Fly-drive De verborgen parels van Sicilië

  1. Italië
  2. Sicilië
  3. Catania
  • uitzicht op lipari - eolische eilanden - sicilie
  • Plein in Marzamemi - Sicilië
  • ragusa sicilie huizen
  • fly-en-drive-de-verborgen-parels-van-sicilie
  • citroen in scicli sicilie
  • 24 foto's
  • Lipari, Panarea én Stromboli
  • Bar Vitelli uit de Godfather
  • Vissersdorpje Marzamemi met Arabische opgravingen
  • Ispica en de regio van commissaris Montalbano
  • Barok in Ragusa en chocolade in Modica

Deze reis laat je kennismaken met een stukje authentiek Sicilië. We gaan niet naar de grote steden maar laat je verrassen door wat de kleinere, minder bekende dorpen en stadjes aan verborgen parels bieden. Bovendien bezoek je 3 van de Eolische eilanden en overnacht je op Lipari. Een bijzondere ontdekkingstocht langs het échte Sicilië. De reis is inclusief vlucht en huurauto. Naar wens aan te passe

Dagprogramma
  1. Dag 1: Vlucht naar Catania
  2. Dag 2: Van Milazzo met de boot naar Lipari
  3. Dagprogramma

Over Fly-drive De verborgen parels van Sicilië

Algemeen

Deze reis laat je kennismaken met een stukje authentiek Sicilië. We gaan niet naar de grote steden maar laat je verrassen door wat de kleinere, minder bekende dorpen en stadjes aan verborgen parels bieden. Bovendien bezoek je 3 van de Eolische eilanden en overnacht je op Lipari. Een bijzondere ontdekkingstocht langs het échte Sicilië.
De reis is inclusief vlucht en huurauto. Naar wens aan te passen met een ander hotel, route of te verlengen met bijvoorbeeld een aantal dagen strand.

Hoogtepunten

Lipari, Panarea en Stromboli
Savoca & Noto: Godfather filmset én UNESCO werelderfgoed
Villa Romana del Tellaro in Marzamemi
Ragusa
Ispica, Scicli en Punta Secca: de karakteristieke setting van Commissaris Montalbano
Chocolade in Modica

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Catania en v.v.

Huurauto

Verder in het boekingsproces vind je meer informatie over je huurauto. Je ziet er de voorwaarden en ook kun je kiezen voor een grotere auto of meerdere auto's indien je met een grotere groep reist

Hotels

De reis is gebaseerd op 4-sterrenhotels met ontbijt in het gereserveerde kamertype.

Goed om te weten

• Je verblijft tijdens de reis in standaard hotels, zie de genoemde voorbeeldhotels of gelijkwaardig. De hotels liggen niet altijd in het centrum van de genoemde plaatsen, maar kunnen ook in de omgeving liggen. Het kan daardoor voorkomen dat restaurants mogelijk niet op loopafstand te vinden zijn en je er met de auto op uit moet voor het diner. Houd hier rekening mee.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Sicilië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.

Inclusief

• Retourvlucht Catania
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
• 7 overnachtingen met ontbijt 4-sterrenhotels o.b.v. gereserveerde kamer
• Huurauto cat. BBA (Lancia Ypsilon of vergelijkbaar) van Sunny Cars van aankomst tot vertrek o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico, 2e bestuurder gratis); ophalen/inleveren op de luchthaven
• Parking in Milazzo voor 2 nachten
• Draagvleugelboot Milazzo-Lipari-Milazzo
• Diensten van onze lokale agent op Sicilië

Exclusief

• Overige maaltijden
• Eventuele extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
• Uitgaven van persoonlijke aard
• Fooien
• Reis- en/of annuleringsverzekering
• Bijdrage Calamiteitenfonds
• Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
• Reserveringskosten

Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

  1. Dag 1: Vlucht naar Catania
    Vandaag vlieg je naar Catania en haal je de huurauto op. De eerste overnachting is in de omgeving van Catania.
  2. Dag 2: Van Milazzo met de boot naar Lipari
    Na je ontbijt rijd je in de richting van Milazzo. Je parkeert je auto in Milazzo en gaat met de boot naar het eiland Lipari; daar dheck je in in je hotel. Langs kleine straatjes kun je lopen richting het haventje van Lipari. Hier is een sfeervol plein met terrasjes en restaurants. De bovenstad van Lipari met de citadel is rustiger en zeer de moeite waard, bovendien heb je hier vandaan een heel mooi uitzicht over Lipari en de haven. Diverse archeologische vondsten herinneren hier nog aan de vele veroveringen die op het eiland hebben plaatsgevonden.
  3. Dag 3: Bezoek de eilanden Panarea & Stromboli
    Breng vandaag een bezoekje aan Panarea met een paar stops bij de baaien voor een heerlijke duik in zee. In de middag heb je de tijd om de draagvleugelboot naar Stromboli te nemen en het stadje te bezoeken. Met de boot ga je naar Strombolicchio, een groot rif vlakbij Sciara, de lavastroom. Vanaf de boot zie je de explosie van de Stromboli vulkaan. Laat in de avond keer je terug naar het hotel op Lipari voor je overnachting.
  4. Dag 4: Savoca & Noto
    In de ochtend ga je met de ferry terug naar Milazzo. Je pikt je huurauto weer op en gaat verder richting Messina. Hier bezoek je het kleine stadje Savoca. Dit mooie plaatsje was de filmset van de beroemde film The Godfather van Francis Ford Coppola. Breng een bezoekje aan ‘Bar Vitelli’ waar Michael Corleone voor het eerst zijn geliefde Apollonia ontmoette. Na dit bezoekje rijd je richting Noto: een van de grootste voorbeelden van Barok architectuur, tegenwoordig UNESCO werelderfgoed. Hier blijf je voor je overnachting.
  5. Dag 5: Villa Romana del Tellaro – Marzamemi - Ragusa
    Na het ontbijt kun je de Villa Romana del Tellaro bezoeken. De overblijfselen, die pas in 1971 ontdekt werden, liggen in een vruchtbaar landbouwgebied onder een 17e eeuwse boerderij. De mozaïeken, waarschijnlijk werk van Afrikaanse vakmensen, laten scènes zien van zowel Homerus vertellingen als van jachtscènes. Je gaat verder naar het authentieke vissersdorpje Marzamemi met een oud historisch centrum, dat ook vandaag nog steeds haar charmante uitstraling heeft. Een van de belangrijkste gebouwen van het dorp is de oude tonijnfabriek - nog uit de tijd van de Arabieren - waar je lokale tonijnproducten kunt proeven. Oude vissershuisjes leiden naar het pittoreske Piazza Regina Margherita met heerlijke restaurantjes. Je gaat verder richting Ragusa waar je volgende overnachting is.
  6. Dag 6: Ispica -Scicli – Punta Secca
    Vandaag ontdek je het thuisgebied van Commissaris Montalbano. De scènes van deze beroemde serie is de typische Zuid-Siciliaanse sfeer van witte dorpjes met Arabische wijken, barokkerken, historische gebouwen en prachtige villa’s. Maar ook het Sicilië van weide vlaktes, wildlife, wind en lange zandstranden. Je dag met Montalbano begint in Ispica met een bezoekje aan het stadje en de necropolis in de grotten van Ispica. Daarna kun je door naar Scicli, een barokstad in de heuvels waar het fictieve politiebureau van commissaris Montalbano is. In de middag kun je een bezoekje brengen aan het huis van Montalbano in Marinella, aan het strand van Punta Secca, een dorp van de gemeente Santa Croce Camerina. Hierna weer terug naar Ragusa (omgeving) voor je overnachting.
  7. Dag 7: Ragusa en omgeving
    Na je ontbijt bezoek je Ragusa Ibla. Het stadje wordt gedomineerd door de San Giorgio kathedraal, een van de meest beroemde kathedralen van Barok- architect Rosario Gagliardi. In de middag breng je een bezoekje aan Modica. Ook Modica heeft haar eigen specialiteit: chocolade! Terug naar het hotel voor je overnachting.
  8. Dag 8: Terugvlucht vanaf Catania
    Na je ontbijt terug naar het vliegveld waar je de auto inlevert en terugvliegt vanaf Catania airport. Kijk terug op een reis naar authentiek Sicilië!

Locatie