Fly-drive Israel & Jordanie

 1. Israël
 2. Middellandse Zee kust Israël
 3. Tel Aviv
 • Wadi Rum - Jordanië
 • Menora in Jeruzalem
 • Fly-drive Israël & Jordanië
 • Wadi Rum - Jordanië
 • Jeruzalem - Israël
 • 19 foto's

Israël en Jordanië zijn ideale landen voor een fly-drive. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar de beide landen op geheel eigen wijze. De wegen zijn goed en de bewegwijzering is in de regel ook in het Engels. Mocht het toch een keer onverhoopt gebeuren dat je even de weg kwijtraakt dan zal de lokale bevolking je ongetwijfeld weer de juiste weg wijzen. In Israël zie je bijn

-daags programma
 1. Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv
 2. Dag 2: Tel Aviv en Jaffa
 3. Volledig daags programma

Over Fly-drive Israel & Jordanie

Algemeen
Israël en Jordanië zijn ideale landen voor een fly-drive. Reis in je eigen tempo, maak stops waar je maar wilt en ervaar de beide landen op geheel eigen wijze. De wegen zijn goed en de bewegwijzering is in de regel ook in het Engels. Mocht het toch een keer onverhoopt gebeuren dat je even de weg kwijtraakt dan zal de lokale bevolking je ongetwijfeld weer de juiste weg wijzen. In Israël zie je bijna alle hoogtepunten met als extraatje natuurlijk de woestijn Wadi Rum, Petra en Amman in Jordanië.
Hoogtepunten
Tel Aviv
Caesarea
Haifa
Akko
Nazareth
Tiberias
Jeruzalem
Dode Zee
Ramon krater
Aqaba
Woestijn Wadi Rum
Petra
Jerash
Amman
Vluchtinformatie
Je vliegt heen naar Tel Aviv en terug vanaf Amman.
Autohuur
Verderop in het boekingsproces kun je kiezen voor een grotere auto of voor meerdere auto's indien je met een grotere groep reist. In Israël lever je de auto in op dag 11 in Eilat. Vanaf daar is er een transfer naar de Arava grens met Jordanië. Je gaat vervolgens met bagage lopend de grens over. Aan de Jordaanse kant van de grens wacht de transfer naar het stadskantoor in Aqaba. Daar neem je de Jordaanse huurauto in ontvangst, waarmee je je reis vervolgt.
Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)
De reis is gebaseerd op de volgende accommodaties:

Tel Aviv - hotel Center Chic
Haifa - hotel Bay Club
Tiberias - hotel Prima Galil
Jeruzalem - hotel Prima Royale
Eilat - Isrotel Riviera
Wadi Rum - tentenkamp Sun City
Petra - hotel Edom
Amman - hotel Toledo
Goed om te weten
• Indien één van de genoemde accommodaties niet beschikbaar is, bieden wij je een alternatieve accommodatie aan. Je wordt hierover in dat geval door ons zo spoedig mogelijk geïnformeerd.
• Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie in Israël of Jordanië op deze website. Hiervoor kun je contact opnemen met onze reserveringsafdeling via e-mail of telefonisch.
• Wijzigingen in het genoemde programma voorbehouden.
• Wil je een afwijkend programma? Een ander hotel? Een andere route? Een afwijkende reisduur? Geen enkel probleem. Keuze te over. Wij helpen je graag bij het helemaal op maat samenstellen van je eigen fly-drive.
Inclusief
Heenvlucht naar Tel Aviv, terugvlucht vanaf Amman
Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
14 overnachtingen in middenklasse hotels o.b.v. logies/ontbijt
In Wadi Rum in tentenkamp o.b.v. halfpension
In Israël 9 dagen huurauto cat. YB (Chevrolet Spark of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico) (ophalen luchthaven Tel Aviv en inleveren bij stadskantoor in Eilat)
In Jordanië 5 dagen huurauto vanaf dag 2 t/m vertrek cat. BB (Hyundai i20 of vergelijkbaar) van Sunny Cars o.b.v. all-inclusive pakket (alle verzekeringen, geen eigen risico) (ophalen stadskantoor Aqaba en inleveren luchthaven Amman)
Transfer van Eilat naar de grens met Jordanië en transfer van de grens naar Aqaba
Ondersteuning van onze lokale agenten in Israël en Jordanië
Exclusief
Exit fee Israël (ca. 100 NIS p.p.)
Niet genoemde maaltijden
Niet inbegrepen extra’s voor de huurauto (zie autohuurvoorwaarden)
Fooien
Uitgaven van persoonlijke aard
Reis- en/of annuleringsverzekering
Bijdrage Calamiteitenfonds
Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
Grensbelastingen
Reserveringskosten
Ruimbagage en maaltijden en drankjes aan boord zijn afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij al dan niet inbegrepen.

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

 1. Dag 1: Amsterdam - Tel Aviv
  Bij aankomst in Tel Aviv zul je versteld staan van de bruisende atmosfeer. Geniet op één van de vele terrasjes aan het strand van een vers sapje, een kopje koffie of een verkoelende witte wijn.
 2. Dag 2: Tel Aviv en Jaffa
  Tel Aviv bruist 24 uur. Wandel over de boulevard langs het langgerekte zandstrand en ga 's avonds heerlijk uit eten in een van de vele gezellige eettentjes of restaurants. Ook een bezoek aan het oude Jaffa is de moeite waard. Slenter over de vlooienmarkt en laat je verleiden door de vele "vintage" aanbiedingen.
 3. Dag 3: Tel Aviv - Haifa ca. 95 km
  Op het gemak langs de kust in noordelijk richting. Uiteraard een stop in Caesarea om de Romeinse oudheden, waaronder het aquaduct, te bewonderen. In de levendige havenstad Haifa is de Bahai tempel met fraaie tuinen een letterlijk hoogtepunt.
 4. Dag 4: Haifa - Tiberias ca. 90 km
  Eerst nog een stukje langs de kust om de oude kruisvaarders-stad Akko te bezoeken. Daarna landinwaarts naar Nazareth met natuurlijk een bezoek aan de Kerk van de Aankondiging. Eind van de middag kom je aan in Tiberias.
 5. Dag 5: Tiberias ca. 100 km
  Een hele dag om de prachtige natuur en de vele plekken uit de bijbelse geschiedenis hier te bezoeken. Een boottochtje over het meer is een bijzondere ervaring. Maar ook een tocht verder noordwaarts over de prachtige Golan hoogte is een optie. 's Avonds staat er wellicht Petrusvis op het menu.
 6. Dag 6: Tiberias -Jeruzalem ca. 175 km
  Via Beth Shean, een goed bewaarde Romeinse opgraving, door de Jordaanvallei naar het zuiden, om uiteindelijk in Jeruzalem uit te komen.
 7. Dag 7: Jeruzalem, de Oude Stad
  Een volle dag die je doorbrengt binnen de oude stadsmuren of in elk geval daar vlakbij. Een dag vol onvergetelijke indrukken.
 8. Dag 8: Jeruzalem en Bethlehem ca. 70 km
  Vandaag de nieuwe stad met o.a. de Knesseth en Yad Vashem, zeer indrukwekkend. Indien mogelijk kun je ook Bethlehem bezoeken met uiteraard de Geboortekerk als één van de hoogtepunten.
 9. Dag 9: Jeruzalem - Dode Zee - (Mitzpe Ramon) - Eilat ca. 275 km
  Een korte rit brengt je naar de Dode Zee en naar de opgraving van Massada. Met de kabelbaan kun je hier naar boven. Natuurlijk even drijven in het zoute water, een onvergetelijke ervaring. Je vervolgt de reis verder de Negev woestijn in om uiteindelijk aan te komen bij de badplaats Eilat aan de Rode Zee. Je kunt er ook voor kiezen om een langere route te nemen en via Mitzpe Ramon te rijden. 's Middags, bezoek je dan natuurlijk de immense Ramon krater. Hou in dat geval wel rekening met een hele lange reisdag (je rijdt zo'n 100 kilometer extra). Je kunt er in dat geval ook voor kiezen om geen bezoek te brengen aan Massada. Overnachting in Eilat.
 10. Dag 10: Eilat
  Na 9 mooie , maar inspannende dagen is het tijd voor een 'rustdag'. En waar kan dat beter dan aan de Rode Zee in de gezellige badplaats Eilat? Geniet dus even van het strand of het zwembad. Maar je kunt er natuurlijk ook op uit trekken naar bijvoorbeeld het Timna natuurpark.
 11. Dag 11: Eilat-Wadi Rum ca. 80 km
  Je levert de Israelische huurauto in Eilat in en wordt vervolgens naar de grens met Jordanie gebracht. Aan de 'overkant' wacht de transfer naar Aqaba, waar je de Jordaanse huurauto in ontvangst neemt en je vervolgens naar de woestijn van Wadi Rum rijdt voor een overnachting in een tentenkamp. 's Middags misschien eerst nog optioneel een jeepsafari of een tochtje per kameel over de zandduinen. Geniet van een heerlijk diner onder een prachtige sterrenhemel.
 12. Dag 12: Wadi Rum - Petra ca. 95 km
  Vroeg op voor een geweldige zonsopkomst in de woestijn. Mocht je dat gisteren nog niet hebben gedaan, dan heb je vanochtend nog de kans voor een optionele jeeptour of kamelenrit. In de middag op het gemak verder naar Petra. Overnachting in Petra.
 13. Dag 13: Petra - Amman ca. 240 km
  's Morgens ontdek je het "wereldwonder" Petra. In de loop van de dag reis je door naar Amman. Overnachting in Amman.
 14. Dag 14: Amman - Jerash - Amman ca. 150 km
  Vanuit Amman "op en neer" naar Jerash, één van de best bewaarde Romeinse steden ter wereld. Neem hier rustig de tijd om terug te gaan in de tijd.
 15. Dag 15: Amman en terugvlucht vanaf Amman
  Een laatste ochtend om de hoogtepunten van de hoofdstad Amman te bekijken, zoals het amfitheater en de King Abdullah moskee.Helaas is het daarna al weer tijd om terug naar huis te vliegen.


Locatie