wie weet zie je zelfs een zeeslak. Overnachting weer in Otranto.
 4. Dag 4 Porto Badisco en Santa Cesarea Terme
  Na het ontbijt bereiken we de mythische Torre Sant'Emiliano met een privétransfer; vanaf hier langs de ruige kust zullen we Porto Badisco bereiken, omringd door wilde rotsen en mythologische grotten en een populaire bestemming voor vissers, duikers en zwemmers. In deze hoek van rotsen en zand zie je vaak kleine vissen die schuilen voor de stroming. Als je weer uit het water komt kun je in één van de kleine plaatsjes in de baai genieten van een koud drankje en kun je vers gevangen zee-egels proeven.
  In de middag transfer voor een andere excursie, dit keer naar Santa Cesarea Terme. We gaan met de boot op pad om het karst fenomeen van dichtbij te observeren: talrijke grotten en zeeholten waaruit gezonde en geneeskrachtige bronnen van zwavelhoudend water tevoorschijn komen. De zwavel die hierin aanwezig is, maakt deze wateren bijzonder geschikt voor de verspreiding van tonijn, baarzen en schildpadden. Overnachting in Santa Cesarea Terme.
 5. Dag 5 Snorkelen in Porto Selvaggio Reserve
  Na het ontbijt maak je de oversteek naar de westkant van Puglia. Het mooie Porto Selvaggio Reserve mag niet ontbreken tijdens je vakantie in Salento. Via een pad door het dennenbos kom je aan bij een kleine witte baai waar de inham van Porto Selvaggio opent met een schitterende, kristalheldere zee. De rest van de kust heeft kliffen bezaait met grotten en inhammen. Tijdens het snorkelen zullen we een grote hoeveelheid aan kleine vissen ontmoeten, evenals algen, zee-egels in verschillende kleuren en fascinerende zeesterren.
  Via Santa Caterina rijden we door naar Gallipoli, waar we de komende 2 nachten zullen verblijven.
 6. Dag 6 Snorkelen in Porto Cesareo
  De laatste snorkeldag breng je door in de kristalheldere wateren van Porto Cesareo, dat een beschermd gebied is. Het meest fascinerende zijn de Romeinse zuilen uit de 2e eeuw na Christus, welke op slechts 4,5 meter diepte liggen.
  ’s Middags keer je weer terug naar Gallipoli.
 7. Dag 7 Transfer naar het vliegveld en terugvlucht
  Helaas zit je snorkelavontuur er weer op en is het tijd om weer huiswaarts te trekken. Je hebt een transfer naar de luchthaven voor je transfer terug.