Eilandhoppen 15 dagen Ios-Santorini 4*

  • Ios - straatje
  • Boze oog
  • Eilandhoppen Ios - Santorini
  • Chora - Ios
  • Santorini
  • 12 foto's
  • Mooie stranden van Mylopotas
  • Kaas proeven op Ios
  • Blauwe koepeltjes
  • Wijngaarden op Santorini

Wil je liever in een rustig tempo de eilanden Ios en Santorini verkennen, dan is deze combinatie de juiste keuze. Na een klein uurtje varen vanaf Santorini sta je op Ios, een nog onbekender Cycladen eilandje maar zeker de moeite waard om te ontdekken. Mooie stranden, pittoresk Chora of Ios-stad met de windmolentjes en smalle steegjes. Het eiland van Homerus nodigt uit om ontdekt te worden en na ee

  1. Dag 1 – 7: Heenvlucht naar Santorini – Ios
  2. Dag 8 - 14: Ios - Santorini

Over Eilandhoppen 15 dagen Ios-Santorini 4*

Algemeen

Wil je liever in een rustig tempo de eilanden Ios en Santorini verkennen, dan is deze combinatie de juiste keuze. Na een klein uurtje varen vanaf Santorini sta je op Ios, een nog onbekender Cycladen eilandje maar zeker de moeite waard om te ontdekken. Mooie stranden, pittoresk Chora of Ios-stad met de windmolentjes en smalle steegjes. Het eiland van Homerus nodigt uit om ontdekt te worden en na een week ga je naar Santorini. Deze bekende parel is misschien wel het meest gefotografeerd in Griekenland, felle kleuren in combinatie met veel wit. Geniet van de mooiste zonsondergangen en bijzondere restaurantjes. Maar ook de authentieke dorpen, gebouwd in Cycladen architectuur, zijn stuk voor stuk plaatjes, waar niet genoeg van kunt krijgen.

Hoogtepunten

Pittoresk Chora
Windmolentjes bij Chora
Mooie stranden van Mylopotas
365 kerkjes
Graf van Homerus
Wijnproeven op Santorini
De Caldera van Santorini
Zonsondergang van niveau
Blauwe koepeltjes

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Santorini en retour

Hotels (kijk voor de beschrijvingen onder het dagprogramma)

De reis is gebaseerd op de volgende hotels:
Dionysos Seaside Resort **** – Mylopotas/Ios
Afroditi Venus Beach Hotel & Spa **** - Kamari/Santorini

Je kunt de reis verlengen met elke accommodatie op Ios of Santorini uit ons programma.

Verzorging

Je verblijft op Ios en Santorini op basis van logies/ontbijt.

Goed om te weten

Wijzigingen in het programma voorbehouden. De tijden van de ferryboten kunnen wijzigen, houd er daarom rekening mee dat het mogelijk is dat je een dag eerder/later naar Santorini zult gaan, wij zullen dan een overnachting op Ios/Santorini extra reserveren.

Inclusief bij pakketreis incl. vluchten

- Retourvlucht naar Santorini
- Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
- Alle retourtransfers per taxi/minibus
- Ferry tickets v.v. naar Ios
- 14 Overnachtingen op basis van logies/ontbijt
- Assistentie van onze lokale agent

Exclusief

Vanaf 01-01-2018 betaal je in Griekenland toeristenbelasting, die je ter plaatse in het hotel/appartement betaalt. De hoogte is afhankelijk van het aantal sterren van je accommodatie. Voor een appartement/villa/bungalow betaal je € 0,50 per appartement per nacht. Voor een 1 en 2 * hotel betaal je € 0,50 per kamer per nacht, voor een 3* hotel € 1,50 per kamer per nacht. Een 4* hotel kost € 3,00 per kamer per nacht en voor een 5* hotel € 4,00 per kamer per nacht.

- Uitgaven van persoonlijke aard
- Bijdrage Calamiteitenfonds
- Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden
- Reis- en annuleringsverzekering
- Reserveringskosten
- Ruimbagage, maaltijden en drankjes aan boord

Dagprogramma

Onderstaand dagprogramma is indicatief. Het kan gebeuren dat op basis van beschikbaarheid enkele activiteiten in een andere volgorde uitgevoerd worden

  1. Dag 1 – 7: Heenvlucht naar Santorini – Ios
    Na aankomst op de luchthaven van Santorini vertrek je richting de haven van Santorini waar je per boot vertrekt naar Ios. Bij aankomst op Ios krijg je een transfer naar Dionysos Seaside Resort waar je de komende 7 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
    Als je Ios wilt ontdekken, breng je natuurlijk een bezoekje aan Ios-stad of Chora. Ontdek de typische Cycladenstijl waar het stadje in gebouwd is. Smalle steegjes en straatjes, mooi verzorgde witte huisjes en heerlijke terrasjes om even uit te rusten. Breng een bezoek aan de kleine typische winkeltjes waar Griekse specialiteiten verkocht worden en laat je adviseren door de locals. Graag laten ze je proeven en vertellen ze over hun passie; de Griekse keuken. Vraag ook of je de bekende Myzithra kaas mag proeven, een heerlijke zachte en romige kaas die op het eiland gemaakt wordt. Overal zie je kerken verschijnen, grote met de bekende blauwe koepeltjes, die zo fotogeniek zijn maar ook hele kleine kerkjes die vaak van Griekse families zijn. Chora heeft ook nog een Middeleeuws kasteel en een aantal fotogenieke windmolentjes. Zoek in de namiddag een mooi plekje uit om van een van de mooiste zonsondergangen van de Cycladen te genieten. Vlakbij de windmolens is een Grieks amfitheater nagebouwd met mooi uitzicht op Milopotas, hier worden in de zomermaanden concerten gegeven en zeker de moeite waard om dat in deze mooie omgeving bij te wonen.
    Op school hebben we denk ik allemaal over Homerus gehoord, de bekende dichter van de gedichten Ilias & Odyssee, de oudst bekende en bewaard gebleven literaire werken van de Griekse letterkunde. Het verhaal gaat dat Homerus op Ios begraven is en je kunt zijn graf bezoeken in het noorden van het het eiland, richting het Plakotos strand. Ook al zou het hier alleen om een mythe gaan, de rit er naar toe is de moeite waard, door prachtig natuurschoon. Maak op de terugreis een stop bij het Agia Theodoti strand, dat uitnodigt voor een frisse duik in zee. In de buurt van Agia Theodoti vind je nog de resten van een oud aquaduct. Ios staat bekend om zijn goede kazen, ben je in de buurt van Diaselia bezoek dan eens de Niotiko kaasfabriek, waar Skotyri en Myzithra kazen gemaakt worden en de rondvormige Kefalotyri. Vraag bij binnenkomst of een korte rondleiding schikt, als je laat weten dat je uit kaasland Holland komt, is dat meestal geen probleem.
    Probeer ook eens de heerlijke mezedes in restaurant Katogi in Chora, hier serveren ze mezedes om van te dromen, kleine hapjes die je met elkaar deelt en heb je na afloop nog trek, dan bestel je nog een paar van de lokale specialiteiten, de bediening helpt je graag met tips en kunnen je ook een goede wijnsuggestie geven. Kali Orexi!
  2. Dag 8 - 14: Ios - Santorini
    Vandaag word je opgehaald voor je transfer naar de haven van Ios. Je gaat vandaag per ferry naar het eiland Santorini, waar je bij aankomst wordt opgewacht voor je transfer naar Afroditi Venus Beach Hotel & Spa , waar je de komende 7 nachten zult verblijven op basis van logies/ontbijt.
    Santorini is het zuidelijkste eiland van de Cycladen en had lang geleden een ronde vorm, door de vele vulkaanuitbarstingen die hier hebben plaatsgevonden is het uiterlijk erg veranderd doordat stukken land weggeslagen zijn. Aan de randen van de kraters zijn later huizen, kerken en dorpjes gebouwd, vanwaar je prachtige uitzichten over zee hebt. Bij het zien van de Caldera en de vulkaan begrijp je de kwetsbaarheid van Santorini door de jaren heen. Maar je wordt ook beloond door deze geschiedenis, want de prachtige dorpjes op de kliffen zijn echt uniek te noemen.
    De kerkjes van Santorini zijn misschien wel het meest gefotografeerd, want hoe fotogeniek kan je het krijgen? Hagelwitte gebouwen met felblauwe koepels en een azuurblauwe zee, maken Santorini een unieke bestemming van Griekenland. Maar ook de waanzinnige zonsondergangen geven Santorini een extra WOW-momentje. Het hoofdstadje Fira is schilderachtig, met dromerige steegjes en straatjes waar leuke boetiekjes en sfeervolle terrasjes hand in hand gaan. Bezoek in het naburige dorpje Frostefani de mooie Agios Gerasimos kerk met felblauwe koepel. Oia ligt in het noorden van het eiland en is een fotogeniek traditioneel dorpje in typische Cycladenstijl. Overal heb je mooi uitzicht op de Caldera en ben je hier rond zonsondergang, neem dan een drankje op een van de terrasjes en geniet! Je hebt hier nog veel huizen die in de rotsen gegraven zijn, een soort grotwoningen die je alleen op Santorini ziet.
    Nog zo’n pareltje is Megalochori, met veel neoklassieke gebouwen, smalle straatjes en witte kerken. Megalochori is ook bekend van de wijnproductie, het wijnhuis Boutari zit hier gevestigd en is een van de top wijnhuizen met vestigingen op verschillende locaties van Griekenland. Je kunt dit wijnhuis bezoeken en een kijkje in de wijnkelders maken voor een stukje geschiedenis en diverse wijnen proeven die zo goed aarden door de vulkaangrond van Santorini. Zoek je stranden? Dan kun je kiezen tussen het rode (bruine) zand op Red Beach, bij Akrotiri of het zwarte lava-strand aan de oostkust van het eiland bij Kamari en Perissa. Wederom laat Santorini je zien, dat het een bijzondere bestemming is. Cultuursnuiven op Santorini? Breng dan een bezoekje aan de archeologische opgravingen van Akrotiri, de Minoïsche stad, vlakbij het dorpje Megalochori en verwoest door een vulkaanuitbarsting en daarom ook wel het Pompeï van Griekenland genoemd. Combineer een bezoekje met het archeologisch museum in Fira.
  3. Dag 15: Terugvlucht vanaf Santorini
    Na het ontbijt word je opgehaald voor je transfer naar luchthaven van Santorini voor je terugvlucht. Maar je kunt deze reis ook verlengen met een hotel/appartement naar keuze op Santorini.


Locatie