Fly-drive Spannend off-road

 1. Oman
 2. Muscat en kust
 3. Muscat
 • Al Hajar gebergte - Oman
 • Weg - Oman
 • Fly-drive Spannend Off-road
 • Wadi Shab - Oman
 • Bahla fort - Oman
 • 26 foto's

Een zeer avontuurlijke fly-drive met diverse off-road routes en drie overnachtingen in verschillende tentenkampen. Je begint je reis in een van de kleinste hoofdsteden ter wereld: Muscat. Uiteraard mogen hier een bezoek aan de immense Sultan Qaboos Grand Mosque en de levendige Muttrah souk niet ontbreken. Vervolgens trek je met een 4WD door het schitterende Al Hajar gebergte. Je volgt de onverhard

 1. Dag 1: Vlucht naar Muscat
 2. Dag 2: Muscat en omgeving (ca. 50 km)

Over Fly-drive Spannend off-road

Algemeen
Een zeer avontuurlijke fly-drive met diverse off-road routes en drie overnachtingen in verschillende tentenkampen. Je begint je reis in een van de kleinste hoofdsteden ter wereld: Muscat. Uiteraard mogen hier een bezoek aan de immense Sultan Qaboos Grand Mosque en de levendige Muttrah souk niet ontbreken. Vervolgens trek je met een 4WD door het schitterende Al Hajar gebergte. Je volgt de onverharde route van Ar Rustaq naar Jabal Shams. Onderweg kun je genieten van de mooiste vergezichten. Genoeg unieke plekjes voor een picknick onderweg. Je overnacht vlakbij de Grand Canyon van Oman in het Jebel Shams Resort. Hier kun je er lekker actief op uit trekken via een van de vele wandelroutes, maar natuurlijk is je 4x4 ook ideaal om de omgeving te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het mooie fort van Bahla of het Jabrin Castle. En ook de oude hoofdstad Nizwa is een leuke plek om te verblijven. Ook hier vind je een mooi, groot fort en ook de Nizwa souk is zeker een bezoek waard. Vanuit Nizwa trek je de omringende Jabal Akhdar in. Deze bergen staat bekend om de vele vruchtbare terrassen en charmante bergdorpjes. Ook hier kun je er prima te voet of op de fiets op uit trekken. Na de bergen is het tijd voor een ander uniek stukje natuur: de Wahiba Sands woestijn. Hier overnacht je in één van de tentenkampen. Ontdek de schitterende zandduinen en slaap onder een prachtige sterrenhemel. Via diverse mooie, groene wadi’s en het schildpaddenstrand bij Ras Al Jinz keer je weer terug naar je startpunt Muscat. Een unieke reis waar je 4WD zeker van pas komt!
Hoogtepunten
• Muscat
• Al Hajar gebergte
• Nizwa
• Wahiba Sands
• Schildpadden bij Ras Al Jinz
• De mooiste wadi's
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Muscat en v.v.
Autohuur
Tijdens je Fly-drive Spannend Off-road is de huurauto inbegrepen, cat. JO (Toyota Fortuner of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto
Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:
Muscat - hotel Muscat Holiday
Jebel Shams - Jebel Shams Resort
Nizwa - hotel Falaj Daris
Jabal Al Akhdar - hotel Jabal Al Akhdar
Wahiba Sands - tentenkamp 1000 Nights
Ras Al Jinz - Ras Al Jinz Turtle Reserve

Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Oman op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling.
Goed om te weten
Wijzigingen in het programma voorbehouden. De routesuggesties die wij hebben uitgewerkt kunnen ook naar eigen inzicht worden aangepast, zowel in dagen als in de te bezoeken plaatsen.

Voor Oman heb je een visum nodig en je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Je dient het visum voorafgaand aan je reis online aan te vragen via: https://evisa.rop.gov.om. Kies afhankelijk van je reisduur het juiste visum. Er zijn diverse varianten: tot 10 dagen, tot 30 dagen en tot 30 dagen waarbij je Oman vaker in en uit mag. Dit e-visum is tot 1 maand na afgifte geldig, dus zorg dat je dit niet te vroeg voor vertrek regelt.
Het is niet meer mogelijk een visum bij aankomst op de luchthaven te verkrijgen.

Het Nakhal Fort is vanaf 1 mei gesloten i.v.m. onderhoud.
Inclusief
• Retourvlucht Muscat
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• Transfer bij aankomst
• Huurauto (4WD) vanaf dag 2 t/m vertrek cat JO (Toyota Fortuner of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico)
• Hotels zoals genoemd in de reisopzet (of vergelijkbaar)
• Verblijf o.b.v. logies/ontbijt in Muscat, Nizwa, Jabal Akhdar en Ras Al Jinz; in Jebel Shams en Wahiba Sands o.b.v. halfpension
Exclusief
• Excursies en entrees
• Overige maaltijden
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Benzine
• Fooien
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Vlucht naar Muscat
  Je vliegt naar Muscat, de hoofdstad van Oman.
 2. Dag 2: Muscat en omgeving (ca. 50 km)
  In de ochtend word je 4WD afgeleverd bij het hotel. 's Ochtends kun je dan gelijk een bezoek brengen aan de Sultan Qaboos Grand Mosque. De Grote Moskee biedt plaats aan 20.000 gelovigen voor het gebed en is zeker de een bezoekje waard. Verder kun je het Al Alam paleis van de sultan van buiten bezichtigen en de nabij gelegen oude forten. Maar vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de Muttrah souk, een leuke overdekte markt met een doolhof van gangetjes waar van alles verkocht wordt. Wie weet sla je hier wel een leuke souvenir op de kop!
  Een ideale plek voor een ontspannen avondwandeling is de nabij gelegen Corniche. Proef de levendige sfeer van de stad hier op straat of in één van de cafés of restaurants vlakbij. Een heerlijke plek om je dag af te sluiten.
 3. Dag 3: Muscat-Ar Rustaq-Jabal Shams (ca. 220 km)
  Na het ontbijt vertrek je op een mooie off-road route richting de bergen. Langs de kust is het eerste stuk een geasfalteerde weg richting het noorden, dan richting Al Rustaq waar je een mooi fort kunt bezoeken. Vervolgens trek je off-road het Al Hajar gebergte in op weg naar je slaapplek voor vannacht. Onderweg kun je genieten van prachtige vergezichten en de stilte in de bergen. Je komt onder meer langs Wadi Bani Awf en Snake Gorge Canyon. Een perfecte plek voor een picknick en een verfrissende duik. Ook kom je langs het bergdorpje Balad Sayt, gelegen in een oase met mooie terrassen. Je eindigt de dag in het Jebel Shams gebergte. De hoogste bergtop van Oman. Hier verblijf je in het Jebel Shams Resort aan de rand van de Grand Canyon van Oman. Een schitterend stukje natuur!
 4. Dag 4: Jabal Shams-Al Hamra-Bahla-Jabrin-Nizwa (ca. 140 km)
  Vandaag laat je de bergen achter je en daal je af naar de oase stad Al Hamra. Hier staan nog veel eeuwenoude huizen waar je het oude handwerk kunt bewonderen. Op weg naar Nizwa kun je een stop maken bij het Bahla fort, dat ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, of het nabij gelegen Jabrin Castle dat in de 16e eeuw werd gebouwd als zomerpaleis voor de imam. Dan door naar je overnachtingsadres in Nizwa. Nizwa is de oude hoofdstad van Oman. De eeuwenoude stad ontwikkelde zich rond een groene oase waar de karavaanroutes vanuit het noorden en het zuiden bij elkaar kwamen. Nog altijd vind je hier een grote souk: specerijen, groente, fruit, vis, noem het op en het is te koop. Alles heeft een eigen hoekje in deze leuke en nog vrij traditionele souk. Heerlijk om rond te slenteren en wie weet scoor je nog een leuke souvenir of een paar lekkere dadels? Naast de souk ligt het Nizwa fort welke hoog boven de stad uittorent. Dit gigantische fort is ook zeker een bezoek waard. En kom je hier toevallig op donderdag aan? Zorg dan dat je morgenvroeg de traditionele geitenmarkt bezoekt. Handelaren komen van heinde en verre om hun vee te verkopen of te kopen. Een geweldig spektakel om mee te maken.
 5. Dag 5: Nizwa-Jabal Al Akhdar (ca. 65 km)
  Nizwa wordt omringd door de bergen van Jabal Akhdar, dat onderdeel is van het Al Hajargebergte. Je kunt Jabal Akhdar alleen bereiken per 4WD (er is een checkpoint waar hier ook op wordt gecontroleerd). Je gaat slingerend omhoog en kunt onderweg genieten van de mooiste vergezichten.
  De Arabische naam, die ‘groene berg’ betekent, is afkomstig van de vele terrassen met boerengrond en de talloze palmbomen aan de zuidzijde, aan beide kanten van Nizwa. Eén van de hoogtepunten van Jabal Al Akhdar is het Saiq Plateau, dat bezaaid ligt met charmante kleine dorpjes, vruchtbare boomgaarden en rozentuinen. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes uitgezet langs de vele plantages en bergdorpjes. Een aanrader voor je als je graag actief bezig bent. En het makkelijke is dat ook je eenvoudige hotel voor vannacht op dit Saiq plateau ligt, dus alle tijd om deze prachtige omgeving in je op te nemen.
 6. Dag 6: Jabal Al Akhdar-Izki-Ibra-Wahiba Sands (ca. 280 km)
  Via Izki naar Ibra, één van de oudste steden van Oman en thuisbasis van een van de belangrijkste "stammen" de Al-Harthy. Elke woensdagochtend is hier een vrouwenmarkt waarbij alle verkopers en klanten vrouwen zijn. Mannen zijn niet toegestaan op de markt. Een leuk plaatsje om door heen te rijden en de verschillen tussen de oude en nieuwe gebouwen te zien. Dan door naar de Wahiba Sands. Een prachtige woesijn met een uitgestrekte landschap van zandduinen, soms meer dan 200 meter hoog. In de avond maak je kennis met het leven in de woestijn. Je overnacht vanavond namelijk in een tentenkamp midden in de woestijn. Geniet van de stilte en de talloze sterren aan de hemel.
 7. Dag 7: Wahiba Sands-Wadi Bani Khalid-Asilah-Ras al Jinz (ca. 230 km)
  Vandaag keer je weer terug richting de kust. Onderweg kun je een stop maken bij de schitterende oase Wadi Bani Khalid. Een schitterende wadi en een perfecte plek om een paar uurtjes door te brengen voor een picknick en een verfrissende duik in het water. Vooral tijdens feestdagen en in het weekend kan het hier erg druk zijn met lokale families. Vervolgens rij je via Asilah naar Ras Al Jinz, het centrum van de schildpadden in Oman. Jaarlijks leggen ongeveer 20.000 vrouwelijke zeeschildpadden in Oman hier hun eieren op het strand. Onder leiding van een gids kun je 's avonds of 'sochtendsvroeg een wandeling maken over het strand en met een beetje geluk de zeeschildpadden aan land zien komen om hun eieren in het mulle zand te zien leggen (inbegrepen bij je overnachting in het Ras Al Jinz Turtle Reserve). Heb jij ook het geluk om deze immense dieren aan land te zien komen?
 8. Dag 8: Ras Al Jinz-Sur-Wadi Tiwi-Fins-Birmah Sinkhole-Muscat (ca. 360 km)
  Na het ontbijt vertrek je naar Sur, waar bij de oude vissershaven nog met de hand de traditionele dhows worden gebouwd. Iets verder langs de kust vind je Wadi Tiwi en Wadi Shab. Wadi Tiwi staat bekend als het dal van de 9 dorpjes. Hier kun je wandelen, maar ook met je auto over de smalle wegen verder de wadi in. De groene oase van Wadi Shab is ook zeer geschikt om te hiken. Vanaf de parkeerplaats moet je eerst met een bootje naar de overkant van de rivier en dan is het circa een uurtje wandelen door een kloof langs heldere turquoise poelen en grote rotspartijen,. Aan het eind kom je bij een grotere waterpoel waar je in kunt (en mag) zwemmen. Zorg dat je helemaal tot het einde zwemt, waarbij je door een hele smalle doorgang moet. Eenmaal hierdoor kom je namelijk bij een mooie, verborgen grot met waterval. Een bijzonder mooi eind van je wandeling (en zwemtochtje) door Wadi Shab. Uiteraard ben je niet verplicht om voor deze wadi te kiezen, maar wat ons betreft is het zeker wel een aanrader.
  Nadat je heerlijk bent afgekoeld en hebt genoten van de mooie omgeving moet je weer via dezelfde weg terug. Eenmaal bij je auto rij je verder langs de kust via het parelwitte strand van Fins om aan te komen bij de Bimah sinkhole, een kalksteenkrater met prachtig, turquoise water. Ook een mooie plek om te stoppen en eventueel een verfrissende duik te nemen. Uiteindelijk rij je door naar Muscat.
 9. Dag 9: Terugvlucht vanaf Muscat
  Een ontspannen laatste dag in Oman. Tot aan je terugvlucht heb je de dag ter vrije besteding. Blijf je lekker bij je hotel of sla je nog even de laatste souveniers in? Je levert je huurauto weer in op het vliegveld en vervolgens vlieg je helaas weer terug naar huis.
 10. Dag 10: Aankomst
  Veelal kom je de volgende dag aan.

Hotel Muscat Holiday

Locatie