Privé fietsreis Ontdek de Salento op de fiets

 1. Italië
 2. Puglia
 3. Brindisi
 • Fietsen door Puglia
 • oud romeins theater in lecce - puglia - italie
 • Route Ontdek Salento op de fiets.jpg
 • Fietsen op het strand
 • Zee-egels
 • 11 foto's

Op de fiets is de perfecte manier om het meest zuidelijke deel van Puglia, de Salento, te leren kennen. Je begint in de prachtige stad Lecce, ook wel het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. Je fietst door uitgestrekte landschappen met wijn- en olijfboomgaarden, langs adembenemende kusten en sfeervolle plaatsjes. Behalve de mooie barokstad Lecce, zie je ook Gallipoli, Leuca en Otranto.

-daags programma
 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Lecce
 2. Dag 2 Lecce en omgeving (ca. 45 km)
 3. Volledig daags programma

Over Privé fietsreis Ontdek de Salento op de fiets

Algemeen
Op de fiets is de perfecte manier om het meest zuidelijke deel van Puglia, de Salento, te leren kennen. Je begint in de prachtige stad Lecce, ook wel het ‘Florence van het zuiden’ genoemd. Je fietst door uitgestrekte landschappen met wijn- en olijfboomgaarden, langs adembenemende kusten en sfeervolle plaatsjes. Behalve de mooie barokstad Lecce, zie je ook Gallipoli, Leuca en Otranto.
Hoogtepunten
Lecce
Gallipoli
Leuca
Otranto
Binnenland Salento
Vluchtinformatie
Je vliegt naar Brindisi en v.v.
Fiets
Standaard is een trekkingfiets inbegrepen, op aanvraag e-bike of andere fiets mogelijk.
Hotels
Je verblijf in de volgende hotels of gelijkwaardig:
3-sterren
2 nachten in Lecce B&B La Bella Lecce
1 nacht in Gallipoli Hotel Joly
1 nacht in Leuca Hotel Terminal
2 nachten in Otranto Hotel Albania
1 nacht in Lecce B&B La Bella Lecce

4-sterren
2 nachten in Lecce Palazzo dei Dondoli
1 nacht in Gallipoli Relais corte Palmieri
1 nacht in Leuca Villa la Meridiana
2 nachten in Otranto Palazzo Papaleo
1 nacht in Lecce B&B Palazzo dei Dondoli
Goed om te weten
De route is meestal vlak met af en toe ligt glooiend en is geschikt voor iedereen met een minimale training op de fiets. De dagkilometers variëren van 30 tot 55 km, met geprogrammeerde pauzes voor bezoeken en opfrismomenten.
Inbegrepen
Inclusief:
7 nachten verblijf op basis van je keuze: 3-sterrenhotels of 4-sterren hotels met ontbijt
Welkom briefing en bike fitting
Gedetailleerde routebeschrijving in Travel app
Trekking bike voor 6 dagen (met helm en fietstas)
Bagagetransport van hotel naar hotel
Transfer van en naar het vliegveld op dag 1 en dag 8
Telefoonassistentie van onze lokale agent tussen 8.00 en 21.00 uur

Exclusief:
Toeslagen voor andere fietsen (per persoon):
All terrain bike ca. € 47
E-bike ca. € 72
Overige maaltijden en drankjes
Toegang tot musea of fooi
Toeristenbelasting (ca. € 14,- p.p.)

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1 Vlucht naar Brindisi, transfer naar Lecce
  Na aankomst op de luchthaven van Brindisi heb je een transfer naar de barokstad Lecce. De hoofdstad van het schiereiland Salento werd in de 15e eeuw een van de belangrijkste steden in zuid-Italië. Het was ook in deze periode dat de stad werd versierd met belangrijke barokke monumenten en onder dreiging van een Ottomaanse invasie herbouwde keizer Karel V de verdediging van de stad, samen met een nieuw kasteel. Je vindt hier nog altijd een goed bewaard gebleven Romeins amfitheater en een kleiner Grieks theater. Een goed startpunt van je reis; vanaf morgen ontdek je het mooie Salento op de fiets.
 2. Dag 2 Lecce en omgeving (ca. 45 km)
  Je fietstour gaat vandaag dan echt beginnen. Deze eerste dag is een fietstocht over het platteland tussen Lecce en de dichtstbijzijnde kust van de stad. Frigole is niet de meeste bekende badplaats, maar het gebied eromheen heeft een aantal verborgen schatten. Gecultiveerde velden met oude en nieuwe olijfbomen, oude ruïnes en beschermde gebieden die deel uitmaken van het regionale natuurpark ‘Bosco e Paludi del Rauccio’. Je gaat terug in de tijd door een bezoek aan Santa Maria in Cerrate, een middeleeuwse nederzetting waar monniken leefden, werkten en baden. Het ligt op de route van de oude zuidelijk Via Francigena. Je kunt vandaag ook een stop maken bij een oude bakkerij verstopt in een oude masseria voor heerlijk gebak en vers groente en fruit. Overnachting in Lecce.
 3. Dag 3 Lecce – Gallipoli (ca. 50 km)
  Je laat Lecce achter je en zet koers naar de Ionische kust. Door wijn- en olijfboomgaarden, kleine dorpjes en langs diverse gewassen. Copertino heeft een mooi, klein historisch centrum en goed bewaard gebleven kasteel. Een ideale plek voor een kopje koffie met ijs en amandelmelk.
  Vanaf hier doorkruis je Nardó dat een kijkje verdient op het prachtige barokke plein, Piazza Salandra, terwijl je geniet van een goed glas lokale wijn in een van de vele bars. Je bereikt de zee aan de rand van het reservaat van Porto Selvaggio. Dit stukje kust staat bekend om zijn zonsondergangen; eenmaal aangekomen in Gallipoli kun je er ook van genieten vanaf de kleine baai van Purità. Overnachting in Gallipoli.
 4. Dag 4 Gallipoli – Leuca (ca. 50 km)
  De mooie stad Gallipoli was in het verleden het belangrijkste mediterrane handelscentrum voor olijfolie; de ondergrondse oliemolen in Palazzo Granafei zal je dit stukje geschiedenis vertellen. Vanuit Gallipoli fiets je parallel aan de kustlijn langs Torre San Giovanni, een kleine haven tussen vulkanische lage kliffen. Je kunt stoppen bij een van de prachtige, witte zandstranden voordat je aankomt bij Punta Ristola, het uiterste puntje van Salento en tevens een plaats van legendes en talrijke vondsten uit de neolithische periode. Optioneel kun je hier mee met een boottochtje om de zeegrotten van Capo di Leuca te ontdekken, in de kiosken in de haven kun je je kaartje kopen. Overnachting in de Fenis Terrae van Puglia.
 5. Dag 5 Leuca – Otranto (ca. 55 km)
  Fiets naar het heiligdom van Santa Maria di Leuca en geniet onderweg van de verschillende tinten blauw van de lucht en de zee die tot aan de horizon rijken. Een panoramische route met uitzicht op de zee brengt je naar het prachtige Otranto, maar voor je zo ver bent bieden verborgen baaien en grotten, adembenemende kliffen en betoverende dorpen vol geschiedenis je genoeg mogelijkheden om even pauze te houden. De komende 2 nachten verblijf je in Otranto, de stad van de 800 martelaren.
 6. Dag 6 Omgeving Otranto
  Vandaag een dagje rondom Otranto, een belangrijk stadje in Salento. Dankzij zijn ligging is het altijd een verbindingspunt geweest voor de handel, culturele uitwisselingen en invasies tussen de westerse en oosterse wereld. Je zult magische plekken verkennen, zoals het megalithische park in de buurt van het dorp Giurdignano. Hier zijn tal van menhirs en dolmens teruggevonden. Nog altijd spreken deze monumentale overblijfselen uit de prehistorie tot de verbeelding. Dan een boerderij midden in de natuur die verschillende sociale activiteiten promoot, van biologische-dynamische landbouw tot ambachtelijke productie van zeldzame stoffen. Voor je terugkeert kun je ook nog een bezoek brengen aan de botanische tuin La Cutura met een rijke collectie aan zeldzame planten. Overnachting weer in Otranto.
 7. Dag 7 Otranto – Lecce (ca. 55 km)
  Mocht je de imposante kathedraal met zijn indrukwekkende mozaïekvloer nog niet bezocht hebben, dan kun je dat vanochtend nog doen alvorens je weer verder fietst. Je fietst vandaag dicht bij de twee Alimini meren voordat je weer langs de kust rijdt. Bewonder de baai van Sant’Andrea en de poëziegrot in de buurt van de archeologische vindplaats Rocce Vecchia, en maak misschien een duik in zee.
  Dan rij je verder door het natuurlijke WWF-park Le Cesine, een vestingstad waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan, alvorens je aankomt naar de moderne beschaving en het charmante plaatsje Lecce. Overnachting in Lecce.
 8. Dag 8 Lecce, terugvlucht vanaf Brindisi
  Helaas zit je fietsavontuur erop. Voor je terugkeert naar de luchthaven kun je misschien nog wat souvenirs inslaan.

Locatie