Fly-drive Het Grote Zuiden

 • Kamelen in zandduinen - Marokko
 • Djemaa el Fna plein Marrakech - Marokko
 • Fly-drive Het Grote Zuiden
 • Kraampjes Marrakech - Marokko
 • Draa vallei - Marokko
 • 15 foto's
 • Kasbahs, oases en woestijn
 • Marrakech
 • Hoge Atlas
 • Met eigen huurauto
 • Ontdek de prachtige natuur in het zuiden van Marokko

Tijdens deze leuke fly-drive ga je op ontdekking in het zuiden van Marokko. Via steile paswegen steek je de Hoge Atlas over en daal je af tot aan het rulle zand van de Sahara met haar zandduinen en dromedarissen. Je geniet van fijn gekruide gerechten die heerlijk zijn bereid in de tajine. Kasbahs, oases en het kleurrijke Marrakech maken de reis tot een volmaakte belevenis. Je begint je reis in de

Dagprogramma
 1. Dag 1: Vlucht naar Marrakech
 2. Dag 2: Marrakech-Ouarzazate (ca. 200 km)
 3. Dagprogramma

Over Fly-drive Het Grote Zuiden

Algemeen

Tijdens deze leuke fly-drive ga je op ontdekking in het zuiden van Marokko. Via steile paswegen steek je de Hoge Atlas over en daal je af tot aan het rulle zand van de Sahara met haar zandduinen en dromedarissen. Je geniet van fijn gekruide gerechten die heerlijk zijn bereid in de tajine. Kasbahs, oases en het kleurrijke Marrakech maken de reis tot een volmaakte belevenis.

Je begint je reis in de levendige koningsstad Marrakech. Via een prachtige route steek je de Hoge Atlas over op weg naar de lemen stad Ouarzazate. In en rondom Ouarzazate kun je de mooiste kasbahs vinden. Breng zeker een bezoek aan de bekende en schitterende kasbah van Ait Benhaddou. Je reist verder in zuidelijke richting. Dit keer een mooie route langs de Draa vallei, waarbij dorre vlaktes en vruchtbare oases met weelderige palmoases elkaar afwisselen. Vervolgens door naar Erfoud aan de rand van de Sahara. Vanuit hier kun je uitstekend een excursie maken naar de immense zandduinen van Merzouga. Zeker tijdens zonsondergang of zonsopkomt een aanrader!

Na Erfoud keer je weer terug richting Ourzazate, maar dit keer neem je een andere route. Je reist namelijk via Tinghir, Boumalne Dades, Skoura en de route van de 1000 kasbahs. Bij Tinghir vind je de mooie todrakloof met steile wanden tot wel 80 meter hoog, terwijl je vlakbij Boumalne de prachtige Dadeskloof kunt vinden. Breng in Ouarzazate een bezoek aan één van de kasbahs of de beroemde filmstudio’s voordat je weer terugreist naar Marrakech. Hier kun je nog even de laatste souvenirs inslaan in de levendige souk, alvorens je helaas weer huiswaarts keert.

Hoogtepunten

• Marrakech
• Hoge Atlas
• Het Grote Zuiden
• Ouarzazate
• Kasbah Ait Benhaddou
• Route van de 1000 kasbahs

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Marrakech en v.v.

Autohuur

• Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto
• Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Marrakech - hotel AlmasOuarzazate - hotel Le FintZagora - kasbah La Fibule du DraaErfoud - hotel Palm'sTinghir - kasbah Lamrani

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Marokko op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden.
Boek je het volledige fly-drive arrangement bij &Olives Travel (vluchten, huurauto en overnachtingen) dan ontvang je bij je reisbescheiden van ons een uitgebreid document met routesuggesties.

Inclusief

• Retourvlucht Marrakech
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
• Huurauto vanaf aankomst t/m vertrek cat. YB (Fiat Panda of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• 7 nachten in standaard kamer o.b.v. logies/ontbijt (verblijf Zagora en Erfoud o.b.v. halfpension)
• Diensten van onze lokale agent

Exclusief

• Overige maaltijden
• Eventuele extra's voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Fooien
• Reis- en annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Marrakech
  Na aankomst met de huurauto naar je hotel.
  Het bruisende Marrakech kent vele namen, zoals de Rode Stad of de Parel van het Zuiden. Slenter door de smalle straatjes in de souk, ontdek het levendige Djemaa El Fna plein en breng een bezoek aan haar vele bezienswaardigheden.
 2. Dag 2: Marrakech-Ouarzazate (ca. 200 km)
  Na het ontbijt begin je aan een spectaculaire route al slingerend door de Hoge Atlas. Vanuit Marrakech reis je zuidwaarts. Een schitterende tocht via de Tizi n’Tichka pas die je ‘over’ moet om Ouarzazate te bereiken en die ligt op een hoogte van ruim 2000 meter. Tot aan het begin van de zomer kun je hier nog sneeuw aantreffen. Onderweg passeer je verschillende Berber dorpen en zie je diverse winkeltjes met allerlei soorten mineralen en stenen die hier in de bergen worden gevonden. Tijdens de rit zul je iedere keer weer verbijsterd zijn door het fraaie landschap.
  Op weg naar Ouarzazate kun je een stop maken bij Ait Benhaddou. Dit fascinerende leemdorp, 34 km ten noordwesten van Ouarzazate, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door zijn schilderachtige ligging aan de voet van een heuvel heeft het als decor gediend voor verschillende films, waaronder Sodom en Gomorra, Gladiator, Asterix en Cleopatra en een aantal op de bijbel geïnspireerde films. In het labyrint van de straten en stegen van dit ooit zo levendige stadje wonen nu nog circa 15 gezinnen.
 3. Dag 3: Ouarzazate-Zagora (ca. 170 km)
  Breng een bezoek aan de kasbahs van Ouarzazate: Taourirt en Ait Benhaddou (als je dat gister nog niet onderweg heb gedaan). 's Middags reis je via de prachtige route langs de rivier de Draa verder naar het zuiden. Je komt onder meer langs het dorpje Agdz en passeert de ksar van Tamnougalt en de kasbahs van Timiderte en Igdaoun.
  Dan rij je door de Draa vallei verder naar Zagora, de grensplaats voor de Sahara, wat een afwisselend beeld geeft van dorre, ruige vlakten en vruchtbare oases met weelderige dadelpalmen langs de rivieren. De Draa vallei bestaat uit zes naast elkaar gelegen grote oases waarin naar schatting 1,1 miljoen dadelpalmen groeien met ertussen appel-, abrikozen-, amandel- en olijfbomen. Je volgt de loop van de rivier, omringd door de palmenoase, die zich door het landschap slingert. Op de achtergrond liggen hoge bergen en vele kasbahs en leemdorpen. De vallei staat bekend als een van de mooiste routes door Marokko.
  Dan kom je aan bij de oase, de authentieke kasbah van Zagora en de prachtige palmentuin. In Zagora kun je een stop maken bij het wereldberoemde bord waar op nostalgische wijze wordt vermeld dat het nog 52 dagen naar Timboektoe is. Dit is natuurlijk wel de afstand per dromedaris.


  Vanuit Zagora kun je eventueel verder rijden naar het iets verderop gelegen dorpje Amazraou, tussen citrus-, amandel- en olijfbomen aan de rand van de woestijn. Vanaf de top van de Jbel Zagora heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Nog zuidelijker vind je Tamegroute. Hier is een islamitische bibliotheek te bewonderen uit de 12e eeuw, evenals het graf van de stichter en heilige man Mohammed Bou Nasri waar invaliden en gehandicapten op genezing hopen. Op zo’n 9 km ten zuiden van Zagora bevinden zich de prachtige Tinfou duinen.

 4. Dag 4: Zagora-Erfoud (ca. 300 km)
  's Ochtends kun je een bezoek brengen aan Tamegroute, de beroemde 12e eeuwse bibliotheek, en de zandduinen van Tinfou. Via Zagora reis je naar Erfoud. Onderweg zie je hier kleine berberdorpen, bergruggen en zandvlaktes.
  Erfoud is gelegen aan de rand van de Sahara in het Grote Zuiden, en is een klein handelsplaatsje dat wordt omringd door tamarisken en olijfbomen. Het is één van de grootste oases van Marokko. Vanuit Erfoud kun je met een 4-wheel drive een prachtige tocht maken naar de zandduinen van Merzouga. Je bent dan getuige van de zonsondergang of de zonsopkomst in de woestijn.
 5. Dag 5: Erfoud-Tinghir (ca. 150 km)
  Je kunt er voor kiezen om 's ochtends vroeg de zonsopgang mee te maken in de zandduinen bij Merzouga. Vervolgens laat je Erfoud achter je en vertrek je richting Tinghir, een stop bij de Todra-kloof is een aanrader.
 6. Dag 6: Tinghir-Ouarzazate (ca. 180 km)
  Op weg naar Ouarzazate reis je over de 'weg van de 1000 kasbahs'. Links en rechts zul je de ene na de andere prachtige kasbah zien liggen. Bezoek de oases van Kelaa en Skoura en stop ook bij de prachtige Dadeskloof, vlakbij Boumalne.
 7. Dag 7: Ouarzazate-Marrakech (ca. 200 km)
  Vandaag kun je een bezoek brengen aan de beroemde filmstudio's. Daarna doorkruis je de Hoge Atlas. Geniet urenlang van prachtige uitzichten. Je laatste nacht breng je door in Marrakech.
 8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Marrakech
  Je levert de auto weer in op de luchthaven en terugvlucht naar huis.

Hotel overzicht

Hotel Le Fint
Riad Alida

Locatie