Eilandhoppen 15 dagen Rhodos-Symi 3*+

  • Rhodos - Lindos
  • Mezedes
  • Eilandhoppen Rhodos - Symi
  • Windmolens Mandraki haven - Rhodos
  • Symi facade
  • 11 foto's
  • Alle transfers en boottickets inclusief
  • Het echte Griekenland gevoel
  • Proef de unieke sfeer van de oude stad van Rhodos
  • Authentiek Symi

Als je liever twee weken boekt om de eilanden Rhodos en Symi te verkennen, dan is deze combinatie een goede keuze, zeker als je ook van het strand wilt genieten. Je verblijft een week in het stadshotel Esperia in Rhodos-stad om vandaar uit het eiland te verkennen. Je kunt het witte stadje Lindos met de Acropolis van Lindos bezoeken. Het is even een klim naar boven (500 treden), maar zeker de moei

  1. Dag 1 - 7: Heenvlucht naar en verblijf op Rhodos
  2. Dag 8 - 14: Rhodos - Symi

Over Eilandhoppen 15 dagen Rhodos-Symi 3*+

Algemeen

Als je liever twee weken boekt om de eilanden Rhodos en Symi te verkennen, dan is deze combinatie een goede keuze, zeker als je ook van het strand wilt genieten. Je verblijft een week in het stadshotel Esperia in Rhodos-stad om vandaar uit het eiland te verkennen. Je kunt het witte stadje Lindos met de Acropolis van Lindos bezoeken. Het is even een klim naar boven (500 treden), maar zeker de moeite waard. Maar ook Lindos zelf is een ware ansichtkaart, smalle geplaveide straatjes, winkeltjes en terrasjes, je kijkt je ogen uit. In de zomer is het voor leuk om hier ’s avonds heen te gaan, minder druk en je hebt er heerlijke restaurants.

De 2e week word je opgehaald bij het hotel en ga je per ferry naar Symi, waar je in hotel Pedi Beach in Pedi verblijft. Hier sta je zo met je voeten op het strand of loop je vanuit het hotel richting een van de vele wandelpaden om het binnenland van Symi te verkennen en te genieten van de geur van oregano. Maar neem ’s avonds een taxi naar het 2,5 km verderop gelegen Yialos, een schilderachtig haventje wacht op je, heel sfeervol en fotogeniek en het zal moeilijk worden om een restaurantje te kiezen, want ze zien er allemaal zo gezellig uit.

Hoogtepunten

Het bruisende Rhodos
Mooie natuur ontdekken
Authentiek Symi
Pittoreske haventjes

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Rhodos en retour.

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Hotel Esperia ***- Rhodos-stad - Rhodos
Hotel Pedi Beach**** - Pedi - Symi

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Rhodos of Symi uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Rhodos en op Symi op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder van/naar Rhodos of Symi zult gaan, wij zullen dan een extra overnachting op Rhodos of Symi reserveren.

Inclusief

- Retourvlucht Rhodos
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v.
- 14 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

  1. Dag 1 - 7: Heenvlucht naar en verblijf op Rhodos
    Na aankomst op de luchthaven van Rhodos, word je naar hotel Esperia in Rhodos-stad gebracht, waar je 7 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt. De komende 7 dagen kun je het bruisende eiland Rhodos verkennen.
    Rhodos is het grootste eiland van de Dodekanesos eilandengroep en heeft een indrukwekkend verleden. Daar word je overal op het eiland nog aan herinnerd maar een van de mooiste voorbeelden is wel het middeleeuwse oude stadsdeel van Rhodos-stad. Niet voor niets staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Lang geleden heb ik een jaar in deze oude stad gewoond en waande me werkelijk in een sprookje. Het feit dat het geen museum stuk is, maar een gewone bewoonde stadswijk, waar lokale winkeltjes, speciale boetiekjes en souvenirwinkeltjes naast elkaar floreren zorgt voor een speciale sfeer. Je zult iedere keer weer versteld staan van nieuwe straatjes en steegjes, fotogenieke pleintjes en honderden kleine kerkjes. Tegenwoordig mogen er in de oude panden restaurants, cafés en zelfs hotels gevestigd worden, een aanrader om de authentieke sfeer van weleer te proeven.

    Een ander trekpleister van Rhodos is de vlindervallei, of vallei van de Petaloudes (Grieks voor vlinder) een mooi stukje natuur met bijzondere flora en fauna en in de zomermaanden zijn de vlinders hier te bewonderen. Maar ook in het voor- en naseizoen is het een mooi natuurgebied om een wandeling te maken. Boven het pittoreske witte plaatsje Lindos staat de Acropolis van Lindos, met de tempel van Athena Lindia uit de 4e eeuw voor Christus. Vanuit het witte dorp Lindos leidt een trap (ca. 500 treden) je naar de Acropolis, best vermoeiend, maar wel de moeite waard. Dat is ook het stadje Lindos zelf, wat een ansichtkaart, in de zomer is het vooral leuk om Lindos ’s avonds te bezoeken, minder druk en je hebt er heerlijke restaurants.
  2. Dag 8 - 14: Rhodos - Symi
    Na het ontbijt word je opgehaald bij hotel Esperia voor je transfer naar de haven van Rhodos. Per ferry ga je naar het eilandje Symi dat ook tot de Dodekanesos eilandengroep behoort. Bij aankomst heb je een transfer naar hotel Pedi Beach, waar je de komende 7 nachten op basis van logies/ontbijt verblijft.

    Het eiland Symi behoort tot de Dodekanesos eilandengroep en heeft een schilderachtig hoofdstadje, Yialos of Symi-stad genoemd. Ik denk dat het een van de mooiste haventjes van Griekenland is, met fraai gekleurde neoklassieke huizen die tegen een helling aangebouwd zijn. Je camera zal overuren maken van al dit moois. Maak een wandeling naar het bovenste deel van het stadje, de wijk Chorio, in de richting van het oude fort en de kerk met de rode koepel, je hebt dan een prachtig uitzicht over het haventje. Je zult zien dat Chorio een stuk rustiger is dan de boulevard langs de haven. Je vindt hier nog kleine winkeltjes, terrasjes waar de lokale bevolking zit en het zal je opvallen dat iedereen ontzettend vriendelijk is. Tegen een uur of 4 vertrekken alle dagjes mensen weer en krijgt het havenplaatsje een andere sfeer, de toeristen die op Symi vakantie vieren en de lokale bevolking, je bent nu één van hen.

    In het zuiden van Symi ligt het Panormitis klooster, aan een prachtige baai. Op Symi zijn mooie strandjes, vele strandjes zijn alleen per taxi boot te bereiken. Neem eens zo’n taxibootje en stap uit als je denkt, wat een ideaal strandje. Op de meeste kun je een ligbedje en parasol huren en is een kleine taverna, voor een verkoelend drankje of snack.
    Je hebt op Symi een ruime keuze aan authentieke tavernes, waar heerlijke Griekse gerechten op de kaart staan, ook zijn er veel vis tavernes, dagelijks zie je de vissersbootjes binnenvaren, verser dan dit wordt het niet. Als je van vis houdt, probeer dan ook eens de kleine Symi-garnaaltjes, een heerlijk voorafje met een glaasje ouzo. Kali Orexi!
  3. Dag 15: Symi – Rhodos - terugvlucht vanaf Rhodos
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar de haven en ga je per ferry terug naar Rhodos. Afhankelijk van je vluchttijden heb je een transfer van de haven naar het vliegveld voor terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Rhodos.


Locatie